Δελτία Τύπου

ΣΑΛ: Με επιτυχία έγινε η εκδήλωση «Επιτόπια Διαχείριση Νοσοκομειακών Υγρών Αποβλήτων

Στα πλαίσια του προγράμματος T4H – Interreg Ελλάδα Κύπρος 2014-2020 πραγματοποιήθηκε στις 16/02/2023 και 17/02/2023, αντίστοιχα, η 5η Τεχνική Συνάντηση και η 2η Ημερίδα Ενημέρωσης της Πράξης με τίτλο «Επιτόπια Διαχείριση Νοσοκομειακών Υγρών Αποβλήτων.

Οι δύο εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Λάρνακα, τη διοργάνωση των οποίων ανέλαβε το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας

https://www.lsdb.org.cy/epitychis-pragmatopoiisi-tis-5is…/

Στόχος του προγράμματος είναι η Βελτίωση της Απόδοσης των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων και της Αξιοποίησης των Εκροών».

Στην Τεχνική Συνάντηση, παρευρέθηκαν οι ακόλουθοι πέντε Δικαιούχοι του προαναφερθέντος προγράμματος:

1. ΔΕΥΑΗ – Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου 2. Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ),
3. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο – Hellenic Mediterranean University 4. Nireas International Water Research Center 5. Τμήμα Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Στη συνάντηση ο κάθε εκπρόσωπος, ανάλυσε την πρόοδο του έργου που έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής, πιθανές δυσκολίες που εντοπίστηκαν και τρόποι αντιμετώπισης τους, ενώ συζητήθηκαν τα διάφορα τεχνικά ζητήματα που προέκυψαν κατά την διαδικασία της εγκατάστασης της πιλοτικής μονάδας ή/και κατά τη διαδικασία των δειγματοληψιών.

Στην Ημερίδα Ενημέρωσης, οι πέντε Δικαιούχοι του προαναφερθέντος προγράμματος, παρουσίασαν τον στόχο της Πράξης, γενικά στοιχεία προς ενημέρωση του κοινού αναφορικά με το Έργο, αναφορά στη μέχρι στιγμής εξέλιξη του έργου που έχει εκτελέσει ο κάθε έταιρος, καθώς και τα αποτελέσματα που έχουν συλλεχθεί.

Στην Ημερίδα Ενημέρωσης παρευρέθηκαν συνεργάτες και εκπρόσωποι από διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς όπως το Τμήμα Περιβάλλοντος -Department of Environment η OEB – Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας – ΟΚΥπΥ και φοιτητές από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Με την ολοκλήρωση της Ημερίδας Ενημέρωσης, οι παρευρισκόμενοι μεταφέρθηκαν στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, που έχει εγκατασταθεί η πιλοτική μονάδα, για επιπλέον ενημέρωση και εξακρίβωση του αντικειμένου.

Σχετικά νέα

X
Translate »