Παράξενα

Σχεδόν έτοιμο το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο στον κόσμο

Oι εργασίες για την ολοκλήρωση του πρώτου υποθαλάσσιου εστιατορίου πλησιάζουν στο τέλος τους. Πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Βόρειας θάλασσας, στη δυτικότερη όχθη της Νορβηγίας θα βρίσκεται το εστιατόριο Under. Ο αρχιτέκτονας του εστιατορίου είναι ο γνωστός νορβηγός Snohetta, ο οποίος σχεδίασε την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, την όπερα του Όσλο και το μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com
Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka πιο κάτω κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Το κτίριο έχει μήκος 110 πόδια, είναι κατασκευασμένο από μπετόν και από μακριά φαίνεται σαν βυθισμένο περισκόπιο. Το κτίριο έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του την Άνοιξη του 2019. Θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 100 επισκέπτες σε μια έκταση 500 τετραγωνικών μέτρων. Θα έχει τρία επίπεδα και μέσω πανοραμικού παράθυρου που διαθέτει θα δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να απολαμβάνουν την υποθαλάσσια θέα.

 

Το εστιατόριο κτίστηκε μόλις σε έξι μήνες εκτός του νερού και στη συνέχεια με τη βοήθεια των απαραίτητων μηχανημάτων το βύθισαν στη θάλασσα. Έχει συνολικά 18 σημεία σταθεροποίησης στο βυθό. Η είσοδος του βρίσκεται στην επιφάνεια της θάλασσας και μέσω μιας γυάλινης γέφυρας οι επισκέπτες θα κατεβαίνουν προς τα κάτω για να εισέλθουν στο εστιατόριο.

 

Κατασκευαστικά η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν το κτίριο να αντέξει τις πιέσεις που δημιουργούν τα κύματα της Βόρειας Θάλασσας. Τόσο σε ότι αφορά το τσιμέντο, τόσο και σε ότι αφορά τα πανοραμικά παράθυρα.

Για τους ενδιαφερόμενους το εν λόγω εστιατόριο θα προσφέρει το μενού που σχεδίασε ο πασίγνωστος Δανός Chef Nicolai Ellitsgaard Pedersen, το οποίο περιλαμβάνει θαλασσινά, αλλά και πιάτα που περιέχουν τοπικά προϊόντα όπως μανιτάρια, βατόμουρα, πουλιά και άγρια πρόβατα.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »