ΑΕΚ

Ρίγη συγκίνησης στην ομιλία του Γιώργου Θεοδότου (vid)

Όσοι βρέθηκαν στα εγκαίνια και ονοματοδοσίας του προπονητικού κέντρου της ΑΕΚ είδαν από κοντά τη βάση που θα χτίσει τα επόμενα της χρόνια η ομάδα. Ένα προπονητικό κέντρο ακαδημιών στο οποίο θα ετοιμάσει τα επόμενα της ταλέντα αλλά παράλληλα θα δίνει την ευκαιρία σε παιδιά να αθλούνται σ´ ένα άνετο και υψηλού επιπέδου ποδοσφαιρικό περιβάλλον κάτω από το όνομα του Νικόλα Θεοδότου.

Οι πάντες και τα πάντα όμως σίγησαν όταν ο πατέρας του Νικόλα, Γιώργος, βγήκε στο βήμα για το δικό του χαιρετισμό. Έξι λεπτά άκουγες και παρακολουθούσες με απλανές βλέμμα το μεγαλείο ενός πατέρα , με λόγια που άγγιζαν κάθε ικμάδα του γονικού αισθήματος, με τα βουρκωμένα μάτια και την τρεμάμενη φωνή του να σκορπούν ρίγη συγκίνησης.

Έξι λεπτά που έδωσαν ένα μάθημα ζωής, που έκαναν όσους είχαν τα παιδιά τους δίπλα τους να τα αγκαλιάσουν, να τους σφίξουν το χέρι.

Ο Νικόλας σωματικά, δεν είναι όμως στα βήματα του πλέον θα περπατάνε εκατοντάδες παιδιά στο νέο προπονητικό κέντρο.

Αναλυτικά η ομιλία του Γιώργου Θεοδότου:

«Η ομάδα γενικά ορίζεται ως το σύνολο των ανθρώπων με τα ίδια πιστεύω, που με τις συλλογικές τους ενέργειες επιδιώκουν έναν κοινό σκοπό. Όταν όμως μέσα στο πλαίσιο της ομάδας λαμβάνουν χώρα κάποιες ξεχωριστές πράξεις, τότε η έννοια της ομάδας ξεπερνιέται.

Η απόφαση της ΑΕΚ να δώσει το όνομα του Νικόλα μας στο προπονητικό κέντρο της Ακαδημίας της, δείχνει με τον πιο εμφαντικό τρόπο ότι η ΑΕΚ είναι κάτι περισσότερο από μια ομάδα. Είναι μια οικογένεια. Μια οικογένεια, η οποία μας θεωρεί μέλη της.

Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας. Ο Νικόλας θα είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας όλων των νεαρών ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που έχουν όνειρο να παίξουν στην Α’ ομάδα. Το όνειρο που είχε κι ο ίδιος αλλά δεν πρόλαβε να το πραγματοποιήσει. Ο Νικόλας αγάπησε υπερβολικά τον αθλητισμό και ειδικά το ποδόσφαιρο. Όσοι τον γνώριζαν σίγουρα θα θυμούνται το πάθος του αυτό, αλλά και την τρομερή του αντίληψη για την μπάλα. Παρά το νεαρό της ηλικίας του είχε αντιληφθεί ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι απλά ένα άθλημα, ένα χόμπι, ένα επάγγελμα.

Γνώριζε πολύ καλά ότι το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής, ότι σε διδάσκει να αγωνίζεσαι, να πειθαρχείς, να σέβεσαι, να εκτιμάς, να επιμένεις και να υπομένεις. Αυτός ήταν πάντα και ο δικός του τρόπος ζωής. Αυτά όλα χαρακτήριζαν και τον ίδιο σε κάθε του βήμα, με αποκορύφωμα όταν έδινε τον πιο δύσκολο και σημαντικό αγώνα της ζωής του. Τότε που μας έδειξε το μεγαλείο της δύναμης, του θάρρους και της ψυχραιμίας του. Χωρίς να χάσει ούτε για μια στιγμή το χιούμορ, την υπομονή και την αισιοδοξία του.

Ο Νικόλας μας δίδαξε πώς πρέπει να αγωνίζεται ο άνθρωπος όποιες δυσκολίες και αν παρουσιαστούν στον δρόμο του, χωρίς να λυγίσει ποτέ, χωρίς να παραπονεθεί σε καμία στιγμή της δοκιμασίας του. Μας δίδαξε ότι ο μεγαλύτερος νικητής είναι εκείνος που αν και γνωρίζει ότι οι πιθανότητες είναι εναντίον του, που γνωρίζει ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν εξαρτάται αποκλειστικά από αυτόν, ποτέ δεν τα βάζει κάτω. Ούτε επιτρέπει στους υπόλοιπους να τα βάλουν κάτω.

ΑΥΤΟΣ ήταν ο Νικόλας μας. Αγαπημένα παιδιά της Ακαδημίας και φίλοι του Νικόλα, νιώθω έντονα ότι ο Νικόλας θα ήθελε αυτή τη στιγμή να απευθυνθώ σε εσάς. Μην σταματάτε ποτέ να προσπαθείτε, όσα εμπόδια κι αν συναντήσετε στον δρόμο σας.

Δίνετε πάντα σε ό,τι κάνετε το 100% του εαυτού σας και να έχετε πίστη ότι η επιτυχία θα έρθει. Και να θυμάστε ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι συναγωνίζονται τον εαυτό τους, βελτιώνουν τις επιδόσεις τους και συνεχίζουν να γίνονται καλύτεροι.

Αγαπητέ φίλε Πρόεδρε της ΑΕΚ μας Άντρο, αγαπημένοι μου φίλοι, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Ιωσήφ, Γιώργο, Αντρέα, Αυξέντη, Εύμαιε, μέλημα κάθε γονιού είναι να βλέπει το παιδί του χαρούμενο και ευτυχισμένο. Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας που σήμερα κάνατε εκεί ψηλά το δικό μας παιδί, τον Νικόλα μας χαρούμενο, και συνάμα τόσο περήφανο για την ομάδα του. Είμαστε σίγουροι ότι ο Δρόμος που έχει χαράξει ο Νικόλας περνάει κι από εδώ, από την καρδιά της ΑΕΚ, το Αθλητικό Κέντρο Ακαδημιών ΑΕΚ Λαρνακας Νικόλας Θεοδότου».

Δείτε το βίντεο:

 

Σχετικά νέα

X
Translate »