Γενικά

Ραντεβού απόψε με την ομορφότερη πανσέληνου του Καλοκαιριού [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος, ανέφερε στον ΑΝΤ1 ότι αυτή τη χρονιά, η οποία ήταν πολύ δύσκολη, ο ουρανός μας έχει προσφέρει διάφορα θεάματα.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Το μεγαλύτερο και το πιο εντυπωσιακό φεγγάρι του χρόνου έχουμε απόψε με τον Πρόεδρου του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος, Γιώργο Δανό, να δηλώνει στα Νέα του ΑΝΤ1 ότι η Αυγουστιάτικη πανσέληνος αυτή τη χρονιά βρίσκεται σε ένα από τα πλησιέστερα σημεία προς την γη.

«Είναι υπέροχη γιατί έχουμε και το καλοκαίρι, είμαστε έξω και μπορούμε να την χαρούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ειδικός.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι, «αυτή τη χρονιά, που ήταν μία δύσκολη χρονιά οι ουρανοί μας έχουν προσφέρει διάφορα θεάματα, είχαμε δύο εκλείψεις, την έκλειψη του ήλιου, ένα πολύ λαμπερό κομήτη».

Έπειτα, εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή οι πλανήτες Δίας( ο Δίας είναι το πιο λαμπερό άστρο που μπορεί να δει κάποιος) και Κρόνος βρίσκονται πολύ κοντά στην πανσέληνο ενώ γύρω στις 23.00 το βράδυ θα ανατείλει και ο Άρης. Επομένως, κάποιος μπορεί να απολαύσει, σύμφωνα με τα λεγόμενα του τους συγκεκριμένους πλανήτες μαζί με το φεγγάρι στον ίδιο ουρανό.

Την όμορφη πανσέληνο μπορεί να θαυμάσει κανείς από ολόκληρη την Κύπρο, όπως ανέφερε ο ίδιος του ενώ σε περίπτωση που κάποιος θέλει να βιώσει κάτι διαφορετικό μπορεί να κατευθυνθεί προς κάποιο βουνό.

Τέλος, ο κ. Δανός σημείωσε ότι η πανσέληνος είναι τόσο λαμπερή που δεν είναι δυνατό να δει κανείς όλα αυτά που φαίνονται όταν δεν έχει φεγγάρι.

Σχετικά νέα

X
Translate »