CoronaVirus

Ranking: Οι 13 Ευρωπαϊκές χώρες που θα ανοίξουν το καλοκαίρι

Ποιες χώρες θα ανοίξουν τα σύνορά τους για τον Τουρισμό το καλοκαίρι – Τα δεδομένα

Η Ευρώπη άρχισε να χαλαρώνει σιγά-σιγά τους περιορισμούς που επέβαλε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ ορισμένες χώρες ετοιμάζονται να καλωσορίσουν τουρίστες τους επόμενους μήνες, δίνοντας την ελπίδα ότι όχι μόνο θα σώσουν το καλοκαίρι αλλά και τον Τουρισμό.

Πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αποφασισμένες να θέσουν ξανά τον τουρισμό στο χάρτη για το καλοκαίρι. Γι’ αυτόν τον λόγο,  χαλαρώνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς διάρκειας δύο μηνών για τους Ευρωπαίους πολίτες.

Κάποιες προωθούν διμερείς συμφωνίες με γειτονικές χώρες για άνοιγμα των χερσαίων συνόρων τον Μάιο και τον Ιούνιο ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών.

Το εβδομαδιαίο Ranking της Brief λοιπόν σας παρουσιάζει τις 13 Ευρωπαϊκές χώρες που θα ανοίξουν το καλοκαίρι.

Οι 13 Ευρωπαϊκές χώρες που θα ανοίξουν το καλοκαίρι


1/
 Αυστρία
2/ Βέλγιο
3/ Κροατία
4/ Κύπρος
5/ Δανία
6/ Ελλάδα
7/ Ισλανδία
8/ Ιταλία
9/ Ολλανδία
10/ Πολωνία
11/ Νορβηγία
12/ Σουηδία

13/ Ελβετία

1/ Αυστρία

x

Τα διασυνοριακά ταξίδια θα επιτρέπονται κυρίως με γειτονικές χώρες. Τα σύνορα αναμένεται να ανοίξουν πρώτα με τη Γερμανία, την Ελβετία, το Λιχτενστάιν, την Τσεχία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία στις 15 Ιουνίου.

Τα αεροδρόμια της Βιέννης, του Ίνσμπρουκ και του Σάλτσμπουργκ λειτουργούν αλλά με περιορισμένες υπηρεσίες έως τις 31 Μαΐου το νωρίτερο. Μπαρ και εστιατόρια είναι ανοιχτά, ενώ τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν από τις 29 Μαΐου. Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές σε καταστήματα και μέσα μαζικής μεταφοράς, και δεν θα υπάρξουν μεγάλες εκδηλώσεις μέχρι τον Ιούνιο.

Τα πιστοποιητικά υγείας είναι απαραίτητα για την είσοδο και εκείνα χωρίς πιστοποιητικό, πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες. Διατίθενται εγκαταστάσεις δοκιμών στο αεροδρόμιο της Βιέννης για €190.

2/ Βέλγιοx

Είναι πιθανό ότι τα διεθνή ταξίδια θα είναι ξεκινήσουν από τις 15 Ιουνίου. 

Οι δημόσιες συγκοινωνίες λειτουργούν, όπου οι μάσκες είναι υποχρεωτικές. 

Τα μουσεία άνοιξαν από τις 18 Μαΐου, ενώ ορισμένα τουριστικά αξιοθέατα, καφετέριες και εστιατόρια θα αρχίσουν να ανοίγουν ξανά από τις 8 Ιουνίου και μετά. 

Επί του παρόντος, όλοι οι ταξιδιώτες που φθάνουν στο Βέλγιο πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες. Εάν, από τα μέσα Ιουνίου, ανοίξουν ξανά τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, τα ταξίδια του Βελγίου αναμένεται να είναι δυνατά ακόμη και για μη ευρωπαίους παραθεριστές, εάν το επιτρέπουν οι εθνικοί τους ταξιδιωτικοί κανόνες.

3/ Κροατίαx

Ορισμένες συνοριακές διαβάσεις σε μεγάλες διαδρομές είναι ανοιχτές για περιορισμένη κυκλοφορία. 

Δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία για το άνοιγμα των συνόρων σε άλλους τουρίστες, όμως επιτρέπονται ορισμένες διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις.

Πάρκα, καταστήματα, μουσεία, ξενοδοχεία, υπαίθρια εστιατόρια και μπαρ είναι ανοιχτά ενώ λειτουργούν επίσης ορισμένες δημόσιες συγκοινωνίες.

4/ Κύπροςx

Το άνοιγμα των αεροδρομίων από τις 9 Ιουνίου, ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος.

Το άνοιγμα των αεροδρομίων θα γίνει σε δύο φάσεις: η πρώτη φάση από 9 έως 19 Ιουνίου και η δεύτερη φάση στις 20 Ιουνίου.

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή (22/5), οι χώρες στις οποίες θα επιτρέπεται να ταξιδέψουν στην Κύπρο χωρίζονται σε 2 κατηγορίες.

Η Α Κατηγορία περιλαμβάνει: Ελλάδα, Μάλτα, Βουλγαρία, Νορβηγία, Αυστρία, Φινλανδία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Δανία, Γερμανία, Σλοβακία, Λιθουανία.

Η Β κατηγορία περιλαμβάνει: Ελβετία, Πολωνία, Ρουμανία, Κροατία, Εσθονία, Τσεχία.

Στην Α Φάση, όπως εξήγησε ο κ. Καρούσος, για όσους προέρχονται από τις χώρες και των δύο κατηγοριών, θα απαιτείται προκειμένου να επιτραπεί η επιβίβαση τους, η προσκόμιση πιστοποιητικού εργαστηριακού ελέγχου από πιστοποιημένο εργαστήριο, με αρνητικό αποτέλεσμα, και ο οποίος έλεγχος να έγινε εντός 72 ωρών πριν την αναχώρηση.

Κατά τη Β Φάση, η οποία ξεκινά 20 Ιουνίου, πρόσθεσε, για επιβάτες προερχόμενους από τις χώρες που περιλαμβάνονται στην κατηγορία Α δεν θα απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εργαστηριακού ελέγχου.

Για όσες χώρες δεν περιλαμβάνονται στις δύο κατηγορίες ανά πάσα στιγμή, διευκρίνισε, θα επιτρέπονται πτήσεις προς την Κυπριακή Δημοκρατία, μόνο με επιβάτες, οι οποίοι είναι Κύπριοι υπήκοοι, νόμιμα διαμένοντες στην Κύπρο και σε άτομα, στα οποία θα παραχωρείται ειδική άδεια.

5/ Δανίαz

Η κυβέρνηση της Δανίας δήλωσε ότι θα αποφασίσει για τον έλεγχο των συνόρων και τις ταξιδιωτικές συμβουλές έως την 1η Ιουνίου. 

Τα αεροδρόμια της Κοπεγχάγης και του Μπίλουντ είναι ανοιχτά, με έμμεσες πτήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Η διέλευση επιτρέπεται προς το παρόν μόνο για όσους έχουν «άξιο σκοπό», όπως άτομα από γειτονικές χώρες που επιστρέφουν στην πατρίδα τους. Καταστήματα, πάρκα και μερικά ξενοδοχεία είναι ανοιχτά και λειτουργούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Τα εστιατόρια και τα μπαρ άνοιξαν από τις 18 Μαΐου. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι πρόκειται να ανοίξουν ξανά μετά τις 8 Ιουνίου.

6/ Γερμανίαx

Τα γερμανικά σύνορα δεν έχουν ανοίξει ακόμη, αλλά υπάρχουν περιορισμένες πτήσεις που επιτρέπονται μόνο για βασικά ταξίδια. 

Ορισμένα καταστήματα έχουν ανοίξει ξανά, ενώ τα ξενοδοχεία αναμένεται να ανοίξουν στις 25 Μαΐου. Τα μεγάλα events είναι πιθανό να γίνουν μετά τον Αύγουστο.

7/ Ελλάδαc

Τα σύνορα θα ανοίξουν για τους διεθνείς τουρίστες από την 1η Ιουλίου. Ορισμένες έμμεσες διεθνείς πτήσεις λειτουργούν και οι απευθείας πτήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να συνεχιστούν από την 1η Ιουνίου. 

Προς το παρόν, όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες κατά την άφιξη. 

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του Ιουνίου, καφετέριες, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, ξενοδοχεία, κινηματογράφοι, λούνα-παρκ και άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις θα αρχίσουν να ανοίγουν σταδιακά. Μεγάλες συγκεντρώσεις, συμπεριλαμβανομένων αθλητικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ, είναι απίθανο να επιστρέψουν αυτό το καλοκαίρι.

8/ Ισλανδία

x

Η κυβέρνηση πιθανότατα θα μειώσει τους περιορισμούς στις διεθνείς αφίξεις το αργότερο στις 15 Ιουνίου. Τα σύνορα έχουν παραμείνει ανοιχτά για τις χώρες Σένγκεν.

Επίσης, απαιτείται ένα υγειονομικό πιστοποιητικό κατά την είσοδο, ή κάποιος μπορεί να επιλέξει μια εναλλακτική λύση της απομόνωσης 14 ημερών. 

Οι τουρίστες που φτάνουν στη χώρα θα πρέπει να κατεβάσουν την εφαρμογή παρακολούθησης της χώρας. 

Ορισμένες πτήσεις λειτουργούν, όπως και ορισμένα ταξί και λεωφορεία.

Η κοινωνική αποστασιοποίηση πρέπει να τηρείται δημόσια.

9/ Ιταλίαxs

Τα σύνορα πρόκειται να ανοίξουν ξανά στους τουρίστες από τις 3 Ιουνίου. 

Επιτρέπεται στα εστιατόρια να πουλήσουν φαγητό σε πακέτο, τα πάρκα είναι ανοιχτά. μπαρ, εστιατόρια, μουσεία και καταστήματα άνοιξαν ξανά τη Δευτέρα (18/5).

Τα ξενοδοχεία πιθανότατα θα ανοίξουν ξανά από τον Ιούνιο, ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί από τις κρατήσεις.

10/ Ολλανδίαxs

Τα σύνορα είναι ανοιχτά για τουρίστες από χώρες του Σένγκεν, ενώ ορισμένες πτήσεις εκτελούνται με το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά απαιτείται μια πλήρης δήλωση υγείας. 

Ξενοδοχεία και μερικά καταστήματα είναι ανοιχτά. Υπαίθρια μπαρ και εστιατόρια, μουσεία, κινηματογράφοι και μουσικοί χώροι πρόκειται να ανοίξουν από την 1η Ιουνίου, ενώ τα πάρκα διακοπών και τα κάμπινγκ πρόκειται να ανοίξουν την 1η Ιουλίου.

11/ Πολωνίαx

Τα σύνορα για τους διεθνείς τουρίστες είναι πιθανό να είναι ανοιχτά από τις 13 Ιουνίου.

Οι περιορισμοί καταργούνται σταδιακά από τις 4 Μαΐου και επιτρέπονται τα ταξίδια σε παραλίες, εθνικά πάρκα και πόλεις.

Οι διεθνείς πτήσεις είναι πιθανό να αρχίσουν να λειτουργούν ξανά από τις 23 Μαΐου. Από τώρα, όλες οι αφίξεις πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες. 

Τα ξενοδοχεία επετράπη να ανοίξουν από τις 4 Μαΐου, αλλά χωρίς τροφοδοσία. Οι αίθουσες τέχνης, τα μουσεία και τα καταστήματα πρόκειται να ανοίξουν από τις 18 Μαΐου.

Οι μάσκες είναι υποχρεωτικές σε δημόσιους χώρους.

12/ Σουηδίαs

Τα σύνορα είναι ανοιχτά για χώρες της ΕΕ και υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου.

Περιορισμένες πτήσεις λειτουργούν επίσης μεταξύ Στοκχόλμης και Λονδίνου. 

Καθώς η Σουηδία δεν μπήκε ποτέ σε πλήρη lockdown, καταστήματα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ και μερικά μουσεία είναι ανοιχτά.

13/ Ελβετία

s

Η διέλευση των συνόρων από και προς τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Αυστρία πρόκειται να ανοίξει ξανά από τις 15 Ιουνίου. 

Καταστήματα, ξενοδοχεία, εστιατόρια και αγορές είναι ανοιχτά. Τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, τα μουσεία, τα χιονοδρομικά κέντρα, τα υπαίθρια αθλήματα με έως και πέντε άτομα, οι ορεινές υπηρεσίες και άλλες δραστηριότητες αναψυχής είναι πιθανό να ξαναρχίσουν από τις 8 Ιουνίου.

Οι μάσκες συνιστώνται σε δημόσιους χώρους.

Home

Σχετικά νέα

X
Translate »