Εκπαίδευση

“Όχι” σε απεργίες για τα τετράμηνα είπαν οι καθηγητές με δημοψήφισμα

Όχι στις απεργίες για το σύστημα αξιολόγησης των τετραμήνων είπαν οι καθηγητές μέσω δημοψηφίσματος. 55% των συμμετεχόντων τάχθηκε ενάντια στις απεργίες και 44% υπέρ και πλέον η ΟΕΛΜΕΚ θα συνέλθει για να αποφασίσει τα επόμενα της βήματα. Στο δημοψήφισμα συμμετείχαν 5026 από τα 5710 μέλη της ΟΕΛΜΕΚ με 684 μέλη να απέχουν.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Η διαδικασία σύμφωνα με ανακοίνωση κύλησε ομαλά με τους καθηγητές να προσέρχονται στις κάλπες από νωρίς το πρωί.  Οι εξετάσεις ανά τετράμηνο ήταν αντικείμενο συζήτησης εδώ και αρκετό καιρό με αποτέλεσμα να υπάρχει διάσταση απόψεων ανάμεσα στον εκπαιδευτικό κόσμο.

αποτελέσματα οελμεκ

Κώστας Χατζησάββας, Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ
“Πρέπει να πω όμως πως οι συνάδελφοί μας κατήλθαν μαζικά σήμερα. Το εκπαιδευτικό ζήτημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σήμερα είναι ένα πολύ σοβαρό. Η Οργάνωσή μας πέρασε δύσκολα χρόνια το σημερινό όμως έχει να κάνει με τα παιδιά. Όλοι οι συνάδελφοι βιώνουν και τα καλά και τα αρνητικά της σημερινής κατάστασης αξιολόγησης μαθητών. Το κεντρικό συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ θα αξιολογήσει το αποτέλεσμα και με κάθε σοβαρότητα θα πάρει τις ανάλογες αποφάσεις.”

 

Ενημέρωση, αξιολόγηση και βελτίωση

Το Υπουργείο Παιδείας εξέφρασε τον πλήρη σεβασμό του για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της ΟΕΛΜΕΚ τονίζοντας ότι άκουσαν τις ανησυχίες των εκπαιδευτικών, έγιναν διευκολύνσεις και στάληκαν βελτιωτικές εγκύκλιοι προσθέτοντας ότι θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί να ενημερώνονται σωστά για τις διαδικασίες και να έχουν υπόψη τους ότι το σύστημα θα επαναξιολογείται στην πορεία του.

 

Πάνε σε στάση από τα μαθήματα οι μαθητές

Από την άλλη οι μαθητές μέσω της ΠΣΕΜ ανακοίνωσαν πως θα κατέλθουν σε αποχή από τα μαθήματα τους την Τρίτη για δύο περιόδους. Την τρίτη και την Τετάρτη.

Ως “μονόδρομο” υπέδειξε την κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνου ο Πρόεδρος ΠΣΕΜ, Γιάννης Λαπήθιος, σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα» από τη Β’ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας. Ειδικότερα, όσον αφορά το σημερινό δημοψήφισμα της ΟΛΜΕΚ που θα πραγματοποιηθεί στις 10:45 π.μ. και τους λόγους που οδηγούν τους μαθητές σε κινητοποιήσεις ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Από την αρχή ήμασταν ξεκάθαροι για τις θέσεις μας. Ζητάμε την τροποποίηση του νόμου. Στοχεύουμε σ’ ένα σχολείο που θα μας μορφώνει ολόπλευρα και δε θα μας εξοντώνει, ένα σχολείο δημοκρατικό. Πάντα πρέπει να διαβάζει ο μαθητής, αλλά όχι συνέχεια πάνω από τα βιβλία και στα φροντιστήρια. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η γραμμή η δική μας είναι ανεξάρτητη από των καθηγητών. Θέλουμε τους καθηγητές μας μαζί μας. Μια καλή κίνηση για εμάς θα ήταν η πλήρη κατάργηση των εξετάσεων του τετραμήνου, δε το διαπραγματευόμαστε πλέον. Μια νομοθεσία πρέπει να εξασφαλίζει τα συμφέροντα της κοινωνίας. Δεν θέλουμε να κάνουν πειραματόζωα τους μαθητές μας.”

Σημειώνεται ότι οι Διευθύνσεις των σχολείων θα βάλουν απουσίες στους μαθητές οι οποίοι θα απέχουν από τα μαθήματα τους για τον ίδιο σκοπό.

Σχετικά νέα

X
Translate »