Οικονομία

“Λίφτινγκ” €1,5 εκατ. σε ξενοδοχείο στην Ορόκλινη

Πηγή: philenews.com

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com


Μελέτη για την κατασκευή νέου κτηρίου με εκτιμώμενο κόστος €1,5 εκατ. στο υφιστάμενο ξενοδοχείο Sveltos στην Ορόκλινη κατατέθηκε στην περιβαλλοντική αρχή.

Το συνολικό εμβαδόν δόμησης της υφιστάμενης ανάπτυξης ανέρχεται στα 1.194 τ.μ.. Η κατασκευή του νέου κτηρίου θα προσθέσει 390,5 τ.μ. στο συνολικό εμβαδόν δόμησης της ανάπτυξης. Επομένως, το συνολικό εμβαδόν του Έργου, μετά την υλοποίηση των προσθηκομετατροπών που αξιολογούνται στην παρούσα Μελέτη, θα ανέρχεται στα 1.584,5 τ.μ.

Η υφιστάμενη ξενοδοχειακή ανάπτυξη (μπλοκ ‘Α’) αποτελείται από 4 επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο, και δύο ορόφους) και περιλαμβάνει συνολικά 46 δωμάτια (τα οποία βρίσκονται στον πρώτο και δεύτερο όροφο), χώρο πολλαπλών χρήσεων, εστιατόριο, δύο εξωτερικές κολυμβητικές δεξαμενές (η μια εκ των οποίων είναι για παιδιά), γήπεδο τένις και 33 χώρους στάθμευσης (29 καλεσμένων + 4 προσωπικού και φορτοεκφόρτωσης).

Οι προσθηκομετατροπές αφορούν την κατασκευή νέου κτηρίου (μπλοκ ‘Β’) που θα αποτελείται από 4 επίπεδα (ισόγειο, και τρεις όροφοι), με εσωτερική κολυμβητική δεξαμενή και γυμναστήριο στο ισόγειο, 24 δωμάτια συνολικά στους ορόφους, κήπο οροφής και 19 επιπλέων χώρους στάθμευσης (12 + 7 ΑμΕΑ). Βάσει των Αρχιτεκτονικών σχεδίων, σκοπός είναι να ενωθούν τα δύο κτήρια (υφιστάμενο και προτεινόμενο) με τη δημιουργία γεφυρώματος στον πρώτο και δεύτερο όροφο.

Συνεπώς, θα χρειαστεί να κατεδαφιστεί ένα πολύ μικρό μέρος του υφιστάμενου κτηρίου, έτσι ώστε να μπορέσει να γίνει σύνδεσή του με το νέο. Σύμφωνα με τους Αρχιτέκτονες του προτεινόμενου Έργου, οι κατασκευαστικές εργασίες θα αρχίσουν με την έκδοση όλων των απαραίτητων αδειών και θα διαρκέσουν περίπου 1 χρόνο (12 μήνες).

Σημειώνεται ότι το υφιστάμενο ξενοδοχείο δεν θα λειτουργεί κατά τη διάρκεια των εργασιών υλοποίησης των προσθηκομετατροπών.

Μετά τη συμπλήρωση των προσθηκομετατροπών, η προτεινόμενη ανάπτυξη πρόκειται να περιλαμβάνει:

-Συνολικά 70 δωμάτια (46 στο μπλοκ ‘Α’ και 24 στο μπλοκ ‘Β’), με υφιστάμενο εμβαδό 87 τ.μ. και προτεινόμενο εμβαδό 133 τ.μ.

-Τρεις κολυμβητικές δεξαμενές με συνολικό εμβαδό 280,9 τ.μ. (δύο εξωτερικές κολυμβητικές δεξαμενές στο μπλοκ ‘Α’ με εμβαδά 200 τ.μ. και 21 τ.μ., και μία εσωτερική κολυμβητική δεξαμενή στο μπλοκ ‘Β’ με εμβαδό 59,9 τ.μ.).

-Γυμναστήριο με υφιστάμενο εμβαδό 88 τ.μ. και προτεινόμενο εμβαδό 50 τ.μ.

-Εστιατόριο και χώρους εστίασης με υφιστάμενο εμβαδό 216 τ.μ. και προτεινόμενο εμβαδό 260 τ.μ.

-Μπαρ με υφιστάμενο εμβαδό 57 τ.μ. και προτεινόμενο εμβαδό 65 τ.μ.

-Υποδοχή με υφιστάμενο εμβαδό 242 τ.μ. και προτεινόμενο εμβαδό 226 τ.μ. Κουζίνα με υφιστάμενο και προτεινόμενο εμβαδό 100 τ.μ.

-Γραφεία με υφιστάμενο εμβαδό 67 τ.μ. (5 γραφεία) και προτεινόμενο εμβαδό 57 τ.μ. (4 γραφεία).

-Αποθήκη αποσκευών με υφιστάμενο και προτεινόμενο εμβαδό 17 τ.μ.

-52 Χώρους Στάθμευσης (συνολικά) – (45 συμβατικοί, 7 ΑμΕΑ, σύμφωνα με τα Αρχιτεκτονικά σχέδια) συνολικού εμβαδού 1230 τ.μ.

Το Έργο στοχεύει στον εμπλουτισμό και την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής αλλά και στην προώθηση της περιοχής ως τουριστικός προορισμός.

Σχετικά νέα

X
Translate »