Σπούδασε στο Alexander College και πάρε πτυχίο βρετανικού πανεπιστημίου με το 1/4 των εξόδων αν πήγαινες στη Βρετανία (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Τις τελικές τους αποφάσεις για τις σπουδές τους καλούνται να λάβουν αυτές τις μέρες οι υποψήφιοι φοιτητές και σαφώς αναζητούν πληροφορίες για το καλύτερο δυνατό πανεπιστήμιο λαμβάνοντας φυσικά υπόψη και το οικονομικό σκέλος.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Τα δεδομένα φέτος για τους Κύπριους φοιτητές είναι πολύ διαφορετικά αφού λόγω Brexit δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα παραχώρησης του γνωστού φοιτητικού δανείου για σπουδές στα βρετανικά πανεπιστήμια ενώ παράλληλα τα δίδακτρα εκτοξεύτηκαν.

Αυτό είναι ένας από τους λόγους που είναι σημαντικά αυξημένο το ποσοστό των φοιτητών που επέλεξαν να σπουδάσουν στην Κύπρο. Και γιατί όχι αφού π.χ. μπορείς να αποκτήσεις πτυχίο βρετανικού πανεπιστημίου σπουδάζοντας στην Κύπρο. Και μάλιστα με πολύ λιγότερα έξοδα. Και εξηγούμαστε…

Το Alexander College με 30 χρόνια εμπειρίας και εξέλιξης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, Canterbury Christ Church University (CCCU) προσφέρει βρετανικό πτυχίο σπουδάζοντας στην Κύπρο.

φ

Σου προσφέρει το πλεονέκτημα να τελειώσεις τις σπουδές σου σε 3 χρόνια, και τα μεταπτυχιακά σε 1 χρόνο, όπως ακριβώς είναι και οι σπουδές σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Βρετανικό πτυχίο στην Κύπρο με περίπου το 1/4 των χρημάτων

Και πάμε τώρα στο οικονομικό που σαφώς ενδιαφέρει και τους γονείς σε μια δύσκολη περίοδο που βρισκόμαστε λόγω και της πανδημίας και των οικονομικών δυσκολιών που επέφερε.

Κατ’ αρχάς τα ετήσια δίδακτρα στο Alexander College ανέρχονται στα €6950, λιγότερα δηλαδή από τα μισά των βρετανικών πανεπιστημίων που εκτοξεύτηκαν στα €15.000 και θυμίζουμε ξανά χωρίς πλέον το δάνειο. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Alexander College ανέρχονται στα €8,950.  Στο σημείο αυτό αξίζει να τονίσουμε ότι το κόστος διδάκτρων του Alexander College παραμένει μικρότερο, σε σχέση με τις σπουδές σε άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου.

φ

Επιπλέον σημαντική παράμετρος είναι και το κόστος ζωής. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην Κύπρο το ετήσιο κόστος ζωή για ένα φοιτητή είναι στα €4000 ενώ στη Μεγάλη Βρετανία εκτοξεύεται στα €22.000. Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε και ενα πόσο περίπου €1000 για τα αεροπορικά εισιτήρια που δεν θα το έχουν βάρος αυτοί που θα μείνουν Κύπρο.

Κάνοντας τη σούμα διαπιστώνει κανείς ότι τα έξοδα για ένα φοιτητή που σπουδάζει στην Μεγάλη Βρετανία είναι περίπου τετραπλάσια από ένα φοιτητή που σπουδάζει στην Κύπρο. Και στο τέλος θα πάρουν το ίδιο ισότιμο πτυχίο! Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Λιγότερα από 11.000 τα έξοδα για τον φοιτητή στην Κύπρο, 38.500 τα έξοδα για τον φοιτητή που σπουδάζει στη Μεγάλη Βρετανία. 

φ

Φοιτητική χορηγία και υποτροφίες

Επιπλέον όλοι οι κλάδοι σπουδών του Alexander College λαμβάνουν φοιτητική χορηγία. Το ποσό ανέρχεται μέχρι και τα €3,417 και τα κριτήρια ανακοινώνονται από το Υπουργείο Οικονομικών κάθε χρόνο.

Παράλληλα οι υποψήφιοι φοιτητές μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφίες. Όλες οι υποτροφίες του Alexander College, ισχύουν για όλα τα έτη σπουδών, σε σχέση με άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου. Δείτε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες για την υποτροφία που ισχύει σήμερα

Πιο κάτω και ΕΔΩ μπορείς να δεις τα αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών του Alexander College

Computer Science

BSc computer science with gaming development

Design

Graphics – Bachelor of Design (BDes)

Interior – Bachelor of Design (BDes)

Fashion – Bachelor of Design (BDes)

Photography – Bachelor of Design (BDes)

Canterbury Christ Church University

Hospitality Management – BSc(Hons)

Business Management – BSc(Hons)

Law – LLB(Hons)

Accounting – BSc(Hons)

Masters

Tourism and Event Management – MSc

ΜΒΑ – With specialisation in Management or Procurement

Μένουμε Κύπρο λοιπόν και παίρνουμε γνήσιο βρετανικό πτυχίο σπουδάζοντας σε ένα από τα top πανεπιστήμια με πολύ χαμηλό κόστος…

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Alexander College