Γενικά

ΠτΔ: Έρχεται Λάρνακα για εγκαίνια έργων

Περιοδείες στην επαρχία, εγκαίνια έργων ανάπτυξης, επιθεώρηση άλλων που βρίσκονται σε εξέλιξη, κατάθεση του θεμέλιου λίθου του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου και άλλων έργων μικρότερης εμβέλειας, αλλά καθοριστικής σημασίας για την ευημερία των πολιτών, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη την ερχόμενη εβδομάδα.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Διευθυντή Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέα Ιωσήφ στο πρόγραμμα ξεχωρίζει και η εκδήλωση κατά την οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα τιμήσει νοσηλευτές για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, στις 11.45 το πρωί θα κατατεθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο θεμέλιος λίθος του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου. Πρόκειται για μεγάλο έργο ανάπτυξης το οποίο θα κατασκευαστεί στον χώρο του παλιού Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο θα προσδώσει νέα σημαντική αξία στην περιοχή. Σε μικρή απόσταση βρίσκονται το Αρχαιολογικό Μουσείο, η Βουλή των Αντιπροσώπων, το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου. Αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη επένδυση του κράτους σε πολιτιστική υποδομή, με μεγάλη  σημασία για την πρωτεύουσα, αλλά και για την Κύπρο.

Στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος, Αναστασιάδης θα απευθύνει χαιρετισμό  και θα απονείμει τα Κρατικά Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2022, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα απευθύνει χαιρετισμό και θα  απονείμει βραβεία στην τελετή απονομής των «Παγκύπριων βραβείων Πράσινες Πόλεις και Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου» και των «Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις». Τα βραβεία στοχεύουν στην αναγνώριση και άμεση ανάδειξη των πόλεων, των κοινοτήτων, των οργανισμών και των επιχειρήσεων που έχουν υιοθετήσει και αναπτύξει φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές και πρακτικές και συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου στις 6.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο εκδήλωση προς τιμήν των αγωνιστών κατά την τουρκοανταρσία 1963-64, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει χαιρετισμό.

Την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Στις 7 το απόγευμα, στο αθλητικό κέντρο Λάρνακας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση κατά την οποία θα τιμηθούν οι νοσηλευτές για τη διαχείριση της πανδημίας COVID -19. H εκδήλωση θα δώσει την ευκαιρία στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ευχαριστήσει και δια ζώσης τους ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκφράσει ξανά τις ευγνώμονες ευχαριστίες της πολιτείας, τονίζοντας την ανιδιοτέλεια και τον ζήλο που επέδειξαν οι νοσηλευτές στην επιτέλεση του καθήκοντός τους στις πολύ δύσκολες συνθήκες που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Λάρνακα

Την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Λάρνακα. Πρώτος σταθμός, στις 9.15 το πρωί, ο χώρος όπου βρίσκονταν τα διυλιστήρια πετρελαιοειδών, στο παραλιακό μέτωπο Λάρνακας – Δεκέλειας. Θα επιθεωρήσει την περιοχή και θα ενημερωθεί για τις διαδικασίες ανάπτυξης της. Οι προσπάθειες για μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών από τη Λάρνακα ξεκίνησαν το τέλος της δεκαετίας του 1990.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, με πρόγραμμα και σκληρή δουλειά υλοποίησε τις υποσχέσεις της, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των Λαρνακέων, αναφέρει ο κ. Ιωσήφ, δίδοντας μια νέα προοπτική στην πόλη του Ζήνωνα. Ακολούθως στις 9.45πμ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επιθεωρήσει τις εργασίες για την Γ΄ φάση ανακατασκευής του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, στην περιοχή Ορόκλινης και στις 10.15πμ θα τελέσει τα εγκαίνια στις καινούργιες εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας.

Στις 10.45 πμ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα εγκαινιάσει το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο της Λάρνακας, τον χώρο όπου μπορεί ο καθένας να μάθει για την πλούσια ιστορία της πόλης. Στις 11.30 το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα τελέσει τα εγκαίνια έργων στην πλατεία Ζουχουρί τα οποία μαζί με τη νέα Δημοτική Αγορά Λάρνακας, θα δώσουν στο εμπορικό κέντρο της πόλης νέα όψη, όπως αναφέρεται. Στις 6.45 το απόγευμα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα τελέσει τα εγκαίνια του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και στις 7.30μμ θα τελέσει τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Τρόοδος

Το Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Τρόοδος, σύμφωνα με τον Ανδρέα Ιωσήφ. Στις 9 το πρωί θα επιθεωρήσει τις εργασίες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Σαϊττά. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα συμβάλει καθοριστικά στην αναζωογόνηση πολλών κοινοτήτων και θα αποτελέσει ένα ισχυρό στήριγμα για τον αγροτικό κόσμο να παραμείνει στα χωριά του στην ευρύτερη ορεινή περιοχή Λεμεσού, περιορίζοντας το φαινόμενο της αστυφιλίας, προστίθεται.

Ακολούθως στις 9.45 το πρωί θα επιθεωρήσει το Αστεροσκοπείο Τροόδους στα Αγρίδια. Το έργο είναι σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή της Πιτσιλιάς και του Τροόδους, αφού αναμένεται να δημιουργήσει επισκεψιμότητα στην περιοχή, σημειώνει ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΠτΔ. Στις 10.30 το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επισκεφθεί το Περιφερειακό Νοσοκομείο Τροόδους, στην Κυπερούντα. Θα τελέσει τα εγκαίνια της Κλινικής Φυματίωσης και των Πρώτων Βοηθειών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 11.30 το πρωί θα τελέσει τα εγκαίνια του Δημοτικού Σχολείου Κυπερούντας και στις 12.30μμ θα καταθέσει τον θεμέλιο λίθο του Χιονοδρομικού Κέντρου Τροόδους.

Βασιλικό

Την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επισκεφθεί την περιοχή Βασιλικού, σύμφωνα με τον Ανδρέα Ιωσήφ. Στις 9.20 το πρωί στα Γραφεία του Κοινοτικού Συμβούλιου Ζυγίου θα συναντηθεί με τη Συντονιστική Επιτροπή των εννέα κοινοτήτων της περιοχής Βασιλικού.

Στη συνέχεια, στις 10 το πρωί o Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τελέσει τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του τερματικού υγραερίου της εταιρείας VLPG. Με τη λειτουργία του τερματικού δημιουργούνται συνθήκες περαιτέρω ανάπτυξης και οδηγούν την κυπριακή αγορά σε νέα εποχή αποθήκευσης και διαχείρισης υγραερίου.

Στις 10.45 το πρωί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επισκεφθεί το Ενεργειακό Κέντρο στο Βασιλικό, ένα έργο υψίστης προτεραιότητας και στρατηγικής σημασίας για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Τελευταίος σταθμός στην περιοχή, καταλήγει ο κ. Ιωσήφ θα είναι ο Πυροσβεστικός Σταθμός στο Βασιλικό τα εγκαίνια του οποίου θα τελέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σχετικά νέα

X
Translate »