Γενικά

Ψυχολόγοι του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες στο ΣΚΕ Αραδίππου

Ψυχολόγοι του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας, προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες στο Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας (ΣΚΕ) Αραδίππου.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι το ΣΚΕ δημιουργήθηκε το 2017 και αρχικά σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και  το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και ψυχολογική στήριξη προς τα παιδιά και τους γονείς τους καθώς και σε ενήλικα άτομα, χωρίς ηλικιακό όριο.

«Σήμερα οι υπηρεσίες προσφέρονται μόνο από ψυχολόγους του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας και μέχρι τώρα περισσότερο από 100 άτομα έχουν λάβει υπηρεσίες, εντελώς δωρεάν», σημειώνεται.

Η ψυχολόγος Πόλυ Χατζησάββα ανέφερε ότι «οι ψυχολόγοι που συμμετέχουν στην προσφορά υπηρεσιών συμπληρώνουν έτσι και την πρακτική για το μεταπτυχιακό τους στην κλινική ή στην εκπαιδευτική ψυχολογία προσφέροντας ταυτόχρονα πολύτιμες υπηρεσίες προς τους δημότες Αραδίππου, και όχι μόνο».

«Οι σχολικοί ψυχολόγοι ασχολούνται με την εκπαιδευτική αξιολόγηση του παιδιού ή με καθοδήγηση των γονιών τους σχετικά με προβληματικές συμπεριφορές, ενώ οι κλινικοί ψυχολόγοι στηρίζουν τους ενήλικες», εξήγησε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «συνολικά σε κάθε άτομο προσφέρονται 12 συναντήσεις και γίνονται στον πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο στον τρίτο όροφο του ΣΚΕ που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αθηνών στην Αραδίππου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα του Δήμου 24 813010 ή στο 24 524601, όπου θα γίνει γραπτή παραπομπή προς τους ψυχολόγους, με το πρώτο ραντεβού να κλείνεται εντός δέκα ημερών.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Αραδίππου Νικόλας Κάρουλλας ανέφερε ότι «είναι σημαντικό για την ομάδα να περνάει μαζί δημιουργικό χρόνο. Οι νέοι της Αραδίππου είναι πάντα πρόθυμοι να αναλάβουν δράση, ιδίως όταν ο σκοπός στοχεύει στην ευημερία των πολιτών και την ευαισθητοποίηση των νέων σε κοινωνικά ζητήματα.

Σχετικά νέα

X
Translate »