Εκπαίδευση

Πρώτο βραβείο για το Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς στο φεστιβάλ επιστήμης SCIENCE FAIR 2021

Ακολουθεί αυτούσια ανακοίνωση του σχολείου

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η συμμετοχή του Σχολείου μας στο Φεστιβάλ Επιστήμης Scyence Fair 2021 που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Κύπρου, κατέλαβε την 1η θέση παγκύπρια στη Βαθμίδα των Δημοτικών Σχολείων!!

Στο διαγωνισμό αυτό, που τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Επικεφαλής Επιστήμονα για την Έρευνα και Καινοτομία της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Δήμου Αγλαντζιάς, συμμετείχαν ομάδες μαθητών από όλη την Κύπρο παρουσιάζοντας με βιντεο-παρουσίαση ένα επιστημονικό θέμα.

Το Σχολείο μας συμμετείχε με την παρουσίαση “Το πείραμα του Ερατοσθένη».

Συμμετείχαν οι ακόλουθοι μαθητές εκπρόσωποι των μαθητικών συμβουλίων των τμημάτων της Στ’ τάξης: Μαριτίνα Κουκουμά (Στ1), Πέτρος Γεωργίου (Στ1), Μαρία Αρτεμίδου (Στ2), Παναγιώτης Άγγονας (Στ2), Κατερίνα Συρίμη (Στ3), Βαρβάρα Ιωαννίδου (Στ3), Μαγδαλένα Παναγή (Στ4), Σάιμον Μανώλη Γκρέι (Στ4).

Τα παιδιά, με την καθοδήγηση του δασκάλου των Φυσικών Επιστημών, κ. Αδάμο Χριστοφή, συμμετείχαν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό στην ετοιμασία της βιντεο-παρουσίασης και το τελικό αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό!!

Συγχαρητήρια και Χίλια Μπράβο στα παιδιά και στο δάσκαλό τους!
Adamos Christofi

Πάμε γι’ άλλα!!!!!!!

Περιγραφή Παρουσίασης: Το «πείραμα του Ερατοσθένη» αποτελεί μια ιστορική μέθοδο για τον υπολογισμό της περιφέρειας της Γης (ως προς τον Μεσημβρινό της), που πραγματοποιήθηκε από τον σπουδαίο μαθηματικό τον 3ο αι.

π.Χ. Ο Ερατοσθένης χρησιμοποίησε ως μόνα εργαλεία μια ράβδο και απλή μαθηματική σκέψη. Μια ομάδα μαθητών του Σχολείου μας, με την καθοδήγηση του δασκάλου των Φυσικών Επιστήμων, επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν την ίδια μέτρηση, χρησιμοποιώντας βασικά στοιχεία Μαθηματικών, Γεωγραφίας και Επιστήμης.

Σχετικά νέα

X
Translate »