Εκπαίδευση

Πρώτο κουδούνι για 62.000 παιδιά

Σχεδόν 50.000 μαθητές της Δημοτικής Εκπαίδευσης και 12.000 παιδιά της δημόσιας Προδημοτικής επιστρέφουν σήμερα στα σχολεία τους. Συγκεκριμένα, σε όλες τις τάξεις των δημοτικών σχολείων θα φοιτήσουν φέτος 48.819 μαθητές, με τον αριθμό τους να καταγράφει μείωση της τάξης του 4% σε σχέση με τους 52.124 μαθητές Δημοτικής Εκπαίδευσης της περσινής χρονιάς. Υπενθυμίζεται ότι το σχολικό έτος 2021 – 2022 έχει μειωμένα Τμήματα Α’ τάξης δημοτικών σχολείων και αυξημένα Τμήματα Προδημοτικής Εκπαίδευσης. Αυτό οφείλεται στην επέκταση του ορίου φοίτησης στα έξι χρόνια. 

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Η χρονιά αρχίζει και φέτος υπό τη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας να είναι ξεκάθαρες ως προς την ανάγκη για πιστή εφαρμογή μέτρων και υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν, κατά την πρώτη μέρα προσέλευσης των μαθητών στο σχολείο, πρέπει να δοθεί έμφαση στην ομαλή επιστροφή και στην προσαρμογή τους στο σχολικό περιβάλλον. Επίσης, θα γίνει ενδελεχής ενημέρωσή τους από τους εκπαιδευτικούς τους σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα καθώς επίσης ενημερώνονται και για την είσοδο και την έξοδο που θα χρησιμοποιούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκαθαρίζεται ότι η είσοδος των γονέων/κηδεμόνων στον χώρο του σχολείου απαγορεύεται, ωστόσο κατά τις πρώτες ημέρες λειτουργίας των σχολείων σε περιπτώσεις κατά τις οποίες παρουσιάζονται ιδιαίτερες δυσκολίες προσαρμογής παιδιών των Νηπιαγωγείων και της Α΄ τάξης δημοτικού σχολείου, η Διεύθυνση του σχολείου μπορεί να επιτρέψει την είσοδο γονέα/κηδεμόνα, νοουμένου ότι θα τηρηθούν τα μέτρα που προβλέπονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα οι μαθητές των τάξεων Β΄- Στ΄ Δημοτικού θα παρουσιαστούν κανονικά με την προσέλευσή τους να αρχίζει στις 7:30 π.μ. και όχι νωρίτερα, και να ολοκληρώνεται στις 7:45 π.μ.

Τα παιδιά της Α΄ τάξης Δημοτικού θα παρουσιαστούν στα σχολεία την πρώτη ημέρα στις 9:30 π.μ., προκειμένου να μπορέσουν όσοι γονείς/κηδεμόνες το επιθυμούν να συνοδεύσουν τα παιδιά τους εντός του σχολείου, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (επίδειξη SafePass, χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων). Ανάλογη διευθέτηση θα γίνει και για τα παιδιά που θα φοιτήσουν για πρώτη φορά στα Νηπιαγωγεία.

Από πλευράς τους οι εκπαιδευτικοί καλούνται όπως τις πρώτες δύο εβδομάδες (13 – 24 Σεπτεμβρίου) καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να επιτευχθούν οι απαραίτητοι Δείκτες Επιτυχίας και Επάρκειας της προηγούμενης χρονιάς, με στόχο την ομαλή μετάβαση των παιδιών στη φετινή τους τάξη.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κατά τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν συνολικά 330 δημοτικά σχολεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές/μαθήτριες των Δημοτικών και των Ειδικών Σχολείων θα παρουσιαστούν στα σχολεία τους σήμερα, για να κατανεμηθούν σε τάξεις/τμήματα ή ομάδες, αντίστοιχα, να πάρουν τα βιβλία τους και να αρχίσουν κανονικά τα μαθήματά τους. Θα παραμείνουν στο σχολείο μέχρι τη 1:05 μ.μ, ενώ όλα τα παιδιά Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης (ηλικίας 48/12 χρονών και άνω), καθώς και τα παιδιά κάτω των 48/12 χρονών, που φοιτούσαν στο ίδιο Νηπιαγωγείο και την προηγούμενη χρονιά θα αρχίσουν κανονικά τη φοίτησή τους σε αυτό επίσης σήμερα. Το πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου για τα παιδιά αυτά θα λειτουργήσει μέχρι τη 1:05 μ.μ.

Τα παιδιά ηλικίας 3-48/12 χρονών που δεν φοιτούσαν σε Νηπιαγωγείο την προηγούμενη σχολική χρονιά ή δεν φοιτούσαν στο ίδιο Νηπιαγωγείο την προηγούμενη σχολική χρονιά θα αρχίσουν να φοιτούν σταδιακά, σύμφωνα με το πρόγραμμα φοίτησης του κάθε Νηπιαγωγείου.

Σχετικά νέα

X
Translate »