Εκπαίδευση

Πρωτιά του Δημοτικού Λιβαδιών Λάρνακας (ΚΒ) με την ταινία μυθοπλασίας: «Θα ξανάρθω» (βίντεο)

Πηγή: paideia-news.com

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό “Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες”.

Η βραβευθείσα ταινία «Θα ξανάρθω» είναι στηριγμένη σε υπαρκτά πρόσωπα και πραγματικά γεγονότα. Αφηγείται την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού, που το σκληρό πρόσωπο του πολέμου το ανάγκασε να φύγει ξαφνικά ένα πρωί από το σπίτι του στην Αμμόχωστο, αφήνοντας πίσω την παιδική του ηλικία και που μέχρι σήμερα περιμένει να επιστρέψει.

Πιο επίκαιρη από ποτέ, η ταινία είναι αφιερωμένη σε όλα της γης τα προσφυγόπουλα, τα αθώα θύματα κάποιου πολέμου, που έζησαν ή ζουν στην προσφυγιά. Το μήνυμα της ταινίας είναι διττό: αφενός να ευαισθητοποιήσει το θεατή μπροστά στη σκληρότητα που βιώνει ένα προσφυγόπουλο, αφετέρου να κρατήσει τη φλόγα της ελπίδας για επιστροφή άσβεστη.

Στην ταινία συμμετείχαν 10 μαθήτριες και μαθητές από την Δ1 και Στ3 τάξη, οι οποίες/οι με ενθουσιασμό και μεγάλη ευαισθησία αγκάλιασαν την ιστορία της ταινίας και της έδωσαν ψυχή και νόημα!

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πρωταγωνίστησαν, καθώς και στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους, για το ποιοτικό αποτέλεσμα και την μεγάλη τους επιτυχία!

Σχετικά νέα

X
Translate »