Αθλητικά Νέα

Πρωταθλητής σε γυμναστήριο – παράγκα

Πηγή: philenews.com

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Από το βάθρο των καλύτερων, την παγκόσμια αποθέωση και τα αστραφτερά μετάλλια, ο Κύπριος πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής, Ηλίας Γεωργίου, επιστρέφει για την προπόνηση του στη Λάρνακα σε ένα γυμναστήριο παράγκα.

Πριν δύο χρόνια, μετά από μια ανάλογη διάκριση του νεαρού αθλητή, ο «Φ» είχε αναδείξει τα ίδια προβλήματα που μέχρι σήμερα παραμένουν άλυτα. Οι προπονήσεις εξακολουθούν να γίνονται σε μια καταθλιπτική αίθουσα που δημιουργήθηκε κάτω από τις κερκίδες γηπέδου μπάσκετ, με όργανα δεύτερης ποιότητας, σε περιορισμένο χώρο και χωρίς τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. Παρά τις αντιξοότητες, ο Ηλίας Γεωργίου με το ταλέντο, την επιμονή και την προσπάθεια του διακρίνεται ξανά και ξανά. Προ εβδομάδας κατέκτησε δύο αργυρά μετάλλια (δίζυγο και μονόζυγο) στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κάιρο.

«Οτιδήποτε πετυχαίνει ο Ηλίας στις διεθνείς διοργανώσεις είναι άθλος. Προπονείται σε άθλιες συνθήκες και ανταγωνίζεται μεγαθήρια», υπογράμμισε στον «Φ» ο προπονητής του Ηλία, Παναγιώτης Σιήππης. «Η χαρά μας μετά από διάκριση είναι πάντοτε μοιρασμένη με την πικρία μας. Διότι επιστρέφουμε σε αυτές τις τριτοκοσμικές συνθήκες για να προπονηθούμε. Φεύγουμε από τα φώτα, την κορυφή και το αθλητικό προσκήνιο και μπαίνουμε στο παρασκήνιο σε μια τρώγλη. Στην παράγκα μας», είπε.

Επανέλαβε για άλλη μια φορά, ότι λόγω του περιορισμένου χώρου στον οποίο γίνονται οι προπονήσεις δεν είναι δυνατό να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας. «Υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστεί λόγω της διαμόρφωσης του χώρου. Δεν υπάρχει τάφρος με σφουγγαράκια ώστε να προστατευτεί από πτώσεις και από τραυματισμούς». Είπε ακόμη ότι δεν έχουν αντικατασταθεί όλα τα όργανα.

3924273178074000 2

«Από τα έξι της Ενόργανης Γυμναστικής, μας προσέφεραν τρία νέα. Δυστυχώς, όμως, δεν μπορούμε να τα στήσουμε κανονικά διότι είναι μικρός ο χώρος». Επί παραδείγματος, είπε, το αγωνιστικό έδαφος δεν μπορεί να μπει στο γυμναστήριο. «Ακόμη και να υπήρχε η πρόθεση να μας φέρουν, τελικά δεν θα είχαμε χώρο για να τα βάλουμε. Αυτός είναι και ο λόγος που φωνάζουμε συνεχώς ότι θέλουμε ένα γυμναστήριο. Δεν ζητάμε κάτι παράλογο, μόνο τα αυτονόητα».

Είπε ακόμη, ότι για να καλυφτούν οι προπονητικές ανάγκες υψηλού επιπέδου, χρειάζεται να φεύγουν από τη Λάρνακα για να προπονηθούν άλλοτε στη Λευκωσία και άλλοτε στη Λεμεσό. Μάλιστα μέχρι πρότινος με έξοδα του προπονητή. Όπως είπε, μετά από μια επιτυχία όλοι σπεύδουν να τον συγχαρούν και να του υποσχεθούν καλύτερες συνθήκες προπόνησης. Εντούτοις, δεν γίνεται τίποτε. «Είμαστε εμείς εναντίον όλων. Υπάρχουν στιγμές που είναι πολύ κουραστικό. Όμως, έρχονται και στιγμές που μας επιβεβαιώνουν ότι οι κόποι μας δεν πάνε χαμένοι».

 

 

Δύο αργυρά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Καΐρου

Ανάμεσα σε αυτές τις στιγμές η πρόσφατη διάκριση του Ηλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κάιρο, το οποίο διεξήχθη από τις 3 έως τις 6 Ιουνίου. «Ο Ηλίας αγωνίστηκε σε τέσσερα όργανα (πλάγιο ίππο, κρίκους, δίζυγο και μονόζυγο) και προκρίθηκε σε τρεις τελικούς. Τελικά έλαβε τη δεύτερη θέση, λαμβάνοντας το αργυρό μετάλλιο στο δίζυγο και το μονόζυγο. Αν του χαμογελούσε λίγο η τύχη στο μονόζυγο θα κατακτούσε και το χρυσό. Απείχε μόλις 0,06 εκατοστά».

Είπε ακόμη, ότι τον περασμένο Απρίλιο και μετά από παύση των προπονήσεων λόγω της πανδημίας ο Ηλίας Γεωργίου πέτυχε μια πολύ καλή θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ελβετία στο σύνθετο ατομικό, δηλαδή και στα έξι όργανα. «Είναι τεράστια επιτυχία για την Κύπρο ότι ήρθε 14ος, ιδίως αν κάποιος λάβει υπόψη του ποιες είναι οι συνθήκες που προπονούνται. Επανήλθαμε δυναμικά στους αγώνες», είπε και εξέφρασε την πίκρα ότι οι αρμόδιοι δεν ενθάρρυναν αυτή την επιτυχία του.

 

 

«Με την πανδημία ήταν ακόμη πιο δύσκολα»

Κάνοντας ένα σύντομο διάλειμμα από την προπόνησή του, ο Ηλίας Γεωργίου μίλησε στον «Φ» για τις δυσκολίες που προηγήθηκαν, οι οποίες εντάθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας. Παράλληλα, μοιράστηκε και την χαρά του από την τελευταία του διάκριση. «Ήμουν πολύ συγκεντρωμένος. Ήταν αρκετά δύσκολο αυτό που έπρεπε να κάνω. Είχα δύο τελικούς σε διάστημα μόλις 15 λεπτών. Ήταν μεγάλη η πίεση. Όμως, λίγο η αδρεναλίνη και λίγο το άγχος, ήμουν σε καλή ψυχολογία και πήγαν όλα όπως έπρεπε», είπε και πρόσθεσε ότι περίμενε πως θα πετύχαινε μια καλή θέση. «Νιώσαμε μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια. Το πανηγυρίσαμε».

Ωστόσο, η λάμψη των μεταλλίων δεν μπορεί να σκεπάσει την κατάσταση που επικρατεί στο γυμναστήριο και τις προπονήσεις. «Λόγω και της πανδημίας η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη. Εξαιτίας των περιορισμών δεν μπορούσαμε να μεταβούμε για προπόνηση ούτε στις άλλες επαρχίες που έχουν καλύτερες εγκαταστάσεις. Στη Λάρνακα το γυμναστήριο είναι σαν “παράγκα”», είπε με ένα πικρό χαμόγελο. «Θα ήθελα έναν χώρο πιο μεγάλο ώστε να μπορώ να προπονούμαι σε όλα όργανα και όχι μόνο στα μισά. Είναι πολύ δύσκολο».

Επόμενοι αγώνες που θα συμμετάσχει ο Ηλίας είναι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Σλοβενία και έπειτα τον Νοέμβριο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ιαπωνία. Στόχος, να πετυχαίνει στον κάθε αγώνα την καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Να γίνεται καλύτερος.

Σχετικά νέα

X
Translate »