Πολιτιστικά

Προσωπικότητες της Λάρνακας απήγγειλαν το αγαπημένο τους ποίημα στο Δημοτικό Θέατρο

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας διοργάνωσε την εκδήλωση με τίτλο «Προσωπικότητες της Λάρνακας απαγγέλλουν το αγαπημένο τους ποιήμα» στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, όπου γνωστές προσωπικότητες της Λάρνακας είχαν την ευκαιρία να απαγγείλουν το αγαπημένο τους ποίημα, οι Βουλευτές Πρόδρομος Αλαμπρίτης και Ανδρέας Πασιουρτίδης, η τέως βουλεύτρια και ΓΓ της ΠΟΓΟ Σκεύη Κουκουμά, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Εύρος Ευρυβιάδης και Άθως Καζαντζής, ο Νομικός και Ακαδημαϊκός Νικόλας Κυριακίδης, ο Αλέξανδρος Κώνστας Σύμβουλος Α΄Πρεσβείας της Ελλάδας, ο Αντρέας Παρασκευά Εικαστικός-καθηγητής καλλιτεχνικών μαθημάτων, ο Γιάννης Φαλάς, Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης και αρκετοί άλλοι.
Η  εκδήλωση, που έγινε Υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος, ήταν και προπομπός του 2 ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας, το οποίο θα διεξαχθεί 20-23 Απριλίου 2023.

Την εκδήλωση έντυσαν μουσικά το Φωνητικό Σύνολο του Δήμου Λάρνακας με Μαέστρο τον Ανδρέα Γερολέμου ενώ η Βενέρα Μελέκη (σόλο) μάγεψε το κοινό με τη φωνή της.
Στο Πιάνο ήταν η Σοφία Πούρτζη και στο Ακορντεόν η Νάγια Καπαρή.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο καθηγητής Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος, Πρόεδρος Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας ο οποίος έφτασε από την Ελλάδα ειδικά για την εκδήλωση αυτή.
Η  εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του κ. Κωτόπουλου και της κ. Ελένης Αρτεμίου Φωτιάδου, Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας

Αναλυτικά οι συμμετοχές :

Ιάσων Ιασωνίδης Αντιδήμαρχος Λάρνακας / Παύλος Λιασίδης, Κανεί σε πιον (Ο Αντιδήμαρχος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και το ποίημα απάγγειλε ο εκπαιδευτικός και ποιητής Ανδρέας Τιμοθέου)

Αλέξανδρος Κώνστας Σύμβουλος Α΄Πρεσβείας της Ελλάδας / Καβάφης Μύρης Αλεξάνδρεια του 340 μ.Χ.

Εύρος Ευρυβιάδης  / Νικηφόρος Βρεττάκος Ειρήνη είναι όταν…

Πρόδρομος Αλαμπρίτης Βουλευτής Λάρνακας ΔΗΣΥ / Ελύτης, Τη γλώσσα μού έδωσαν ελληνική

Αντρέας Πασιουρτίδης Βουλευτής Λάρνακας ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες δυνάμεις / Μ. Αναγνωστάκης Ποιητική

Κέλλυ Διαπούλη Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Λάρνακα 2030 για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης / Ρίτσος, Καπνισμένο Τσουκάλι

Νικόλας Κυριακίδης Δικηγόρος –Ακαδημαϊκός / Ryan Kipling If (Η απαγγελία έγινε στα ελληνικά, σε μετάφραση του Δρ Κυριακίδη)

Bασούλα Κούλα Πρόεδρος ΠΟΕΔ Λάρνακας Εκπαίδευτικός / Γ. Σεφέρης, Σαλαμίνα της Κύπρος

Σπύρος Πίσυνος Γενικός Διευθυντής του Λάρνακα 2030 για Πολιτιτστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης / Kική Δημουλά Τα πάθη της βροχής

Ελενα Χατζηαυξέντη Ηθοποιός -Σοπράνο / Τ. Λειβαδίτης : Αλλά τα βράδια –τι όμορφα που μυρίζει η γη

Αθως Καζαντζής Πρόεδρος Επιτροπής Πολιτισμού Δήμου Λάρνακας / Κώστα Βάρναλη Ανάσταση

Σκεύη Κουκουμά τέως βουλεύτρια, ΓΓ ΠΟΓΟ /  Κική Δημουλά, Σημείο Αναγνωρίσεως

Αντρέας Παρασκευά Εικαστικός-καθηγητής καλλιτεχνικών μαθημάτων / Καβάφης Κεριά

Γιώτα Δημητρίου Δημοσιογράφος  / Τεύκρος Ανθία, Τα σφυρίγματα του Αλήτη

Γιάννης Φαλάς, Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης / Κ. Καρυωτάκης ΄Υπνος

Μόνικα Μελέκη Ηθοποιός -Σκηνοθέτης / Αζίς Νεσίν Σώπα μην μιλάς

Λάκης Αποστόλου Πρόεδρος Ιδρύματος Χριστίνα Αποστόλου / Ελύτης, Μονόγραμμα , Ενότητα 1,6,7

Σοφία Σουρή  Interior Designer ( Παγκόσμιο Βραβείο καλύτερου design από τα International Property Awards)/ Θεοδόσης Νικολάου, Πάροδος

Σχετικά νέα

X
Translate »