Breaking News

Αθλητικά Νέα

Προπονείται σε μία τρύπα κάτω από τις κερκίδες του Κίτιον και όμως πήρε χάλκινο στους Παγκόσμιους

Ο Ηλίας Γεωργίου είναι απο χθές και με τη βούλα ή καλύτερα με χάλκινο μετάλλιο παγκόσμιος πρωταθλητής ενόργανης γυμναστικής στο όργανο του μονόζυγου.

 

O Ηλίας εδώ και τρία χρόνια έχει αναρριχηθεί σε ψηλά επίπεδα ως αθλητής παρά το γεγονό ότι υπηρέτησε και τη στρατιωτική του θητεία.

Στις μεγαλύτερες επιτυχίες του, είναι η 6η θέση στους κρίκους στο Πανευρωπαϊκό του 2016, η Παγκόσμια Γυμνασιάδα που έγινε στην Τραπεζούντα και τα 5 μετάλλια, ακολούθησαν οι κοινοπολιτειακοί νέων στην Ναμίμπια στους οποίους πήρε 5 χρυσά μετάλλια και 2 αργυρά.
“Το 2017 όλη η χρονιά ήταν τραυματισμοί και η απόδοση μου δεν ήταν στο αναμενόμενο επίπεδο”, συνέχισε και πρόσθεσε ότι στους κοινοπολιτειακούς κατάφερε να περάσει σε τρεις τελικούς, δεν κατάφερε όμως να κατακτήσει μετάλλιο.

Στις 26/05/2019 πέτυχε την μεγαλύτερη του επιτυχία καταφέρνoντας να ανέβει στο βάθρο των μεταλλίων στο παγκόσμιο κύπελλο της Κροατίας στο όργανο του μονόζυγου.

 

Προπονείται σε μία τρύπα κάτω από τις κερκίδες του Κίτιον

Το αίτημα για σύγχρονη κλειστή αίθουσα ενόργανης γυμναστικής στη Λάρνακα τέθηκε για πρώτη φορά το 2012 και το 2017 τέθηκε εκ νέου το αίτημα τόσο στο Υπουργείο Παιδεία και Αθλητισμού, όσο και στο Δήμαρχο Λάρνακας και μέχρι στιγμής ουδεμία απάντηση είχαμε, είπε ο κ. Σιήππης.

Ο αθλητής ανέφερε ότι “μετά το 2016 που κάναμε τη μεγάλη επιτυχία στη Παγκόσμια Γυμνασιάδα που πήρε ένα χρυσό (κρίκους), 3 αργυρά ( σύνθετο ατομικό, δίζυγο, μονόζυγο) και 1 χάλκινο στον πλάγιο ίππο, στείλαμε επιστολές στον Υπουργό και στον Δήμαρχο για ένα γυμναστήριο, αλλά μέχρι τώρα δεν υπήρξε ανταπόκριση και δύο χρόνια μετά, συνεχίζουμε να προετοιμαζόμαστε με τα ίδια όργανα και τις ίδιες συνθήκες”.

Ο προπονητής του, διευκρίνισε πως το σωματείο έχοντας συνειδητοποιήσει ότι στο ψηλό επίπεδο  που έχει φτάσει ο Ηλίας δεν αρμόζει και είναι απαράδεκτο να γυμνάζεται και προετοιμάζεται σε μια τρύπα κάτω από τις κερκίδες για να κάνει πρωταθλητισμό ζήτησε να κατασκευαστεί σύγχρονη αίθουσα γυμναστικής.

Ο κ. Σιήππης εξήγησε ότι τα όργανα είναι ηλικίας 30 ετών, και το γυμναστήριο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μία τρύπα, κάτω από τις κερκίδες του κλειστού ΓΣΖ. Οι συνθήκες αυτές κάνουν πολύ δύσκολη την ανάπτυξη του αθλήματος στη Λάρνακα τόσο για τον Ηλία, όσο και για τους άλλους αθλητές και για όσους θα ακολουθήσουν, σημείωσε.

Ερωτηθείς πόσο συχνά συμβαίνουν τραυματισμοί, ο κ. Σιήππης ανέφερε ότι στον πρωταθλητισμό οι τραυματισμοί είναι πάρα πολύ συχνοί. Διευκρίνισε ότι το ζητούμενο είναι να προστατεύσεις όσο περισσότερο γίνεται τον αθλητή μέσα από τις συνθήκες και τις εγκαταστάσεις, μειώνοντας τον αριθμό των τραυματισμών και ελαχιστοποιώντας τη σοβαρότητα τους.

Σε ένα γυμναστήριο όπως αυτό της Λάρνακας, οι τραυματισμοί είναι πάρα πολύ συχνοί, επειδή δεν υπάρχουν τα κατάλληλα όργανα, είπε εξηγώντας ότι στη Λάρνακα δεν υπάρχει το σκάμμα. Διευκρίνισε πως το σκάμμα μοιάζει με μια μεγάλη πισίνα, που αντί για νερό έχει μέσα σφουγγαράκια και σε αυτό γυμνάζονται σε καινούργιες και οι δύσκολες και επικίνδυνες ασκήσεις σχεδόν σε όλα τα όργανα.

Όταν δεν υπάρχει το σκάμμα, είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποφευχθούν οι τραυματισμοί, πρόσθεσε, αναφέροντας ότι ένας αθλητής μπορεί μία ημέρα να είναι κουρασμένος ή να μην ακολουθήσει επαρκώς τις οδηγίες του προπονητή του και  αυτό να οδηγήσει σε τραυματισμό, ο οποίος θα είχε αποφευχθεί εάν υπήρχε το σκάμμα.

Ενας τραυματισμός θα πάρει πίσω τον αθλητή και αν είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα επούλωσης του τραύματος, μπορεί να χάσει την προετοιμασία πριν από τον αγώνα και τον ίδιο τον αγώνα, ή ο αγώνας του να μην είναι στο επίπεδο των δυνατοτήτων του, εξηγεί.

Ο Ηλίας είναι από τους αθλητές που δεν έχασαν αγώνα, όμως πήγε σε πάρα πολλούς αγώνες τραυματισμένος και το επίπεδο του αγώνα του δεν ήταν το αναμενόμενο, είπε ο κ. Σιήππης.
Ο κ. Σιήππης είπε πως “αν υπήρχε το γυμναστήριο που χρειαζόμαστε, ο Ηλίας θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο”.
Προπονείται με ένα όργανο 30 χρονών, που ουδεμία σχέση έχει με ένα σύγχρονο όργανο που θα έχει σε διεθνείς αγώνες, Σίγουρα αυτή η διαφορά επηρέασε την απόδοση του 18χρονου αθλητή. Πρόσθεσε πως αν στη Λάρνακα υπήρχαν όλα τα όργανα για να προπονείται, σίγουρα οι πιθανότητες για το μετάλλιο θα ήταν πολύ περισσότερες.

Κάποιοι θεωρούν ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο και όχι τόσο σημαντικό να γίνει γυμναστήριο σε αυτή την πόλη, είπε ο κ. Σιήππης.

 

Θα συνεχίζει για ψηλό επίπεδο ο Ηλίας με στόχο την Ολυμπιάδα

Ερωτηθείς για τον πιο μακροπρόθεσμο στόχο του, ο Ηλίας Γεωργίου είπε: «Στόχος μου είναι να συνεχίσω τις προπονήσεις και να αγωνίζομαι σε ψηλό επίπεδο, αφού από μικρό παιδί, από τα έξι μου, που άρχισα την ενόργανη, φανταζόμουν τον εαυτό μου σε ένα ψηλό επίπεδο και χρωστώ τα πάντα στον προπονητή μου Παναγιώτη Σιήππη, που με βοηθά και με στηρίζει. Και στην οικογένεια μου” πρόσθεσε

 

Ευχόμαστε με αυτήν την επιτυχία να καταλάβουν και οι υπεύθυνοι πόση ανάγκη υπάρχει για ένα σωστό γυμναστήριο στην πόλη μας που να καλύπτει τις ανάγκες ενός αθλητή του βελινεκούς του Ηλία Γεωργίου. Οι πρωταθλητες δεν αξίζουν την περιφρόνιση της πόλης μας και να γυμνάζονται σε άθλια κτιριακά γυμναστήρια. Το παιδί αυτό κέρδισε με όλη του την αξία και μαζί με τον προπονητή του μας κάνουν περήφανους σε παγκόσμιο επίπεδο…Τι ζητάνε; Το αυτονόητο, τίποτα περισσότερο.

Σχετικά νέα

X
Translate »