Δελτία Τύπου

Πραγματοποιήθηκε στο νέο Radisson Beach Resort στην Λάρνακα, εκδήλωση προς τιμή της Εβραϊκής Πρωτοχρονιάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στο νέο Radisson Beach Resort στην Λάρνακα, η εκδήλωση προς τιμή της Εβραϊκής Πρωτοχρονιάς η οποία και εορτάστηκε στο Ισραήλ την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου.

Με πρωτοβουλία της Quality Group και σε συνεργασία με την πρεσβεία του Ισραήλ, το Rosh Hashanah 5783 τιμήθηκε παρουσία του Υπουργού Εργασίας κ. Κυριάκου Κούσιου, του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού και Υποψήφιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου του Πρέσβη του Ισραήλ κ. Όρεν Ανόλικ, του Chief Rabbi Raskin,  του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, του Προέδρου ΚΣ Ορόκλινης κ. Νεόφυτου Φακοντή, βουλευτών, διπλωματών και πολλών άλλων προσωπικοτήτων από Κύπρο αλλά και εξωτερικό.

Η δεξίωση που δόθηκε για τους 300 και πλέον καλεσμένους, στέφθηκε με επιτυχία καθώς όλοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις ευλογίες του Ραβίνου Ράσκιν, ο οποίος εξήγησε την σημασία που έχουν τα μήλα, τα ρόδια και το μέλι στο τραπέζι για μια νέα χρονιά γλυκιά και όμορφη. Καλώντας όλους τους καλεσμένους να ακούσουν την προσευχή του, φύσηξε το παραδοσιακό κέρας που λέγεται Shofar το οποίο και σηματοδοτεί τον ερχομό της νέας χρονιάς και ακολουθώντας την παράδοση οι καλεσμένοι κλήθηκαν να βυθίσουν τα μήλα στο μέλι και να τα γευθούν για το καλό τoυ νέου έτους.

Ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Quality Group, Σάββας Κάκος, τόνισε στην ομιλία του ότι οι σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ μπαίνουν σε μια νέα εποχή και ότι ποτέ μέχρι τώρα δεν ήμασταν τόσο κοντά με την γείτονα χώρα. «Αποτελεί τιμή και χαρά για εμάς, να μπορούμε να είμαστε παρών και να μοιραζόμαστε τη χαρά των φίλων και συνεργατών μας, την σημαντικότερη μέρα του χρόνου για το Ισραήλ. Ως άνθρωποι, έχουμε πολλά που μας ενώνουν αλλά ο στόχος μας είναι πάντα ο ίδιος. Να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με την μέρα.» ανέφερε ο κ. Σάββας Κάκος.

Παράλληλα ο πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο κ. Όρεν Ανόλικ, είπε «Ας ευχηθούμε όλες οι κακουχίες του παρελθόντος να γίνουν οι ευλογίες αυτής της νέας χρονιάς». Ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά για τη διοργάνωση της άρτιας εκδήλωσης και ως ένδειξη της καλής συνεργασίας της Πρεσβείας με τον κ. Σάββα Κάκο και την Quality Group, δόθηκε από τον πρέσβη αναμνηστικό, ευχαριστήριο γράμμα στο οποίο αναφέρεται με λεπτομέρεια η προσφορά της Quality Group προς την Εβραϊκή κοινότητα, την Πρεσβεία αλλά και τη χώρα του Ισραήλ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αρκετοί καλεσμένοι έφτασαν από το Ισραήλ ειδικά για την εκδήλωση και απόλαυσαν την φιλοξενία του νεοσύστατου Radisson Beach Resort.

Η βραδιά ήταν μοναδική, κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λάρνακας, με τη συνοδεία ήχων μουσικής jazz ενώ το μενού περιείχε αποκλειστικές δημιουργίες του σεφ, με βάση τα πρότυπα της εβραϊκής κουζίνας και παράδοσης.

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε Καλό Νέο Έτος, Shanah Tova, στους φίλους μας και γείτονες του Ισραήλ με κάθε καλό, υγεία και ευημερία.

Σχετικά νέα

X
Translate »