Εκπαίδευση

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 12 Νοεμβρίου, το 4ο Παγκύπριο Συνέδριο: «Οικοδομώντας το σχολείο της χαράς και της δημιουργικότητας».

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 12 Νοεμβρίου, στο Pascal English School της Λάρνακας, το 4ο Παγκύπριο Συνέδριο: «Οικοδομώντας το σχολείο της χαράς και της δημιουργικότητας».
Θέμα του συνεδρίου, η γνωριμία με την παιδαγωγική του Big Bang, με εισηγητή τον Άγγελο Πατσιά. Το συνέδριο συνδιοργάνωσαν η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών (Α.Κί.ΔΑ) Λάρνακας και το Excellence Institute και σε αυτό έδωσαν το παρών τους, εκπαιδευτικοί δημοτικής, ειδικής και προδημοτικής εκπαίδευσης, γονείς αλλά και κοινό, το οποίο επιθυμούσε να μάθει για την παιδαγωγική του Big Bang.
Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα. Πρόκειται για ένα συνέδριο, που πλέον έχει καταστεί θεσμός, το οποίο έχει ως στόχο να εισηγηθεί τη δημιουργία ενός χαρούμενου και δημιουργικού σχολείου και να προτείνει πρακτικούς τρόπους με τους οποίους το σχολείο προσαρμόζεται στο παιδί και όχι το αντίστροφο.
Οι συνδιοργανωτές του συνεδρίου υποστηρίζουν τη δημιουργία ενός σχολείου όπου εκπαιδευτικοί και μαθητές θα μετέχουν στη διδακτικο-μαθησιακή διαδικασία με αυτονομία και ευελιξία ώστε να είναι πραγματικά χαρούμενοι και δημιουργικοί. Η δημιουργία θετικών συναισθημάτων για το σχολείο και τη μάθηση, είναι ίσως το μεγαλύτερο ζητούμενο στην προσπάθεια για δημιουργία εσωτερικών κινήτρων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ένα σχολείο που δεσμεύεται ότι ακούει τους μαθητές, τους ενθαρρύνει να έρθουν σε επαφή με τη φύση, τις τέχνες, τις επιστήμες και κάθε ταλέντο που κρύβουν μέσα τους, που καθίζει στα «θρανία» και τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς. Ένα σχολείο που επιτρέπει στους μαθητές να νιώθουν σα στο σπίτι τους. Όπου, η βιωματική εκπαίδευση έχει πρωτεύοντα ρόλο και δίνει κίνητρο, αφού μέσω αυτής τα παιδιά προσεγγίζουν καλύτερα ανακαλυπτικούς τρόπους μάθησης.
Η ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγάλη, αγκαλιάζοντας για ακόμη μια φορά την ιδέα του σχολείου της χαράς και δημιουργικότητας. Ευχαριστούμε από καρδιάς τους συμμετέχοντες, αλλά και τον εισηγητή μας.
May be an image of 1 person, standing, screen and indoor
May be an image of 1 person, standing and text that says 'Ηκαλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται...'
May be an image of 1 person, standing and indoor
May be an image of indoor
May be an image of 3 people, people standing and indoor
No photo description available.
May be an image of 3 people and indoor
May be an image of 2 people and people standing
May be an image of 4 people and people standing
May be an image of 4 people
May be an image of 5 people, people standing and indoor
May be an image of 6 people, people sitting and text that says 'TIT Οι εγγραφές άρχισαν Enrolment has begun PPS PASCAL ΔΥΝΑΜΙΚΑ rimary Soo School ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ 1992 A.Ki.AA'

Σχετικά νέα

X
Translate »