Εκπαίδευση

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ενδοσχολικός εορτασμός στο Περιφερειακό Γυμνάσιο Βεργίνα Λάρνακας, με αφορμή την «Εβδομάδα του Δέντρου»

Η σχολική μονάδα σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος διεξήγαγε εκδήλωση και δενδροφύτευση στον σχολικό χώρο.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πάτερ Δημήτρης Μαππούρας επαρχιακός Λάρνακας/ Αμμοχώστου, ο κύριος Αδάμος Μακρίδης επαρχιακός Λειτουργός του τμήματος Δασών Λάρνακας/ Αμμοχώστου, ιερείς, βουλευτές, ο επιθεωρητής φιλολογικών μαθημάτων, μέλη του συνδέσμου Γονέων και ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων, κύριος Κώστας Κώστα.

Ο διευθυντής της σχολικής μονάδας κύριος Παναγιώτης Αβραάμ απεύθυνε τον λόγο για την σημαντικότητα των δέντρων και ότι οφείλουμε όλοι μας να τα προστατεύσουμε. Ο κύριος Αδάμος Μακρίδης ενημέρωσε τους μαθητές για τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας λόγω της καταστροφής των δασικών περιοχών.

Η εκπαιδευτικός γεωγραφίας Φωτεινή Φωτίου, αναφέρθηκε στις περιβαλλοντικές δράσεις που διεξάγονται στο σχολείο για την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης στους μαθητές, όπως για παράδειγμα χαρτογραφικές ασκήσεις για τα δάση της Κύπρου, περιβαλλοντικά προγράμματα, εκπαιδευτικές παρουσιάσεις κατά την διάρκεια των μαθημάτων. Επιπλέον στην εκδήλωση απαγγέλθηκαν ποιήματα, τραγούδια και κυπριακές παροιμίες για τα δέντρα από μαθητές του σχολείου. Στο προαύλιο, αναρτήθηκε πανό που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωγραφίας με θέμα « Ανασκόπηση 2022: Δάση της Κύπρου».

Είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνουμε τους μαθητές ότι πρέπει να αγαπούν και να σέβονται τα δάση μας. Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε τα δάση και να μάθουμε να ζούμε αειφόρα. Θερμές ευχαριστίες στο Τμήμα Δασών για την παραχώρηση των δωρεάν δενδρυλλίων.

Σχετικά νέα

X
Translate »