Κοινωνία

Πραγματοποιήθηκε η μουσικοθεατρική παράσταση “Στη Γειτονιά του Μίκη Θεοδωράκη”

Τη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023, εκπρόσωποι και φίλοι του Περιβολιού του Αγίου Λαζάρου, υπό την καθοδήγηση του κ. Λάζαρου Φιλίππου, Επιστάτη του Ιερού Ναού Αγίου Λαζάρου, παρευρέθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας για μια εκπληκτική μουσικοθεατρική παράσταση. Η παράσταση, με τίτλο “Στη Γειτονιά του Μίκη Θεοδωράκη”, ανέδειξε τα εξαιρετικά ταλέντα ατόμων από το Κέντρο ΑμΕΑ “Άγιος Λάζαρος”.

Αυτή η παράσταση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 36ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θ.Ο.Κ., αποτέλεσε μια γιορτή της συμμετοχής και της καλλιτεχνικής έκφρασης. Το φεστιβάλ, διάσημο ως πλατφόρμα για το ερασιτεχνικό θέατρο στην Κύπρο, παρείχε έναν κατάλληλο χώρο για την εμπνευσμένη παρουσίαση του Κέντρου ΑμΕΑ “Άγιος Λάζαρος”.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της κας Αννίτας Δημητρίου, Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η υποστήριξη της κας Δημητρίου αναδείχθηκε ως ένα σημαντικό μήνυμα αναγνώρισης και προώθησης των ταλέντων όλων των μελών της κοινωνίας.

Το Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία “Άγιος Λάζαρος”, γνωστό για την αφοσίωσή του στην ενδυνάμωση ατόμων με διαφορετικές ικανότητες, επέδειξε εξαιρετική δημιουργικότητα και δεξιοτεχνία στο να ζωντανέψει την παράσταση “Στη Γειτονιά του Μίκη Θεοδωράκη”. Η παράσταση αποτίνει φόρο τιμής στον διάσημο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ενώ συνδυάζει μουσική, χορό και αφήγηση σε μια εμπνευσμένη και συγκινητική ατμόσφαιρα.

Ο κ. Λάζαρος Φιλίππου, Επιστάτης του Ιερού Ναού Αγίου Λαζάρου, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και την περηφάνια του για τα επιτεύγματα των συμμετεχόντων. Τόνισε τη σημασία της παροχής μιας πλατφόρμας στα άτομα για να επιδείξουν τα ταλέντα τους, καταρρίπτοντας τα εμπόδια και προωθώντας μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο κ. Λάζαρος Φιλίππου ευχαρίστησε και απόνεμε τιμητικά βραβεία σε όσους συνέβαλαν στη φιλανθρωπική εκδήλωση με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για το Κέντρο ΑμΕΑ ‘Άγιος Λάζαρος’.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ένα ποικίλο κοινό, περιλαμβανομένων μελών της κοινότητας του Αγίου Λαζάρου, υποστηρικτών του κέντρου και λάτρεις των τεχνών. Το δυνατό μήνυμα της παράστασης ανέδειξε τις δυνατότητες της δημιουργικότητας και του ταλέντου να ανθίσουν ανεξάρτητα από σωματικές ή γνωστικές διαφορές.

“Στη Γειτονιά του Μίκη Θεοδωράκη” αποτελεί μια απόδειξη των απεριόριστων δυνατοτήτων των ατόμων όταν τους δίνεται η ευκαιρία να λάμψουν. Αποτελεί πηγή έμπνευσης όχι μόνο για την κοινότητα του Αγίου Λαζάρου, αλλά και για κοινότητες σε όλο τον κόσμο, προτρέποντάς τις να αγκαλιάσουν και να γιορτάσουν τα μοναδικά δώρα που κάθε άτομο φέρνει στο τραπέζι.

Η επιτυχία αυτής της εκδήλωσης ενισχύει τη σημασία της δημιουργίας χώρων όπου όλοι, ανεξαρτήτως ικανοτήτων, μπορούν να συμμετέχουν και να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην κοινωνία. Το Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία “Άγιος Λάζαρος”, μαζί με την αφοσιωμένη ομάδα και τους υποστηρικτές του όπως το ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ, συνεχίζει να πρωτοστατεί στην προώθηση της συμμετοχικότητας και στην αλλαγή των αντιλήψεων για το τι είναι εφικτό.

Εκφράζουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες προς το Κέντρο ΑμΕΑ ‘Άγιος Λάζαρος’ και το αφοσιωμένο προσωπικό του για τον αξιοθαύμαστο και αφοπλιστικό κόπο που καταβάλλουν.

Το Περιβόλι Του Αγίου Λαζάρου

Σχετικά νέα

X
Translate »