Διασκέδαση

Πραγματοποιήθηκε η διάσκεψη τύπου του πρώτου Φεστιβάλ Περιβάλλοντος στην πόλη μας

Της Νάσιας Γεωργίου

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

 

Πραγματοποιήθηκε χθες η διάσκεψη τύπου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για το πρώτο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος στην πόλη μας. Όλη η Λάρνακα πρέπει να παρευρεθεί στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος 2019 στην εξέδρα των  Φοινικούδων την Κυριακή 7 Απριλίου από τις 10:00-17:00 για μια αξέχαστη εμπειρία η οποία θα έχει εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Το 1 Φεστιβάλ Περιβάλλοντος 2019 είναι μια πρωτοβουλία του Ράδιο 99fm και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και του Δήμου Λάρνακας.

Το Φεστιβάλ έχει ως στόχο να αναπτύξει την συνείδηση των πολιτών όσο αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το περιβάλλον και τις επιπτώσεις που έχει στον άνθρωπο και στο πλανήτη. Όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πράσινη βιώσιμη Λάρνακα. Μέσα από παιχνίδια και ψυχαγωγία θα μας ταξιδέψει στον κόσμο της ανακύκλωσης, της δημιουργίας μέσα από την δενδροφύτευση, συνειδητοποιώντας ότι το μέλλον της πόλης, της χώρας αλλά και όλου του πλανήτη είναι ανθρώπινη ευθύνη.

Θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονες δραστηριότητες όπου θα αντιμετωπισθεί η ρύπανση των θαλασσών και εθελοντές δύτες θα καθαρίζουν των ωκεανό της πόλης. Παιδιά από διάφορα σχολεία μαζί με εθελοντές θα είναι εκεί για να μας μάθουν εύκολους τρόπους για ανακύκλωση. Συγκεκριμένα μια ομάδα της Αμερικάνικης Ακαδημίας Λάρνακας θα μας παρουσιάσουν τα δικά τους ανακυκλώσιμα καλαμάκια.

Το κίνημα ζωής Κύπρου θα διαθέτει πάγκο με ενημερωτικό υλικό και θα προσφέρονται δωρεάν ντόπιοι σπόροι. Γιατί η ρύπανση των θαλασσών, του αέρα, της γης, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η κλιματική αλλαγή, η έλλειψη νερού, η αποδάσωση, η απώλεια της βιοποικιλότητας και η διάβρωση των εδαφών είναι μονό λίγα προβλήματα που πρέπει σαν κοινωνία να συμβάλουμε στην βελτίωση τους.

Σημασία έχουν τρία βασικά ρήματα μειώνω, ανακυκλώνω, επαναχρησιμοποιώ. Οι πιο βασικές συνήθειες τις οποίες πρέπει να αναθεωρήσουμε είναι η ανακυκλώση, η μείωση στην κατανάλωση νερού , η μείωση χρήσης του ηλεκτρικού ρεύματος,  η κομποστοποίηση, η χρησιμοποίηση επαναφορτιζόμενων μπαταριών και τέλος η αποφυγή του καπνίσματος.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι φεύγοντας από εκεί ο καθενάς μας να έχει αποκομίσει μια καλή συνήθεια φιλική προς το περιβάλλον. Εμείς πρέπει να βελτιώσουμε τη ποιότητα ζωής μας  και κατορθώνοντας αυτό θα γίνουμε το παράδειγμα για ακόμη περισσότερους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λάρνακας “Το περιβάλλον άφορα όλους μας ως σύνολο και τον καθένα μας ξεχωριστά”.  Ακόμη ανέφερε πώς το να γίνει η Λάρνακα μια Πράσινη πόλη δεν είναι πολιτική πολυτέλειας αλλά είναι ο μονός τρόπος επιβίωσης. Ταυτόχρονα τόνισε πώς πρέπει αυτό το Φεστιβάλ να γίνει θεσμός.

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου τόνισε πως δεν είναι ένα Φεστιβάλ μόδας ,αλλά ένας τρόπος ώστε οι πολίτες να γίνουμε πράσινοι καταναλωτές. “Αλλάζουμε συνήθειες, αλλάζουμε κάτι μικρό ή μεγάλο για να προσαρμόσουμε τα φαινόμενα”. Ακόμη μας ανέφερε πώς υπάρχουν 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης και πως η Λάρνακα πρέπει να γίνει σε όλα τα επίπεδα Πράσινη Πόλη.

Σχετικά νέα

X
Translate »