Δελτία Τύπου

Πραγματοποιήθηκε η διάσκεψη τύπου για τον 5ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

Όλα έτοιμα για τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού στην πόλη του Ζήνωνα, τον 5ο Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 20 Νοεμβρίου 2022!

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σε διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στο Radisson Blu Hotel που είναι και ο ονομαστικός χορηγός της διοργάνωσης, παρουσιάστηκαν όλες οι λεπτομέρειες για τις διαδρομές, ενώ ανακοινώθηκαν οι σημαντικοί συνοδοιπόροι της διοργάνωσης, που είναι οι χορηγοί που στηρίζουν το θεσμό.

Στόχος της οργανωτικής επιτροπής του 5ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας είναι αφενός οι δρομείς να απολαύσουν την εμπειρία μιας πραγματικής φιέστας του αθλητισμού και του πολιτισμού και αφετέρου να συνεχιστεί το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο που οι διοργανωτές παρουσιάζουν σταθεράαπό την πρώτη στιγμή το 2017.

«Η διοργάνωση που έγινε θεσμός»

Συνδιοργανωτής και συνοδοιπόρος και φέτος ο Δήμος Λάρνακας. Ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, είπε στο χαιρετισμό του: «Πλέον ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας δεν χρειάζεται διαφήμιση κι αυτό μπορεί να το διαπιστώσει όποιος βρεθεί στη Λάρνακα στις 20 Νοεμβρίου. Έχει φανεί όλα αυτά τα χρόνια ότι αυτή η μέρα, με χιλιάδες κόσμουαπό όλη την Κύπρο και το εξωτερικό, είναι πολύ σημαντική για την πόλη μας. Είναι μία μέρα που η Λάρνακα λάμπει, είναι μία μέρα γιορτής. Είμαι σίγουρος ότι στις 20 Νοεμβρίου η Λάρνακα θα πλημμυρίσει κόσμο, χαρά και αθλητισμό».

Ο 5ος Radisson blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας θα υποδεχθεί και φέτος χιλιάδες δρομείς και επισκέπτες στην πόλη του Ζήνωνα. Μάλιστα φέτος καταγράφεται ρεκόρ συμμετοχών και η διοργάνωση επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, όπως σημείωσε και ο εκτελεστικός διευθυντής του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, Κωνσταντίνος Ντάλτας, ο οποίος πρόσθεσε ότι «γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια και δουλειά από όλη την ομάδα και στον όρο ομάδα συμπεριλαμβάνονται και οι χορηγοί και ο Δήμος Λάρνακας που έχει στηρίξει τη διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια».

 

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το Radisson Blu Hotel Larnaca αποτελεί τον ονομαστικό χορηγό της διοργάνωσης. Μία άκρως επιτυχημένη συνεργασία που συνεχίζεται και για την οποία μίλησε ο CEO της Sunny Seeker hotels, Μάριος Πολυβίου: «Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας  πέρα από αθλητικό γεγονός, είναι ένας θεσμός που αποτελεί τρόπο ζωής. Τα οφέλη από αυτό τον θεσμό είναι πολλαπλά για τη Λάρνακα, αν λάβουμε υπόψη τους χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται στην πόλη, τις χιλιάδες διανυκτερεύσεις που δημιουργούνται. Η πόλη αλλάζει χαρακτήρα εκείνες τις μέρες».

Η Petrolinaθα βρίσκεται και φέτος στη γραμμή εκκίνησης και θα γεμίσει με ενέργεια τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού, ως μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης. Η Εκτελεστική Σύμβουλος της εταιρείας, Γεωργία Λευκαρίτη, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι γι’ αυτή τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση που διεξάγεται για πέμπτη χρονιά. Από την αρχήήμασταν δίπλα και πιστέψαμε στο εγχείρημα αυτό. Προάγει τον αθλητισμό, την κουλτούρα, τον εθελεντισμό,όλες εκείνες τις αρχές που θέλουμε κι εμείς να προβάλλουμε».

Το Υφυπουργείο Τουρισμού, από τον πρώτο χρόνο διεξαγωγής του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας και μέσω του προγράμματος προώθησης  αθλητικών διοργανώσεων, ενισχύει τη διοργάνωση.

Το μεγαλείο του εθελοντισμού

Η επιτυχία της διοργάνωσης όλα αυτά τα χρόνια οφείλεται και στην ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών. Είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της διοργάνωσης, καθώς αποτελούν τη ραχοκοκαλιά τους.Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Λάρνακας, Ανδρέας Σεργίου, εκπροσωπώντας και το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού, τόνισε: «Οι εθελοντές έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τη χαρά της προσφοράς προς το συνάνθρωπό τους, προσωπική ολοκλήρωση, νέες εμπειρίες, γνώσεις και δεξιότητες, να δημιουργήσουν φιλίες, να συμμετάσχουν στα κοινά».

Ο πρώτος πράσινος μαραθώνιος

Ο RadissonBlu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας είναι ο πρώτος πράσινος μαραθώνιος της Κύπρου, ήδη από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του το 2017. Ακολουθεί ένα συντονισμένο πρόγραμμα πράσινων ενεργειών με την ονομασία «Make the World Greener»που συμπεριλαμβάνει δράσεις που αφορούν το νερό και το υδάτινο περιβάλλον, την ανακύκλωση υλικών και τις μετακινήσεις.

 

 

Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, η οποία υποστήριξε: «Είναι τεράστια η προσπάθεια που πρέπει όλοι μας να κάνουμε σήμερα για την προστασία της ανθρωπότητας στοκομμάτι του περιβάλλοντος. Και αν δίνεται τόσο μεγάλη έμφαση στον ΠράσινοΜαραθώνιο είναι γιατί δίνεται τεράστια έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια και πτυχή του,η οποία εξυπηρετεί τους αθλητές που φτάνουν από κάθε μέρος του κόσμου. Γιατί είναι καλοί οι επισκέπτες, αλλά πρέπει και να φροντίζουμε πώς παραδίδουμε την πόλη την επόμενη μέρα».

Η φιλανθρωπική πλευρά της διοργάνωσης

Η φιλανθρωπική πλευρά του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας είναι κυρίαρχη από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής του και οι διοργανωτές συνεχίζουν και φέτος το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Ο RadissonBlu τρέχει και στηρίζει το Special Οlympics, το  Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, το Ίδρυμα Χριστίνα Αποστόλου και το RonaldMcDonald’s House of Charities Cyprus.

Επιπλέον, ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας συνεχίζει τη συνεργασία του με το GivenGainFoundation, μια παγκόσμια διαδικτυακή πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων, για να προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να κάνουν τη διαφορά για τον αγαπημένο τους σκοπό.

Η Organizational Leader τουRonald Mc Donald’s Houseof Charities Cyprus, Γεωργία Μιχαήλ, δήλωσε: «Χρειαζόμαστε στήριξη για να μπορούμε να παρέχουμε αυτή την υποστηρικτική φροντίδα και να συνεχίσουμε το έργο μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές και τα εστιατόρια McDonald’sγια την κοινήαπόφασή τους να μας συμπεριλάβουν και στο φετινό πρόγραμμα αγώνων. Σας προτρέπουμε όλους να συμμετάσχετε στον RadissonBlu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας».

Οι διαδρομές

Ο 5ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας είναι έτοιμος για άλλη μια χρονιά ναυποδεχθεί τους χιλιάδες δρομείς του. Με σημείο εκκίνησης την παραλία των Φοινικούδων τηνΚυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022, αθλητές από όλο τον κόσμο θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους σεμία από τις 7 διαδρομές του και θα γίνουν μέρος της μεγαλύτερης γιορτής του αθλητισμού.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Κυριακής ξεκινάει με τη βασική διαδρομή του ΜαραθωνίουΔρόμου (42.195 χλμ.), του Ημιμαραθώνιου δρόμου (21.095 χλμ) και των 10 χλμ. αγώνα δρόμου.Ακολουθούν οι διαδρομές των 5 χλμ. αγώνα δρόμου και των 5 χλμ εταιρικού αγώνα, όπου ομάδες και εταιρείες από όλη την Κύπρο θα δοκιμάσουν τα όριά τους. Η ημέρα ολοκληρώνεται με το FunRace 1 χλμ για τους ενήλικες και με το McDonald’s™ KidsRace 1 χλμ, όπουεκατοντάδες παιδιά θα πλημμυρίσουν την παραλία των Φοινικούδων, όπως σε κάθεδιοργάνωση.

Ο RadissonBlu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας έχει πιστοποιηθεί από την AIMS, τη ΔιεθνήΈνωση Μαραθωνίων Δρόμων και Μεγάλων Αποστάσεων, από τον πρώτο κιόλας χρόνοδιοργάνωσής του. H διοργάνωσητου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 50βραβεία σε Κύπρο και εξωτερικό.

Όλες οι διαδρομές έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν σταθμούς ανεφοδιασμού, ώστε όλοι να απολαύσουν στο έπακρο τη συμμετοχή τους στον αγώνα.

Οι Χορηγοί του 5ου Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας.

Ονομαστικός Χορηγός: Radisson Blu Hotel

Χορηγοί: Υφυπουργείο Τουρισμού, Stoiximan, McDonalds, Unicars, Petrolina, CytaTelecomPartner,Nexters, Aegean, Saucony, RunnerStore, Perskindol, Public, Αγρός, Redwolf, ASG Leasing, CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, HF Markets, KPMG, Gatorade, Carlsberg, Χυμός ΕΝΑ, Titan Office, ACSCourier, Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, Green-dot, Τίμιος Σταυρός, Stirixis, MagnesiumDiasporal, KCineplex, All-In Proteinbars, Awol.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Omega Channel και Super Sports FM.

Σχετικά νέα

X
Translate »