Περιβάλλον

Πραγματοποιήθηκε εθελοντική φύτευση στην Ορά

Πηγή: ΚΥΠΕ


Εθελοντική φύτευση στην πυρόπληκτη Ορά, πραγματοποίησε το ΚΕΒΕ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου MedBEESinessHubs και η Σχολή Περιβαλλοντικών Σπουδών του KES College. Η φύτευση έγινε, στο πάρκο Πέτρου Μιχαήλ.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση οι διοργανωτές «πρόκειται για μια κοινωφελή δράση με περιβαλλοντικό περιεχόμενο, που αποσκοπεί στην ανάπλαση της πυρόπληκτης περιοχής της Οράς, με διάφορα φυτά που προσελκύουν τις μέλισσες και που θα δοθούν στους εθελοντές».

Σημειώνεται πως «η κοινότητα Οράς βρίσκεται στην ορεινή Λάρνακος και είναι ανάμεσα στα μελισσοχώρια με πολύ έντονη τη μελισσοκομική δραστηριότητα».

Τον Ιούλιο 2021 ήταν ένα από τα 10 χωριά που καταστράφηκαν από τη φονική πυρκαγιά.

Ο σχεδιασμός του πάρκου έγινε από τους φοιτητές του προγράμματος Σπουδών Κηποτεχνία Σχεδιασμός Κήπου του KES College.

Αναφέρετα επίσης πως «το συγκεκριμένο έργο MedBEESinessHubs στοχεύει να στηρίξει τις αγροτικές κοινότητες της Αιγύπτου, Ιταλίας, Κύπρου, Λιβάνου και Παλαιστίνης, μέσω της δημιουργίας μιας διασυνοριακής συστάδας μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μελισσοκομίας και συναφών προϊόντων».

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαική Ενωση στο πλαίσιο του προγράμματος ENI CBC MED, με συνολικό προϋπολογισμό €1.110.609,71 και συγχρηματοδότηση €999.548,74 (90%).

Σχετικά νέα

X
Translate »