Δελτία Τύπου

Πραγματοποιήθηκε χθες δημοσιογραφική διάσκεψη για τους 7ους αγώνες King of Kite 2019

Πραγματοποιήθηκε σήμερα δημοσιογραφική διάσκεψη για τους 7ους αγώνες King of Kite 2019 στους οποίους θα συμμετάσχει ο ολυμπιονίκης Adeuri Corniel. Οι αγώνες θα λάβουν χώρα στις 13-14 Ιουλίου 2019 στην Παραλία Αετοσανίδων στους Σοφτάδες στο Κίτι.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

 

Ο Ολυμπιονίκης από την Δομινικανή Δημοκρατία Adeuri Corniel δήλωσε ενθουσιασμένος που βρίσκεται στη Λάρνακα και μίλησε ευνοϊκά για τις εξαιρετικές συνθήκες ανέμου και κύματος που υπάρχουν στην περιοχή και τα πολύ ζεστά νερά και υποσχέθηκε να δώσει τον καλύτερο του εαυτό στα πλαίσια αυτής της διοργάνωσης.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Αετοσανίδας Λάρνακας κ. Ηλίας Μαντοβάνης ενημέρωσε για τις λεπτομέρειες των φετινών αγώνων όπου θα συμμετάσχουν αθλητές από όλο τον κόσμο για να διεκδικήσουν το στέμμα του “King of Kite”.  Πρόσθεσε ότι πάντα πίστευε ότι η συγκεκριμένη περιοχή υπερτερεί από πολλούς άλλους προορισμούς αετοσανίδας ανά το παγκόσμιο καθότι υπάρχουν 7 μήνες σταθεροί θερμικοί άνεμοι, ρηχά ζεστά νερά χωρίς καμία επικίνδυνη ζωή μέσα τους, ενώ σε συνάρτηση με την εξαιρετική μεσογειακή κουζίνα και την κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο, η επαρχία Λάρνακας αποτελεί «όνειρο για κάθε Αετοσανιδά».

O Γραμματέας του Κ.Σ. Κιτίου κ. Ιάκωβος Σαββουρή ανέφερε ότι το Συμβούλιο Κιτίου χαιρετίζει την υπό αναφορά διοργάνωση καθότι προβάλλει και αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν της περιοχής Κιτίου αλλά και της Κύπρου ευρύτερα. Σημείωσε ότι «το άθλημα της αετοσανίδας έχει διαφανεί ότι χρόνο με το χρόνο αποκτά περισσότερους οπαδούς και η περιοχή Κιτίου-Σοφτάδων είναι η μοναδική στην Κύπρο που έχει τις κατάλληλες συνθήκες γι’ αυτό το άθλημα και έχει οργανωθεί σωστά για να εξυπηρετεί τους φίλους της αετοσανίδας».

Το Μέλος του Δ.Σ. της ΕΤΑΠ Λάρνακας και Επίτιμος Πρόεδρος του ACTA κ. Βίκτωρ Μαντοβάνη, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές δήλωσε ότι «επικροτούμε τέτοιες πρωτοβουλίες οι οποίες εντάσσονται στους πρωταρχικούς μας στόχους για να ενισχύσουμε τον εναλλακτικό τουρισμό. Είναι πεποίθησή μας ότι η περιοχή της Λάρνακας είναι ιδανική για το άθλημα της αετοσανίδας καθώς και για άλλα θαλάσσια αθλήματα, τα οποία κάλλιστα μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω».

Σημειώνεται ότι οι αγώνες θα ξεκινήσουν το Σάββατο 13 Ιουλίου και ώρα 12 το μεσημέρι με το Foil Race όπως είναι και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ακολουθούμενο από το Open Race και καταλήγοντας στο Free Style.

Οι κούρσες ταχύτητας γεμάτες αδρεναλίνη, οι εναέριες φιγούρες, το αθλητικό θαλάσσιο πνεύμα και το πάρτυ στην παραλία, αλλά και η ευκαιρία να δει το κοινό από κοντά τον ολυμπιονίκη να επιδίδεται σε αυτό το εντυπωσιακό σπορ, είναι λόγοι για να επισκεφθεί κανείς το King of Kite 2019.

Ευχαριστίες εκφράζονται προς τους χορηγούς και υποστηρικτές: την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, το ξενοδοχείο E-Hotel, τις εταιρείες Hotforex, G-Shock,  ΚΕΟ, Cablenet, Red Bull, Sushi-La κ.α.

Σχετικά νέα

X
Translate »