Αθλητικά Νέα

Πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια Δημοτικού Πάρκου Τροχοσανίδας και Τροχοπεδιλισμού

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022, τα εγκαίνια του Δημοτικού Πάρκου Τροχοσανίδας και Τροχοπεδιλισμού – Skate Park. Τα εγκαίνια τέλεσαν ο Δήμαρχός Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας και εκ μέρους του Προέδρου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού ο Αντιπρόεδρος κ. Κωστάκης Κουκουλής.
Η δημιουργία του Δημοτικού Πάρκου Τροχοσανίδας και Τροχοπεδιλισμού – Skate Park, αποτέλεσε επιτακτική ανάγκη αφού αρκετοί συνδημότες μας και νέοι της πόλης ασχολούνται με το skateboard. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος με αποτέλεσμα να εκτίθεντο σε κινδύνους αφού έκαναν το αγαπημένο τους χόμπι αναγκαστικά μέσα σε δρόμους υψηλής κυκλοφορίας δημιουργώντας αυτοσχέδιες πίστες με αποτέλεσμα να κινδυνεύει καθημερινά τόσο η σωματική ακεραιότητα των ίδιων των skaters, όσο και των απλών πολιτών που συνυπάρχουν στους ίδιους χώρους.
Λαμβάνοντας υπόψη το διαχρονικό αίτημα αλλά και αυτή την ανάγκη δημιουργίας κατάλληλου χώρου και υποδομής skate park και προκειμένου να ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα ενός ασφαλούς καταφύγιου, ο Δήμος Λάρνακας ήταν σε συνεχή διαβούλευση με αθλητές του skateboard ώστε η εγκατάσταση να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους. Δημιουργήθηκε έτσι ένα σύγχρονο πάρκο, ένα καινοτόμο εγχείρημα της πόλης μας που στόχο, πέραν των άλλων, έχει τη διοργάνωση διαγωνισμών, αγώνες και επιδείξεων.
Το Πάρκο Τροχοσανίδας σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από εξειδικευμένους επαγγελματίες σε τέτοιου είδους έργα με ψηλές προδιαγραφές και η προμήθεια του εξοπλισμού και του ειδικού δαπέδου που κατασκευάστηκε είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας.
Για ακόμα μια φορά, όπως και σε άλλα πολλά έργα και δράσεις που σχετίζονται με τον αθλητισμό, συνοδοιπόρος του Δήμου Λάρνακας ήταν ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού ο οποίος με την ευγενική συγχρηματοδότηση μέσα στα πλαίσια του Σχεδίου επιχορήγησης για δημιουργία, αναβάθμιση ή βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων για σκοπούς προώθησης και ανάπτυξης του αθλητισμού σε Δήμους και Κοινότητες και αφορούν σε έργα αγωνιστικού και κοινωνικού – μαζικού αθλητισμού, συνέτεινε στο να γίνει εφικτή η ολοκλήρωση του πάρκου αυτού.
Με την ευκαιρία αυτή, ο Δήμος Λάρνακας εκφράζει τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη όσο και στα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ καθώς και στην Γενική Διευθύντρια για την άριστη και διαχρονική συνεργασία.
Επίσης, ευχαριστεί όλους τους συντελεστές του έργου για το πολύ υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε.
Μετά από πίστη, πολλή δουλειά και επιμονή, το Δημοτικό Πάρκο Τροχοσανίδας είναι γεγονός. Ένα έργο συλλογικής προσπάθειας, ένα ασφαλές καταφύγιο το οποίο εξυπηρετεί διάφορες ομάδες πληθυσμού και ηλικίας που είναι πλέον επίσημα στη διάθεση όλων.
May be an image of 8 people, people standing and outdoors
May be an image of 10 people and outdoors
May be an image of 4 people, people standing and outdoors
May be an image of 3 people and people standing
May be an image of 4 people, people standing and outdoors
May be an image of 3 people and people playing billiards

Σχετικά νέα

X
Translate »