Γενική Επικαιρότητα

Πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα – Όλες οι πληροφορίες (BINTEO)

Πηγή: sigmalive.com

Για το πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα μίλησε στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο λειτουργός διαχείρισης επιδομάτων, Χρίστος Διομήδους.

Αρχικά, ο κ. Διομήδους ανέφερε ότι το επίδομα τέκνων μπαίνει μέσα στον Μάιο και ο λόγος είναι γιατί το επίδομα που αφορά ένα ή δύο παιδιά είναι επειδή πρέπει να κλείσει το προηγούμενο έτος να ληφθούν όλες οι συνδέσεις, να έχουν χρόνο οι εργοδότες να καταβάλουν τις δηλώσεις για τι εισφορές των εργαζομένων στις κοινωνικές ασφαλίσεις και έτσι να υπολογιστεί το ετήσιο εισόδημα.

«Έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τις τράπεζες και τις κοινωνικές ασφαλίσεις. Είναι μια τυπική ανακοίνωση που απομένει για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και για το επίδομα τέκνου και για το επίδομα μητέρας», συμπλήρωσε.

Σημείωσε επίσης ότι, το επίδομα τέκνου είναι μέχρι 18 χρονών εκτός εάν τα αγόρια είναι στρατιώτες, οπότε παρατείνεται μέχρι το τέλος της θητείας τους και εάν κάποιο παιδί φοιτάει σε εφτατάξιο σχολείο οπότε μπορεί να πάει μέχρι 19 χρονών.

Όσο αφορά το επίδομα μητρότητας, υπάρχουν οι ημερομηνίες στο 1450 που καταβάλλονται όλα τα επιδόματα των κοινωνικών ασφαλίσεων σε ηχογραφημένα μηνύματα ανάλογα με το πότε κάποιο υπέβαλε αίτηση ή ανάλογα με το πότε κάποιος απέκτησε το δικαίωμα για σύνταξη.

«Μπορεί το κοινό να αποταθεί στο τηλεφωνικό κέντρο 1450, δεν χρειάζεται να μιλήσει με κάποιο λειτουργό υπάρχουν ηχογραφημένα μηνύματα στην αρχή και μπορεί να μάθει πότε θα πάρει το επίδομα του», είπε.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »