Δελτία Τύπου

Πως το «Σχέδιο Γιούνκερ» συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια της Κύπρου

Η συνολική χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) στην Κύπρο ανέρχεται σε 46 εκατ. ευρώ και αναμένεται να κινητοποιήσει 98 εκατ. ευρώ σε πρόσθετες επενδύσεις.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

 

Ο ΚΟΔΑΠ είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Διαχείρισης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με την υποστήριξη του «σχεδίου Γιούνκερ», χορήγησε 35 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή μιας ιδιωτικής εγκατάστασης για αποθήκευση, χωρητικότητας 210.000 τόνων. Το έργο βελτιώνει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, αυξάνοντας το μέγεθος των αποθεμάτων πετρελαίου. Η κατασκευή της εγκατάστασης θα γίνει στο Ενεργειακό Κέντρο Βασιλικού και θα αποτελείται από έξι δεξαμενές αποθήκευσης για υγρά καύσιμα και ένα κτίριο διοίκησης.

Η διαχείριση των στρατηγικών πετρελαϊκών αποθεμάτων στην Κύπρο θα επιτρέψει στην Κύπρο να διατηρήσει για τουλάχιστον ένα μήνα αποθέματα πετρελαίου έκτακτης ανάγκης.

Το Έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕ) με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ).

 

Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας

http://eudirectlarnaca.eu

Πλατεία Βασιλέως Παύλου

Τηλ.: 24620993

Πηγή:  Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Σχετικά νέα

X
Translate »