Γενικά

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά από τον κορωνοϊό(ΒΙΝΤΕΟ)

Ευαίσθητες στο να προσβληθούν στο νέο κινεζικό ιό, κορωνοϊό, είναι οι ευάλωτες ομάδες.

 

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, «Πρωτοσέλιδο», η Παιδίατρος, Ειρήνη Παφίτη, εξήγησε πως τα παιδιά δεν επηρεάζονται ιδιαίτερα και δεν υπάρχουν σοβαρά κρούσματα σε παιδιά. «Παρόλα αυτά, ξέρουμε ότι τα παιδιά είναι οι φορείς που θα μεταφέρουν αυτούς τους ιούς».

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι γονείς ανέφερε, ότι πρέπει να έχουν τους χώρους καθαρούς. «Σίγουρα δεν θα απολυμαίνουμε τους πάντες και τα πάντα. Δεν είναι εφικτό αλλά ούτε υγιεινό γιατί όλοι μεταφέρουμε τα καλά μικρόβια τα οποία μας προστατεύουν».

Όσον αφορά την χρήση των αντισηπτικών, η κα Παφίτη είπε πως δεν πρέπει να υπάρχουν υπερβολές. «Τα παιδιά ίσως να ήταν καλύτερα να πλένονται με σαπούνι και νερό παρά να χρησιμοποιούμε συνεχώς αλκοολούχα αντισηπτικά, γιατί είναι επίσης αποτελεσματικό και δεν είναι τόσο κακό για τα χέρια μας όσο είναι τα αντισηπτικά».

Σχετικά με την σύγκριση του κορωνοϊού με τη γρίπη η κα Παφίτη σημείωσε πως είναι και οι δύο αναπνευστικοί ιοί. «Οπότε έχουν κάποια κοινά γνωρίσματα. Σίγουρα δεν είναι το ίδιο. Η γρίπη άρχισε να υποχωρεί όσον αφορά την επιδημία αλλά και οι δύο ιώσεις προκαλούν αναπνευστικά συμπτώματα, πυρετό καταρροή, βήχα, κατάπτωση και οι δύο μπορούν αργότερα επιπλοκές με αναπνευστικές λοιμώξεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε κοινά στους τρόπους πρόσληψης. Το εμβόλιο της γρίπης δεν προστατευθεί για τον κορωνοϊό».

Μιλώντας για τα παιδιά που ανήκουν σ΄αυάλωτες ομάδες, εξήγησε πως δεν μπορούν θα θεραπευτούν μόνες τους. «Αν μιλάμε για την εποχιακή γρίπη έπρεπε να εμβολιαστούν από νωρίς, όσον αφορά ιώσεις που δεν μπορούμε να ελέγξουν πρέπει να τις προστατεύσουμε.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Σχετικά νέα

X
Translate »