Γενικά

Πως επηρέασε το lockdown την καθημερινότητα και τις συνήθειες των παιδιών

Πηγή: alphanews.live

Σημαντικά ευρήματα για τις συνήθειες που άφησε το lockdown στη συμπεριφορά και την καθημερινότητα των παιδιών, προκύπτουν από μελέτη που διεξήγαγε το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με τη συμμετοχή 1510 παιδιών.

Η μελέτη διεξήχθη μέσω ερωτηματολογίου που στάλθηκε σε γονείς σε όλα τα σχολεία της Κύπρου για τις συμπεριφορές των παιδιών τους από τον Μάιο μέχρι το τέλος Ιουνίου, δηλαδή μετά τη λήξη του lockdown. Σε αυτή συμμετείχαν πάνω από 1500 παιδιά δημοτικής εκπαίδευσης. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσίασε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Αναπληρωτής Καθηγητής Περιβαλλοντικής Υγείας του ΤΕΠΑΚ Κωνσταντίνος Μακρής.

Αρνητικές επιπτώσεις:

62% χρόνο στην οθόνη και 1 στα 4 παιδιά βρισκόταν 4-7 ώρες την ημέρα μπροστά από οθόνη
μείωση πέραν του 50% στη φυσική δραστηριότητα
αύξηση 37% στην κατανάλωση ζάχαρης
Θετικές επιπτώσεις:

συχνό πλύσιμο και η χρήση αντισηπτικού
μείωση της κατανάλωσης fast food σε μια φορά την εβδομάδα
Ο Δρ. Μακρής ανέφερε ότι πρόκειται για ενδείξεις και χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Τα αποτελέσματα θα σταλούν στο Υπουργείο Παιδείας για παρακολούθηση της κατάστασης.

Μελέτη διεξήχθη και για τις επιπτώσεις που είχε στους ενήλικες το lockdown, η οποία κατέδειξε τάση για παροδικό άγχος, μείωση των κοινωνικών επαφών, μείωση της εργασίας στο χώρο εργασίας και αύξηση του στο σπίτι. Θα υπάρξει και δεύτερη φάση της μελέτης αυτής κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Σχετικά νέα

X
Translate »