Κοινωνία

Πολυχώρο δημιουργικής ενασχόλησης νέων και ευπαθών ομάδων, δημιουργεί ο Δήμος Λάρνακας

Ο Δήμος Λάρνακας προχωρεί σε αποκατάσταση και αναδόμηση της πρώην κατοικίας του Αστυνομικού Διευθυντή, η οποία καταχωρήθηκε ως διατηρητέα οικοδομή, με στόχο την δημιουργία πολυχώρου δημιουργικής ενασχόλησης νέων και ευπαθών ομάδων.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «ο Δήμος στα πλαίσια των δράσεων που πραγματοποιεί σε σχέση με  θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης από τις ουσίες, σε συνεργασία με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου προετοιμάζει μια άλλη βασική ενέργεια, που είναι η δημιουργία πολυχώρου δημιουργικής ενασχόλησης νέων και ευπαθών ομάδων που θα στεγαστεί στην πρώην Κατοικία του Αστυνομικού Διευθυντή».

Στόχος του πολυχώρου «είναι η στήριξη και ενδυνάμωση των νέων και ευπαθών ομάδων της επαρχίας Λάρνακας, η καλλιέργεια σημαντικών κοινωνικών δεξιοτήτων, η διδασκαλία των αξιών της ομαδικότητας, της κατανόησης και της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «πρωταρχικός στόχος του Δήμου Λάρνακας είναι η μεγιστοποίηση των ευκαιριών για τους ανθρώπους ούτως ώστε να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις απαιτήσεις της ενήλικης ζωής».

Σχετικά νέα

X
Translate »