ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πολύ δύσκολη η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια, ετοιμάζουν τη Λάρνακα

Πολύ δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπος Χαριλάου, προσθέτοντας πως κατόπιν τούτου δόθηκαν οδηγίες να ετοιμαστούν θάλαμοι νοσηλείας ασθενών με COVID-19  και στα Νοσοκομεία Πάφου και Λάρνακας σε περίπτωση που θα παραστεί ανάγκη να χρησιμοποιηθούν.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ ανέφερε στο ΚΥΠΕ  πως σήμερα λειτουργούν θάλαμοι νοσηλείας στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, στο Νοσοκομείο Λεμεσού και στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, σημειώνοντας ωστόσο πως οδηγίες δόθηκαν επίσης για την ετοιμασία θαλάμων νοσηλείας στα Νοσοκομεία Πάφου και Λάρνακας μετά την ραγδαία αύξηση των νοσηλευομένων στα υπόλοιπα νοσηλευτήρια, τα οποία εκτός από τα περιστατικά COVID- 19 έχουν να διαχειριστούν και περιστατικά άλλων παθήσεων.

Όσον αφορά τους νοσηλευόμενους ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως είναι δύσκολες μέρες, σημειώνοντας πως ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι πολύ μεγάλος, προσθέτοντας ένας από τους έξι νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπως είπε. Αρκετοί δε, από τους νοσηλευόμενους συμπλήρωσε, νοσηλεύονται σε συνθήκες αυξημένης φροντίδας.

Ερωτηθείς για τους εμβολιασμούς στα νοσηλευτήρια ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ ανέφερε πως οι εμβολιασμοί συνεχίζονται αυτή την στιγμή, παρατήρησε αρκετό ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες υγείες και εκτίμησε ότι στο τέλος όλοι οι επαγγελματίες υγείας θα εμβολιαστούν.

Απηύθυνε επίσης έκκληση προς τον κόσμο να τηρεί όλα εκείνα τα μέτρα για να μειωθούν τα θετικά περιστατικά στην κοινότητα και να έχουμε μειωμένες εισαγωγές στα νοσηλευτήρια.

Ο κόσμος είπε, «πρέπει να τηρεί όλα τα μέτρα που συστήνουν οι ειδικοί ή επιβάλει η Πολιτεία, ούτως ώστε να μειωθούν τα θετικά περιστατικά στην κοινότητα για να έχουμε ως αποτέλεσμα και την μείωση των νοσηλειών».

Σχετικά νέα

X
Translate »