ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ποιός ξεχνά την Λάρνακα; Μακένζυ – Spyros Beach

Του Μάριου Κουκουμά

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Την Παρασκευή σε συνεδρία της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής διαφάνηκε ότι ένα από τα σημαντικότερα σε αιτήματα ανάπτυξης της πόλης είναι ξεχασμένο εδώ και χρόνια απο την Κυβέρνηση

 

Η ενοποίηση του παραλιακού μετώπου Μακένζι – Σπύρος Μπιτς με απελευθέρωση της παραλίας Μακένζυ ήταν και παραμένει πάγιο αίτημα της Λάρνακας. Δυστυχώς όπως διαφάνηκε απο την συνεδρία και τις τοποθετήσεις αρμόδιων αλλά και εκ του αποτελέσματος ουτε καν οι προθέσεις της Κυβερνησης δεν είναι ξεκάθαρες για προώθηση του έργου. Πέραν απο υποσχέσεις και προεκλογικές δεσμεύσεις το όλο έργο παραμένει “τσιλιμένο” σε γραφεία και συρτάρια των αρμόδιων χωρίς την απαραίτητη βούληση να προωθηθεί.

 

Ένα έργο του οποίου τα οφέλη είναι αδιαμφισβήτητα και αυταπόδεικτα όχι μόνο για τον Δήμο Λάρνακας αλλά και για ολόκληρη την επαρχία Λάρνακας άμεσα και έμμεσα για ολόκληρη την Κύπρο.
Παράλληλα είναι και μια πτυχή η οποία συχνότατα διαφεύγει των εμπλεκομένων φορέων και προσώπων κάποιων εσκεμμένα. Δεν είναι απλά ένα έργο προώθησης και ανάπτυξης το οποίο θα πρέπει “χαριστικά” να δοθεί στην Λάρνακα. Είναι ένα έργο που πρέπει να γίνει για να αποκαταστήσει το δίκαιο εφόσον η υπάρξη του αεροδρόμιου Λάρνακα για πολλά χρόνια λειτουργεί εις βάρος της ανάπτυξης της περιοχής, του Δήμου και της Επαρχίας Λάρνακας χωρίς οποιοδήποτε αντιστάθμισμα.

 

Να θυμηθούμε επίσης ότι κάθε προσπάθεια παροχής αντισταθμίσματος για την οχληριά και τις άλλες επιβαρύνσεις απο την λειτουργία του αεροδρόμιου Λάρνακας συνάντησε πρόσφατα και πιο παλιά την άρνηση της Κυβέρνησης και του τέως Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

 

Πέραν του έργου το οποίο θα πρέπει να δηλωθεί ως κατεπείγον πρέπει να επανανοίξει το θέμα των αντισταθμίστικων και μελλοντικών αλλά και “χρωστούμενων”
Η σημερινή εικόνα της παραλίας Μακένζυ. “εγκλωβισμένη” και τελιασμένη. Η μή ύπαρξη αντισταθμίσματος (στα λίγα που κατάφερα να μαζέψω) αποτέλει αν όχι μοναδική ίσως εξαίρεση στον γενικό κανόνα παροχής αντισταθμίσματος στις πόλεις οι οποίες φιλοξενούν όμοιες εγκαταστάσεις. Η παράμετρος αυτή πρέπει να τεθεί επιτακτικά όχι μόνο ως παροχή αντισταθμίσματος αλλά και η αναδρομικότητα αυτής της παροχής η οποία χρονολογείται και αποτέλει τροχοπέδη στην πολύμορφη ανάπτυξη της Λάρνακας και επαρχίας.

 

Σε μια χώρα που ο τουρισμός είναι προτεραιότητα αλλά και ουσιαστικός οικονομικός πνέυμονας θα πρέπει να είναι προτεραιότητα του Κράτους όχι μόνο της Λάρνακα η “απελευθέρωση” της παραλίας Μακένζυ και η επέκταση του παραλιακού μετώπου της πολής με την ένταξη και αυτή και της παραλίας “Spyros Beach”.
Πεδίον δόξης λαμπρόν….
#kouktravels_s

Σχετικά νέα

X
Translate »