Γενικά

Ποιοι παράγοντες συντέλεσαν στα μειωμένα τιμολόγια της ΑΗΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σημαντικά μειωμένα ποσά θα δουν στα τιμολόγια της ΑΗΚ οι καταναλωτές αυτούς τους μήνες, καθώς σε αυτό συνέβαλαν τόσο οι καιρικές συνθήκες όσο και η κατάσταση που επικράτησε διεθνώς λόγω της πανδημίας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα» η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, ανέφερε ότι η μείωση αυτή προκύπτει γιατί η ΑΗΚ αξιοποίησε πλήρως τις διεθνείς χαμηλές τιμές του πετρελαίου που επικρατούσαν λόγω πανδημίας αλλά και τους διαθέσιμους αποθηκευτικούς της χώρους. Παράλληλα, από την 1η Απριλίου έχει εφαρμοστεί έκπτωση 10% στους λογαριασμούς των καταναλωτών. Όπως ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου, πρόκειται για μια προσφορά προς τους πελάτες και θα ισχύει έως τέλος Ιουλίου.

Αν κάποιος συγκρίνει το τιμολόγιο Ιουνίου ενός οικιακού καταναλωτή με εκείνο των προηγούμενων μηνών, θα διαπιστώσει μια μείωση της τάξης του 7%. Συνεπώς, σωρευτικά με την εφαρμοζόμενη έκπτωση του 10%, ο καταναλωτής καλείται να καταβάλει ποσό κατά ποσοστό 17% μικρότερο. Πρόκειται για αποτέλεσμα τόσο της διεθνούς κατάστασης, όπως διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, της αξιοποίησης των αποθηκευτικών χώρων της ΑΗΚ, αλλά και των καιρικών συνθηκών που επέτρεπαν τη μη χρήση κλιματιστικών.

Σχετικά νέα

X
Translate »