Γενικά

Ποιοι ήταν οι 7 συμπολίτες μας ήρωες της ΕΜΑΚ που θυσιάστηκαν στο Μαρί. Βαρύ φόρο αίματος πλήρωσε η Λάρνακα

9 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που η φονική έκρηξη σκόρπισε το θάνατο στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Επτά από τους δεκατρείς ήρωες που έπεσαν στο Μαρί το πρωί της 11ης Ιουλίου 2011, ζούσαν με τις οικογένειές τους στη Λάρνακα και σε χωριά της Επαρχίας μας. Από αυτούς οι τέσσερις κατάγονται από προσφυγικές οικογένειες.

Aντιπλοίαρχος Λάμπρος Λάμπρου

Ο αντιπλοίαρχος Λάμπρος Λάμπρου 45 χρόνων, γεννήθηκε το 1966 στο χωριό Αγία Τριάδα Καρπασίας. Παρέμεινε εγκλωβισμένος στην Καρπασία για 2 χρόνια μαζί με την οικογένειά του, η οποία μετά τον αναγκαστικό εκπατρισμό της εγκαταστάθηκε στη Λάρνακα. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων της Ελλάδας [Σ.Ν.Δ.] σαν Σημαιοφόρος Μάχιμος. Από το Σεπτέμβριο του 2010 ήταν ο διοικητής της ναυτικής Βάσης «Ευάγγελος Φλωράκης». Προηγουμένως είχε υπηρετήσει σε διάφορα πόστα της Εθνικής Φρουράς. Ήταν παντρεμένος με τη Λουκία Καλούδη με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τη Νικολέττα 12 και τον Ανδρέα 8,5 χρόνων. Ήταν θερμός φίλος της Ανόρθωσης.

Aρχιλοχίας της ΕΜΑΚ Ανδρέας Παπαδόπουλος

Ο αρχιλοχίας της ΕΜΑΚ Ανδρέας Παπαδόπουλος 44 χρόνων καταγόταν από τον Άγιο Σέργιο Αμμοχώστου. Διέμενε στον συνοικισμό των Αγίων Αναργύρων. Ήταν ο μεγαλύτερος από τρία αδέλφια. Ήταν παντρεμένος με την Ελένη και έχει τρεις κόρες, τη Μαρία 16, την Άννα 13 και τη Μικαέλλα 7 χρόνων. Για τα κορίτσια ο 44χρόνος πατέρας ήταν ο ήρωάς τους. Τους άρεσε πολύ να τον ακούν να διηγείται ιστορίες από την υπηρεσία του στο πυροσβεστικό σώμα. Ένα γεγονός που τον στεναχωρούσε πολύ ήταν η σοβαρή αρρώστια της μητέρας του. Στις 30 Ιουλίου, είκοσι μέρες μετά το μεγάλο κακό ήταν η σειρά της μάνας να φύγει για να συναντήσει τον Ανδρέα της.

 

 

Aρχιπυροσβέστης Γιώργου Γιακουμή

Οι γονείς του 31 χρόνων αρχιπυροσβέστης Γιώργου Γιακουμή κατάγονται από τα Γέναγρα της Αμμοχώστου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κιβισίλι. Διέμενε τα τελευταία δύο χρόνια με τη γυναίκα του Χρύσω και το γιο του Λοΐζο ενάμιση μόλις έτους στις Αγγλισίδες. Ήταν το δεύτερο παιδί πολυμελούς οικογένειας. Υπηρέτησε στον Πυροσβεστικό Σταθμό του Αεροδρομίου και ακολουθως στην ΕΜΑΚ. Σε ένδειξη αγάπης και σεβασμού, οι φίλοι και οι συγχωριανοί του τοποθέτησαν στην είσοδο του χωριού του πινακίδα με το αποχαιρετιστήριο μήνυμα «Αντίο φίλε Γιώργο».

 

 

Πυροσβέστης Βασίλης Κρόκος

Ο Βασίλης Κρόκος 29 χρόνων γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 1982 και μεγάλωσε στη Λάρνακα. Γιος του βοηθού αρχηγού επιχειρήσεων της Αστυνομίας Ανδρέα Κρόκου, κατοικούσε τον τελευταίο χρόνο με τη γυναίκα του Μαριλένα στο χωριό Αλεθρικό. Ο Βασίλης πριν από εννέα μήνες έγινε πατέρας μιας κορούλας της Δέσποινας. Πριν να ενταχθεί στην ΕΜΑΚ υπηρέτησε στην Αστυνομία και στον Πυροσβεστικό σταθμό Λεμεσού. Σε μια χειρονομία μεγαλείου ψυχής, η οικογένεια του Βασίλη Κρόκου παρέδωσε τα χρήματα που ο κόσμος πρόσφερε στην κηδεία ως αρωγή προς την οικογένεια του αδικοχαμένου, στο Νοσοκομείο Λάρνακας με σκοπό την αγορά μηχανήματος για τους νεφροπαθείς. Εις μνήμη του Βασίλη, η οδός όπου βρίσκεται το πατρικό του μετονομάστηκε σε οδό Βασίλη Κρόκου.

 

 

Πυροσβέστης Σπύρος Ταντής

Ο 38χρονος πυροσβέστης Σπύρος Ταντής γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1973. Οι γονείς του κατάγονται από τα Περβόλια Λάρνακας. Τον τελευταίο καιρό διέμενε στη Λάρνακα. Ήταν παντρεμένος με τη Μαρία η οποία διανύει το δεύτερο μήνα της εγκυμοσύνης. Εγκαταλείπει μια κόρη τεσσάρων χρόνων την Άντρια. Κατετάγη στην Αστυνομία στις 15 Ιουλίου 1996 και στις 3 Σεπτεμβρίου 2001 στην Πυροσβεστική υπηρεσία. Υπηρέτησε στην ΕΜΑΚ πάνω από μιά δεκαετία.

 

 

Πυροσβέστης Παναγιώτης  Θεοφίλου

Ο  Παναγιώτης  Θεοφίλου 30 χρόνων γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1981 στη Λάρνακα. Κατοικούσε στην Ορμήδεια. Σπούδασε γυμναστής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο Παναγιώτης σπούδασε γυμναστής ενώ αγωνίστηκε στον Καμπανιακό αγωνίστηκε την περίοδο 2005-2006. Είναι γιος του Βοηθού Υπεύθυνου της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Λάρνακας Μιχάλη Θεοφίλου. Υπηρέτησε στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική και ακολούθως στην ΕΜΑΚ. Ήταν άγαμος.

 

 

Πυροσβέστης Αδάμος Αδάμου

Ο Αδάμος Αδάμου 35 χρόνων καταγόταν από την Επτακώμη Καρπασίας. Γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 7 Οκτωβρίου 1976. Τα τελευταία επτά χρόνια ζούσε με τη γυναίκα του Κούλα στο Αλεθρικό. Πατέρας δύο ανηλίκων αγοριών του Γιώργου και του Άγγελου τριών και έξι χρόνων αντίστοιχα. Ο πατέρας του σκοτώθηκε στην τουρκική εισβολή. Έχει ακόμα δύο αδέλφια που είναι επίσης πυροσβέστες. Υπηρέτησε στον Πυροσβεστικό σταθμό των Κοκκινοχωριών πριν την ένταξή του στην ΕΜΑΚ.

 

Κείμενα:

Σχετικά νέα

X
Translate »