Breaking News

Γενική Επικαιρότητα

Ποιες θα είναι οι πρώτες πολιτικές πράξεις των τριών βασικών υποψηφίων

Πηγή: alphanews.live

Τις πρώτες πράξεις που θα προβούν εάν και εφόσον εκλεγούν κλήθηκαν να αναπτύξουν στη διάρκεια debate της κρατικής τηλεόρασης οι υποψήφιοι για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Χρίστος Χρίστου.

Ο κ. Νεοφύτου άρχισε λέγοντας ότι η πρώτη του πράξη θα είναι η προσπάθεια για να ξεκλειδώσει το κυπριακό βάζοντας ως χρονικό περιθώριο τους τρεις μήνες που θα μας χωρίζουν μέχρι τις τουρκικές εκλογές. Άρα είπε η προετοιμασία αυτής της ενέργειας. Δεύτερο είπε, στήριξη της οικογένειας στη βάση της πρότασης του για το «οικογενειακό εισόδημα», με σκοπό να μειωθούν τα έξοδα της οικογένειας όπως συνέβη με το ΓεΣΥ, την επιδότηση των βρεφονηπιακών σταθμών.

«Εξαγγείλαμε την πιο ουσιαστική κοινωνική μεταρρύθμιση για το οικογενειακό εισόδημα για να στηρίξουμε το νοικοκυριό. Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες; Όσο πιο μεγάλη είναι η σύνθεση του νοικοκυριού και όσο πιο ευάλωτο είναι το νοικοκυριό τόσο λιγότερους φόρους θα πληρώνει. 52 χιλιάδες νοικοκυριά που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας θα παίρνουν συμπλήρωμα ώστε κανένα νοικοκυριό να μην είναι κάτω από το όριο της φτώχειας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως η πρώτη πολιτική του πράξη κορυφαίας σημασίας που θα δώσει και το στίγμα της δικής του διακυβέρνησης είναι ο διορισμός των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Μέσα από τις ανακοινώσεις για τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που θα είναι η πρώτη κορυφαία πολιτική πράξη, θα δείξουμε και στην κοινωνία ότι όλα αυτά που λέμε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, τα υλοποιούμε στην πράξη. Θεωρούμαι ότι είναι συγκεκριμένες αποφάσεις υψίστης σημασίας γιατί αντιλαμβάνεστε ότι είναι το πρόγραμμα του υποψηφίου το οποίο θα εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης μας αλλά τα άτομα που αποτελούν το υπουργικό συμβούλιο θα δώσουν γενικότερα και το στίγμα της προσπάθειας για αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχουμε ενώπιον μας που δεν έχουν ιδεολογικό ή κομματικό χαρακτήρα. Κυπριακό, άμεση επικοινωνία με Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι για να προωθήσουμε στην πράξη αυτό που ήδη ετοιμάζουμε αυτό που ήδη έχει ξεκινήσει προεργασία για να ξεκινήσει η ΕΕ πρωτοβουλία για το κυπριακό», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας επίσης πως θα καταθέσει πρόταση για τη δημιουργία του υφυπουργείου μετανάστευσης.

«Έχουμε ήδη ετοιμάσει σε μεγάλο βαθμό το νομοσχέδιο ώστε να συστεγαστούν όλες οι υπηρεσίες που ασχολούνται με το θέμα για να ανατιμετωπίσουμε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα. Τρίτο, για την ακρίβεια, μέχρι να προχωρήσουμε σε γενικότερο φορολογικό μετασχηματισμό, μέτρα για αντιμετώπιση της ακρίβειας με στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων, μείωση της εισφοράς στις κοινωνικές ασφαλίσεις για αυτούς που δεν είναι σε φορολογικές κατηγορίες και αύξηση της κλίμακας του φορολογικού εισοδήματος», είπε.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ανέφερε ότι από την πρώτη ημέρα θα επικοινωνήσει με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για να ζητήσει ανάληψη πρωτοβουλίας ως επίσης και να γίνουν οι απαραίτητες διεργασίες για να ενισχυθεί ο ΓΓ σε αυτή την προσπάθεια και να νιώθει ότι μπορεί να την αναλάβει.

«Ταυτόχρονα από την πρώτη μέρα θα ζητήσουμε όπως επεκταθεί η νεκρή ζώνη για να καλύψει την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου όπως προβλέπετε στο ψήφισμα 789. Είναι εφικτό και απολύτως απαραίτητο για να μπορέσει να κρατηθεί εν ζωή το κυπριακό και να υπάρξει κάποια προοπτική ανεξάρτητα από το αν μπορεί η νέα διαδικασία να ξεκινήσει», ανέφερε.

Ανέφερε επίσης πως η εκλογή του θα σημάνει το τέλος των τετράμηνων εξετάσεων για την παιδεία, θα υπάρξουν άμεσα μέτρα για αντιμετώπιση της ακρίβειας και ιδιαίτερα σε ότι αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο Χρίστος Χρίστου ανέφερε πως προτεραιότητα του είναι η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης από την πρώτη ημέρα με μια αυστηρή μεταναστευτική πολιτική.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »