Γενικά

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, που έφυγε άδικα από το μοιραίο πάρτι ο 16χρονος Παναγιώτης Στεφανή από τους Τρούλλους (βίντεο)

Πηγή: alphanews.live


Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 14 Απριλίου, από το μοιραίο πάρτι γενεθλίων στο οποίο ξεψύχησε ο 16χρονος Παναγιώτης Στεφανή. Μια υπόθεση που έφερε στην επιφάνεια τις ολέθριες συνέπειες του φαινομένου του bullying, η πρώτη υπόθεση bullying που οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου στα κυπριακά χρονικά.

Το χρονικό της υπόθεσης
Βράδυ 14ης Απριλίου 2019… Ο 16χρονος Παναγιώτης Στεφανή πέφτει νεκρός σε πάρτι γενεθλίων σε σπίτι στους Τρούλους. Αποτέλεσμα της νεκροψίας, αλκοολική δηλητηρίαση. Στο αίμα του ανιχνεύτηκαν 340mg αλκοόλης.

Το μαρτύριο του είχε αρχίσει πολύ πιο πριν. Ο Παναγιώτης ήταν θύμα bullying κάτι που αποδεικνύεται και με βίντεο που έφερε στο φως το AlphaNewsLive. Αυτό που διερευνούν πλέον οι αρχές είναι αν ο θάνατος του ήταν αποτέλεσμα του bullying που υπέστη.

Καταρτίζεται ένας πολυσέλιδος φάκελος για την υπόθεση του. Αποτέλεσμα η άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον τεσσάρων νεαρών ηλικίας 16-18 ετών, οι οποίοι οδηγούνται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για πρόκληση θανάτου εξ αμελείας.

Η απόφαση του δικαστηρίου ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή και επιτήρηση από κηδεμονευτικό λειτουργό για τρία χρόνια στους τρεις που κρίθηκαν ένοχοι για πρόκληση θανάτου εξ αμελείας.

Στην απόφαση του δικαστηρίου περιγράφονται οι τελευταίες στιγμές του Παναγιώτη που συγκλονίζουν… Στην απόφασή του το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας αναφέρει επίσης ότι κι «άλλοι παρόντες στο πάρτυ ενδέχεται να διέπραξαν επίσης ποινικά αδικήματα πλην όμως διώχθηκαν ποινικά μόνο οι κατηγορούμενοι». Μιλά επίσης για την αντίδραση των παρευρισκομένων, λέγοντας ότι χειροκροτούσαν, διασκέδαζαν και δεν αντέδρασαν.

Τα ντοκουμέντα του bullying
Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του 16χρονου μαθητή, το AlphaNewsLive είχε αποκαλύψει βίντεο-ντοκουμέντα που καταδείκνυαν ότι ο Παναγιώτης ήταν θύμα συστηματικού bullying και τα οποία αποτέλεσαν μέρος του μαρτυρικού υλικού που παρουσίαστηκε ενώπιον του δικαστηρίου.

Στις εικόνες που λήφθηκαν περί τα τέλη Μαρτίου και σκόπιμα επιλέξαμε να μην προβάλουμε σε πλήρη ευκρίνεια, διακρίνεται ομάδα νεαρών, να συμπεριφέρεται σε διαφορετικά περιστατικά με τρόπο υποτιμητικό και προσβλητικό, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούσε τα όρια του νεανικού αστείου.

Πηγή: alphanews

Σχετικά νέα

X
Translate »