Αθλητικά Νέα

Πεκρής: «Μια πολύ άσχημη μέρα για το κυπριακό ποδόσφαιρο»

Tην θέση της Ανόρθωσης μετά και την απόφαση για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, παραθέτει ο Μιχάλης Πεκρής.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Ο εκπρόσωπος της ομάδας της Αμμοχώστου στην ΚΟΠ και εκ των αντιπροέδρων της Ομοσπονδίας, σε δηλώσεις του στην Cablenet και την εκπομπή «Χωρίς VAR» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, για την απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος, την διαδικασία που ακολουθήθηκε, το πρωτόκολλο, την αύξηση των ομάδων, καθώς και πολλά άλλα.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Για τη διαφωνία του: «Ακούσαμε και είδαμε πολλά τις τελευταίες μέρες. Έγινε μια διεξοδική συζήτηση για να καταλήξουμε στο σωστό. Ο κάθε συνάδελφος είχε τις απόψεις του, κατατέθηκαν και τελικά διεκόπη».

Αν υπήρχαν ειλικρινείς προθέσεις: «Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Εγώ κι ακόμα ένας πιστεύαμε πως το συμφέρον είναι να είναι αντικειμενικός. Θεωρούμε πως πρέπει να τηρούνται αρχές δικαιοσύνης. Στο τέλος της ημέρας πολύ περισσότεροι θεωρούσαν πως έπρεπε να διακοπεί. Σεβαστό έστω κι αν διαφωνούμε. Μια πολύ άσχημη μέρα για το κυπριακό ποδόσφαιρο».

Για τους λόγους διακοπής και την υγεία: «Για μένα το πιο σωστό είναι να ακούμε τους ειδικούς. Ενημερώθηκα πως αλλάζουν τα πάντα από Δευτέρας. Θα μπορεί να προπονηθεί όλη η ομάδα. Μέρα με τη μέρα αλλάζουν οι εξελίξεις».

Αν μπορούσαμε να περιμένουμε: «Εγώ ζήτησα να περιμένουμε αφού υπήρχε η συνάντηση της επιστημονικής ομάδας στο προεδρικό. Αυτό ζήτησα και αυτό είπε η Ανόρθωση με επιστολή της. Απορρίφθηκε εκ πρώτης, όμως μετά είπε ο πρόεδρος πως αν προκύψουν νέα δεδομένα θα ξαναρθούμε τη Δευτέρα. Η απόφαση είναι οριστική αλλά αναφέρω γεγονότα».

Για τη διαφωνία στο πρωτόκολλο: «Το μεγάλο ζήτημα ήταν τα κρούσματα. Δεν υπήρχαν πολλές διαφωνίες στο πρωτόκολλο. Όμως μέρα με τη μέρα αλλάζουν τα δεδομένα και θα μπορούσαμε να το ξεπεράσουμε. Αυτή ήταν η άποψή μου και ζήτησα να περιμένουμε».

Αν συζητούσαν: «Από πληροφορίες που έχω δε συζητήθηκε στην επιστημονική ομάδα. Ρωτήθηκαν οι παρόντες και εξέφεραν άποψη».

Γιατί έπρεπε να παρθεί σήμερα η απόφαση: «θεωρούσαν πως όσο πιο γρήγορα τελειώσουμε τόσο το καλύτερο. Πως θα συμφωνούσαν με τους ποδοσφαιριστές για τις αποζημιώσεις και τα άλλα θέματα».

Αν παρουσιάστηκαν στοιχεία για το οικονομικό: «Δεν έγινε κάτι τέτοιο. Τα σίγουρο είναι πως θα έχουμε μείωση από τις πλατφόρμες αν δε γίνουν οι αγώνες. Θεωρώ πως αν έδειχναν τους αγώνες δεν θα υπήρχε απώλεια».

Αν θεωρεί τεκμηριωμένη την απόφαση: «Για μένα δεν υπάρχει τεκμηρίωση. Ως προσωπική άποψη».

Για την αντίδραση της UEFA: «Θα ετοιμαστεί φάκελος και θα σταλεί στην UEFA για τεκμηρίωση. Ο πρόεδρος είναι σε επαφή με άτομα από την UEFA».

Αν συμφωνεί με την απόφαση για αύξηση: «Όχι και ψήφισα αρνητικά. Η άποψη μου ήταν να αγωνιστούμε και να κριθεί στο γήπεδο. Δεν είδαμε πότε ποιοι θα ανέβαιναν. Αν περνούσε να είναι 12 θα το βλέπαμε».

Για το αν θα δοθεί τίτλος: «Αν δεν υπάρχει παιχνίδι, δεν υπάρχει πρωταθλητής. Δεν υπήρξε άλλη άποψη στο συμβούλιο».

Αν θα ζητήσει νέα αξιολόγηση: «Θα ζητηθεί νέα αξιολόγηση αλλά το βλέπω πολύ δύσκολο να αλλάξει κάτι».

Για το κριτήριο ισοβαθμίας: «Συζητήθηκε και ζήτησα νομική γνωμάτευση για να μπει στα πρακτικά. Αλλά δεν πήραμε. Από όσο ξέρω η Ανόρθωση θα προσφύγει νομικά».

Για το αν θα υπάρξουν αποζημιώσεις: «Δε συζητήθηκε κάτι τέτοιο στο Δ.Σ. Δεν ξέρω τι είπαν οι πρόεδροι. Σίγουρα όμως αδικούνται και οι δυο. Η ΑΕΛ για το κύπελλο που ήταν στους τέσσερις. Όπως και η ΑΕΚ που ήταν κοντά».

Αν δικαιούται να το θέσει η Ομόνοια: «Ο καθένας δικαιούται να θέσει ό,τι θέλει. Αλλά μέχρι τώρα δεν τέθηκε».

 

Σχετικά νέα

X
Translate »