Uncategorized

Πάρης Δημητρίου, ΓΔ του Λιμανιού Λάρνακας: «Η Λάρνακα είναι εδώ και το λιμάνι είναι έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του »

Πηγή: inbusiness.com.cy

Ισχυρό είναι το μήνυμα που θέλει να στείλει η Λάρνακα με τη στρατηγική κίνηση για εξυπηρέτηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τον Πειραιά και δη από το λιμάνι της πόλης. Ο συνδυασμός Λάρνακας-Πειραιά και Λεμεσού-Πειραιά, αναμένεται να ενισχύσει τόσο το όλο εγχείρημα, που κατά το 2022 θεωρήθηκε από τα πλέον επιτυχημένα του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, αλλά και να δώσει ώθηση και στην ανάπτυξη της πόλης του Ζήνωνα.

Μιλώντας στο InBusinessNews, o Γενικός Διευθυντής της Kition Ocean Port, Πάρης Δημητρίου, ανέφερε σχετικά με το νέο εγχείρημα ότι «ετοιμαζόμαστε να κάνουμε όλη την υποδομή για να μπορέσουμε να υποδεχθούμε αυτή τη νέα υπηρεσία. Είναι κάτι που το ήθελε το λιμάνι και νομίζω και η πόλη της Λάρνακας. Εμείς θα παρέχουμε όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες, ώστε να προσφέρουμε μία επιπρόσθετη εναλλακτική».

Όπως είναι γνωστό, η σύμβαση που υπογράφηκε σε ό,τι αφορά την ακτοπλοϊκή, παρείχε στη Scandro Holding την ευχέρεια χρήσης, είτε του λιμανιού της Λεμεσού είτε της Λάρνακας είτε και των δύο.

«Η Λάρνακα είναι εδώ και το λιμάνι είναι έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του »

Πάρης Δημητρίου, ΓΔ του Λιμανιού Λάρνακας
 

Οι πληροφορίες

Ο κ. Δημητρίου εξήγησε πως το νέο δρομολόγιο της ακτοπλοϊκής γραμμής θα ξεκινήσει από τη Λάρνακα αρχές Αυγούστου και διαρκέσει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ θα εκτελεί τις διαδρομές Λάρνακα- Πειραιά σε εβδομαδιαία βάση, τις Τετάρτες και το Σαββατοκυριάκο.

Όσον αφορά τις τιμές των εισιτηρίων, είναι ένα ζήτημα το οποίο θα εξεταστεί από το πρακτορείο και την ανάδοχο εταιρεία, αλλά δεν προβλέπεται ουσιαστική διαφορά με αυτές τις Λεμεσού. Η χρήση των δύο λιμανιών θα λειτουργεί συνδυαστικά για την διεκπεραίωση του δρομολογίου, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Στέλνοντας το δικό του μήνυμα για νέο αυτό εγχείρημα, ο κ. Δημητρίου, είπε ότι «εμείς θέλουμε να πούμε ότι η Λάρνακα είναι εδώ και το λιμάνι είναι έτοιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του για τη σύνδεση με την Ελλάδα».

Το σκεπτικό

Όπως αναφέραμε σε χθεσινό ρεπορτάζ μας, η νέα σύνδεση και ιδιαίτερα κατά τους μήνες Αύγουστος-Σεπτέμβριος, όπου η τουριστική κίνηση βρίσκεται στο ναδίρ, θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της πόλης. Παράλληλα, θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές στους ταξιδιώτες των πλησιέστερων επαρχιών της Λάρνακας. Ακόμη, θα δημιουργηθεί ένα πλαίσιο υγιούς ανταγωνισμού σε όλη την βιομηχανία τουρισμού και ταξιδιών, με τις διαχειρίστριες εταιρείες να επενδύουν για υποδομές για καλύτερες υπηρεσίες.

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πλέον ότι το λιμάνι Λεμεσού θα γεμίζει με παγκοσμίου φήμης κρουαζιερόπλοια τα καλοκαίρια. Επομένως, σε περιόδους όπου η τουριστική κίνηση είναι κάτι περισσότερο αυξημένη, το δρομολόγιο Λεμεσός-Πειραιάς έρχεται αντιμέτωπο με αυτό το… εμπόδιο. Η προσθήκη της Λάρνακας και του λιμανιού της πόλης στην ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά, αυξάνει ουσιαστικά τις επιλογές για τα δρομολόγια, και δη τις επιλογές για το λιμάνι από το οποίο θα αναχωρεί ή στο οποίο θα καταλήγει το επιβατικό οχηματαγωγό πλοίο «Daleela» στην Κύπρο.

To νέο σκηνικό πρόκειται να ξεκαθαρίσει ακόμη περισσότερο την ερχόμενη Παρασκευή, καθώς η Kition Ocean Port, o Δήμος Λάρνακας, το ΕΒΕΛ και η ΕΤΑΠ θα παραθέσουν διάσκεψη Τύπου αναφορικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Λάρνακας-Πειραιά. Εκεί αναμένεται να αναλυθούν οι λεπτομέρειες για τα δρομολόγια, ενώ η εταιρεία θα εξηγήσει το σκεπτικό πίσω από την επιλογή της Λάρνακας για τη νέα προσπάθεια και τα θετικά που θα προκύψουν για την πόλη του Ζήνωνα.

Σχετικά νέα

X
Translate »