Επιχειρήσεις

Παρέμβαση Επιτρόπου Διοικήσεως για το Κτήμα Μακένζυ

Την επανεξέταση της ανάκτησης της κατοχής του κτήματος Μακένζυ μέσω της δικαστικής οδού εισηγείται η Επίτροπος Διοικήσεως Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη. Σε έκθεση της για την υπόθεση του κτήματος Μακένζη η Επίτροπος αναφέρει ότι μέσω της προτεινόμενης δικαστικής διαδικασίας θα δοθεί η ευκαιρία και στον παραπονούμενο να ακουστεί ενώ θα δοθεί και η δυνατότητα διαβούλευσης μεταξύ του «κηδεμόνα», του παραπονούμενου, και του τ/κ ιδιοκτήτη.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Η Επίτροπος σημειώνει για την υπόθεση Μακένζυ και τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με την κ. Λοττίδου ο παραπονούμενος χρήστης του τεμαχίου γης που δραστηριοποιείται το «Κτήμα Μακένζυ» ήταν νόμιμος κάτοχος του κτήματος αφού δεν απέκτησε την κατοχή του κτήματος εκτός των προνοιών του νόμου. Η Επίτροπος σημειώνει επίσης ότι ο «Κηδεμόνας» έπαψε ο ίδιος να είναι διαχειριστής με την έκδοση της απόφασης και επομένως οι πρόνοιες του νόμου δεν του παρείχαν εξουσιοδότηση εφόσον υπήρξε δικαστική αναγνώριση του ιδιοκτήτη.

Αναφορικά με το διάταγμα κατεδάφιση η Επίτροπος σημειώνει ότι η άδεια κατεδάφισης περιλαμβάνεται μόνο κάτω από την ερμηνεία της ανάπτυξης και όχι για άλλους λόγους.

Η Επίτροπος απαντούσε σε ερώτηση των δικηγόρων του χρήστη του κτήματος Μακένζυ.

Παραθέτουμε αυτούσια τα συμπεράσματα της Επιτρόπου:

Πηγή: politis.com.cy

Σχετικά νέα

X
Translate »