Γενικά

Παρέμβαση δικηγόρου Ιωσήφ Φράγκου: Το «ασυγχώρητο έγκλημα» του Κουλία

Πηγή: alphanews.live

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Ο δικηγόρος Ιωσήφ Φράγκος παρεμβαίνει με ανοιχτή επιστολή ως μάρτυρας του περιστατικού που σημειώθηκε σε ψησταριά στη Λάρνακα παρουσία του Βουλευτή Ζαχαρία Κουλία.

 

Παρατίθεται αυτούσια η επιστολή

“Είναι με μεγάλη λύπη που παρατηρώ τoν κανιβαλισμό των μέσων μαζικής ενημέρωσης απέναντι στον κ.Κουλία με αναφορά στην γνωστή υπόθεση «της ψησταριάς», που απασχόλησε την κοινή γνώμη τις τελευταίες μέρες.

Με τον κ. Κουλία δεν έχουμε ιδιαίτερη σχέση, παρά το ότι ανήκουμε στον ίδιο επαγγελματικό χώρο. Ανήκουμε σε διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις και προσωπικά διαφωνώ με πολλές από τις θέσεις που διαχρονικά έχει εκφράσει.

Νοιώθω όμως την υποχρέωση να παρέμβω επειδή έτυχε να ήμουν παρών κατά τον επίδικο χρόνο και έχω προσωπική γνώση των γεγονότων, σημειώνοντας ότι δεν έχω έρθει στο ενδιάμεσο, σε οποιαδήποτε επαφή μαζί του.

Το «έγκλημα» του κ.Κουλία ήταν ότι κατέβηκε να αγοράσει φαγητό από υποστατικό ταχείας εξυπηρέτησης και δέχτηκε το δικό μου προσωπικό κάλεσμα, που κατά τον ίδιο χρόνο ήμουν στην διαδικασία διάπραξης του ίδιου «εγκλήματος», να συνομιλήσουμε για την επικαιρότητα, στην παρουσία και τρίτου προσώπου που «συνεργούσε» μαζί μου.

Το έγκλημα συντελέστηκε επειδή περί τα 5 με 10 λεπτά, δύο άνθρωποι που έτυχε να αγοράζουν φαγητό την ίδια ώρα, συνάντησαν ένα δημόσιο πρόσωπο και είχαν το «θράσος» να τολμήσουν να τον παρασύρουν σε ένα ολιγόλεπτο διάλογο.  Ποσό μάλλον ο βουλευτής, που αψηφώντας τα σχετικά διατάγματα διέπραξε το ασυγχώρητο «έγκλημα» της ολιγόλεπτης  συνομιλίας με 2 πολίτες, για το μόνο θέμα της επικαιρότητας.

Ομολογώ ότι μετά την κάθοδο των αστυνομικών, οι οποίοι με απαράμιλλο σθένος έσπευσαν στην σκηνή του εγκλήματος να πιάσουν στα πράσα τους εγκληματίες, η στάση της αστυνομικού προκάλεσε ένταση.  Αλλά, αν είναι κάποιος από τους παρευρισκόμενους που ευθύνεται για την ένταση που ακολούθησε, είμαι εγώ, και όχι ο κ. Κουλίας ο οποίος υπομονετικά ανέμενε την λήψη των αποφάσεων της ντετέκτιβ που διερευνούσε το συμβάν.

Δεν είναι όμως αυτό το θέμα.

Το θέμα είναι ότι ένα συμβάν αυτού του μεγέθους, κρίθηκε ικανό από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, άνευ οποιασδήποτε διερεύνησης από την πλευρά τους, να αναχθεί σε μείζον ζήτημα πολιτικής τάξης με αποτέλεσμα να επιχειρηθεί ο διασυρμός του κ.Κουλία.    Είναι κατάντημα.  Πιο μεγάλο όμως κατάντημα είναι ότι η κοινωνία, άνευ οποιασδήποτε αντίστασης, άνευ οποιασδήποτε διάθεσης να ακούσει τα γεγονότα ή οποιαδήποτε άλλη άποψη, έσπευσε να καταδικάσει τον κ.Κουλία.  Ντροπή μας.

Είναι λυπηρό πραγματικά που οδηγείται η κοινωνία. Αδύνατη να αρθρώσει κριτική σκέψη, έτοιμη να δεχτεί το οτιδήποτε την σερβίρεις, άμεσα δεκτική σε ό,τι κακό της παρουσιάσεις και άνευ μηχανισμού αντίστασης στην ανελέητη τροφοδότηση της από fake news.

Η τέταρτη εξουσία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεν κατέχει ασυλία από την κριτική.  Καιρός λοιπόν να ξεκινήσουμε να την αντιμετωπίζουμε με κριτική σκέψη”.

Σχετικά νέα

X
Translate »