Γενική Επικαιρότητα

Παράταση μέχρι Οκτώβρη για υποβολή φορολογικών δηλώσεων του 2022

Λόγω της εκκρεμότητας στη ψήφιση νομοσχεδίου από τη Βουλή

Παράταση στην υποβολή φορολογικής δήλωσης για το 2022 αναμένεται να δώσει το Τμήμα Φορολογίας. Όπως αναφέρεται η καθυστέρηση που παρατηρείται στην ψήφιση νομοσχεδίου από τη Βουλή δεν επιτρέπει στο αρμόδιο Τμήμα να εκδώσει τις δηλώσεις για το 2022 και έτσι προσανατολίζεται να δώσει παράταση.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο Τρίτο, η Λειτουργός Α’ στο Τμήμα Φορολογίας Ειρήνη Ιωάννου σημείωσε ότι εκκρεμεί στη Βουλή νομοσχέδιο το οποίο θα επηρεάσει τις φορολογικές δηλώσεις κυρίως όσων εργάζονται στο εξωτερικό. Επομένως, σημείωσε, με την ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στις φορολογικές δηλώσεις και ακολούθως αυτές θα αναρτηθούν στο taxisnet.

Σύμφωνα με την κ. Ιωάννου, το Τμήμα Φορολογίας προσανατολίζεται να δώσει αρκετή παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και έτσι από τις 31 Ιουλίου που ήταν αρχικά το χρονικό περιθώριο υποβολής των δηλώσεων, θα δοθεί παράταση μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου. Παράλληλα, σημείωσε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενημερώσεις αλλά και υπενθυμίσεις από το αρμόδιο Τμήμα προς τους φορολογούμενους.

Η κ. Ιωάννου σημείωσε ότι όσον αφορά στις εταιρείες έχουν εκκαθαριστεί οι φορολογικές δηλώσεις μέχρι και το 2020 ενώ σε σχέση με τις δηλώσεις ατόμου έχουν εκκαθαριστεί οι δηλώσεις μέχρι το 2018. Για τα επόμενα χρόνια υπάρχουν δηλώσεις που χρειάζονται περαιτέρω έλεγχο λόγω και της πολυπλοκότητας που δημιουργήθηκε με την εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Σχετικά νέα

X
Translate »