Γενική Επικαιρότητα

Παραλύουν τα πάντα στην παναπεργία – Ποιοι τομείς επηρεάζονται (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή: sigmalive.com

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι αναμένεται να λάβουν μέρος στην παναπεργία της 26ης Ιανουαρίου, η οποία θα καλύψει όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο δημόσιος και ευρύτερος δημόσιος τομέας θα απεργεί. Μαζί και οι καθηγητές, που εκείνη την μέρα θα διεξάγονται οι εξετάσεις τετραμήνων, δημιουργώντας περαιτέρω προβλήματα.

Στην παναπεργία θα λάβουν μέρος μεταξύ άλλων και οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, στα ξενοδοχεία και στον κατασκευαστικό τομέα.

Διαβάστε επίσης: Κούσιος για ΑΤΑ: Μεγάλη η απόσταση-Δεν μπορώ να υποβάλω διαμεσολαβητική πρόταση

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ η πρώτη κινητοποίηση θα είναι τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 15:00.

Οι συντεχνίες, υποστηρίζουν πως δόθηκε ικανοποιητικός χρόνος για να επιτευχθεί μια συμφωνία. Η Κυβέρνηση δεν το εκμεταλλεύτηκε και γι’ αυτό θα προχωρήσουν κανονικά με κινητοποιήσεις, δηλώνουν οι συντεχνίες.

Όπως δήλωσαν και το προηγούμενο διάστημα οι συντεχνίες, το βάρος της ευθύνης θα βαραίνει εκείνους που δεν διασύνδεσαν την ΑΤΑ με την εργατική ειρήνη.
Στις 26 Ιανουαρίου, 10 μέρες πριν από τις Προεδρικές εκλογές όπως όλα δείχνουν θα παραλύσουν τα πάντα.

Οι συντεχνίες θέλουν να περάσουν το μήνυμα τόσο στην παρούσα Κυβέρνηση όσο και στην επόμενη, ότι ο αγώνας για επαναφορά της ΑΤΑ δεν σταματά μετά το ναυάγιο.

Αντιθέτως, θα συνεχίσουν ενωμένες για την πλήρη επαναφορά της.

Πέραν τούτου, η προσπάθεια των συντεχνιών, αφορά το σύνολο των εργαζομένων για επέκταση και εδραίωση των συλλογικών συμβάσεων.

Σχετικά νέα

X
Translate »