Going out

Παράλληλη έκθεση της Μπιενάλε Λάρνακας από την επιμελήτρια Yev Kravt

Διεθνείς και Κύπριοι καλλιτέχνες εξερευνούν το ανήκειν, την ταυτότητα και μελλόντικα όνειρα μέσα απο 2 λέξεις που τις χωρίζει μόνο ένα γράμμα

14 Οκτωβρίου – 24 Νοεμβρίου

Αποθήκη79, Λάρνακα

Τέχνη από όλο τον κόσμο θα παρουσιαστεί στη Λάρνακα καθώς η τελευταία έκδοση της Μπιενάλε πραγματοποιείται αυτόν τον μήνα. Συμμετέχοντας σε μια πλούσια ατζέντα εκδηλώσεων είναι μια παράλληλη έκθεση που διοργανώνει η φετινή επιμελήτρια, Yev Kravt.

30 καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στην έκθεση για να προσεγγίσουν το πολυδιάστατο θέμα του «σπιτιού» από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Παραμένοντας πιστή στη φετινή θεματική «Home Away from Home», η έκθεση επικεντρώνεται στις έννοιες του ανήκειν, της ταυτότητας και των ονείρων μας για το μέλλον.

Απαντήσεις, ερωτήσεις και προβληματισμοί θα συγκεντρωθούν καθώς η έκθεση εγκαινιάζεται στις 14 Οκτωβρίου στην Αποθήκη79, Λάρνακα, όπου το κοινό μπορεί να ξεκινήσει ένα προσωπικό εσωτερικό ταξίδι ανακάλυψης μέχρι να κλείσει η έκθεση προς τα τέλη Νοεμβρίου.

Σχολιάζοντας την έκθεση, η επιμελήτρια λέει: «Μόνο ένα γράμμα διαφοροποιεί το σπίτι από την ελπίδα, (Ηome/Hope) αλλά μπορεί η έννοια του σπιτιού να υπάρχει χωρίς ελπίδα και μπορεί η ελπίδα να βγει πραγματικά στην επιφάνεια χωρίς ένα μέρος που να το αποκαλέσεις σπίτι; Το θέμα του ανήκειν ανοίγει μυριάδες ιστορίες, που ειπώθηκαν με πολλούς τρόπους. Το σπίτι είναι ένας κόσμος που δημιουργούμε, όπου μπορούμε να είμαστε ο εαυτός μας. Η ελπίδα, εν τω μεταξύ, μιλά για έναν κόσμο απελευθερωμένο, γεμάτο πιθανότητες. Είτε οι φιλοδοξίες μας είναι προσωπικές είτε συλλογικές, η εγγενής φιλοδοξία μας να αγωνιστούμε μπροστά και να εξελιχθούμε οδηγεί σε οράματα για ένα φωτεινότερο αύριο».

Η έκθεση HOME/HOPE διερευνά αυτές τις αλληλένδετες έννοιες και αφηγείται ιστορίες μέσα από τα έργα 30 επιλεγμένων καλλιτεχνών. Με συνθηματισμό και ευαισθησία ρωτά πώς μπορεί να αλλάξει ο ορισμός του σπιτιού, τι συνιστά ελπίδα και πώς αυτές οι ξεχωριστές έννοιες ενισχύουν η μία την άλλη.

«Το ‘σπίτι’ σε αυτήν την έκθεση δεν είναι απλώς ένας φυσικός χώρος, αλλά ένα συναισθηματικό, πολιτιστικό και μερικές φορές εικονικό μέρος,» λέει η Yev Kravt. «Μπορεί να είναι ένα καταφύγιο, ένα μακρινό όνειρο, μια ιστορία καταγωγής ή ακόμα και μια ψευδαίσθηση. Είναι συχνά ένα μέρος που πηγαίνουμε για να βρούμε παρηγοριά. Σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, η αίσθηση του σπιτιού μας είναι ρευστή, άπιαστη και πλούσια σε δυνατότητες. Η έκθεση HOME/HOPE αναδεικνύει νέους τρόπους (συν)ύπαρξης – και την απεριόριστη φαντασία που μας ενώνει, όπου κι αν βρισκόμαστε».

Συμμετέχουν οι: Andreas Kalli, Armen Ter-Mkrtchyan, Aukje Dekker with SEXYLAND, Benji Boyadgian, Danae Stratou, Cengiz Bodur, Droog x KesselsKramer, George Stamenov, Gohar Martirosyan, Guy Ben-Ner, HovHar, Joana Hadjithomas and Khalil Joreige, Maria Touloupou, Melanie Bonajo, Neo Matloga, Olgaç Bozalp, Pet Liger, Raida Adon, Rosana Palazyan, Selma Selman, Silvina Der-Meguerditchian, Slavs and Tatars, Sunny Dolat, Tal Shochat, Tania El Khoury, Turan Aksoy, Vyacheslav-Yura Useinov, World Citizen Government και Yves Sambu.

Βραδεία εγκαινίων

Τα εγκαίνια της έκθεσης HOME/HOPE θα πραγματοποιηθούν στις 14 Οκτωβρίου στις 19:00 στην Αποθήκη 79, υπο την παρουσία των καλλιτεχνών και της επιμελήτριας.

Προς τιμήν αυτής της έναρξης, στον εκθεσιακό χώρο θα πραγματοποιηθούν ειδικά σχεδιασμένες παραστάσεις απο επιλεγμένους δημιουργούς.  Η καλλιτέχνις Raida Adon θα παρουσιάσει την παράσταση Me and My Soul για μία μόνο νύχτα. Η 20λεπτη παράσταση θα πραγματοποιηθεί στα εγκαίνια της έκθεσης  στις 20:00.

Ο Aukje Dekker και οι SEXYLAND Collective θα παρουσιάσουν το The Sea by Night στις 14 και 15 Οκτωβρίου στην Αποθήκη79 . Η παράσταση της Tania El Khoury – As Far As My Fingertips Take Me – θα πραγματοποιηθεί το ίδιο Σαββατοκύριακο 14-15 Οκτωβρίου μεταξύ 14:00 και 17:00. Αυτή η παράσταση είναι μια συνάντηση μέσα από έναν τοίχο της γκαλερί μεταξύ ενός μέλους του κοινού και ενός πρόσφυγα.

Η έκθεση θα διαρκέσει στην Αποθήκη 79 έως τις 24 Νοεμβρίου

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο 10:00-20:00. Τρίτη-Παρασκευή 12:00-20:00 και Σάββατο -Κυριακή: 10:00-20:00. Λεπτομέρειες στο www.homehope.art

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα μας www.biennalelarnaca.com

Social media: Facebook / Instagram / Twitter / YouTube / Vimeo @biennalelarnaca

Για περισσότερες πληροφορίες, συνεντεύξεις ή εικόνες υψηλής ανάλυσης, επικοινωνήστε με το Γραφείο Τύπου μας: press@biennalelarnaca.com ή στο τηλ. +357 99 403 010

Υποστηρικτές της έκθεσης HOME/HOPE:

Larnaca Biennale, Foundation Brave New Works, Ministry of Education, Sport and Youth, Science Culture and Sport of the Republic of Armenia, Embassy of Armenia in Cyprus, Calouste Gulbenkian Foundation and Philippossian & Pilossian Foundation, ART For the World and EMST National Museum of Contemporary Art in Athens (ΕΜΣΤ)

Σχετικά νέα

X
Translate »