Όμορφα της Πόλης

Παραδόθηκε και επίσημα ο ”Δημοτικός Κήπος Λάρνακας” (pics-vid)

Της Νάσιας Γεωργίου

Ο Δήμος Λάρνακας, πραγματοποίησε την τελετή εγκαινίων του έργου “Ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας”.

 

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Παρουσία του ΠτΔ κ. Νίκου Αναστασιάδη, του Δήμαρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, Βουλευτών, Δημοτικών Συμβούλων και άλλων αξιοματούχων, πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του Δημοτικού Κήπου της πόλης μας. Ο νέος Δημοτικός Κήπος, έχει πλήρως ανακαινιστεί και αποτελεί πλέον ένα στολίδι για την πόλη μας και ένα χώρο διασκέδασης και χαράς ιδιαίτερα για τους μικρούς μας συνδημότες.

Είναι πλήρως εξοπλισμένος με ολοκαίνουργια παιγνίδια τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως στις αναγκαίες προδιαγραφές για θέματα ασφάλειας , σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Στο χώρο δημιουργίθηκε καφετέρια αλλά και πεζόδρομοι, πλατειακοί χώροι, φωταγώγηση, αστικός εξοπλισμός, πρόσβαση για ΑΜΕΑ, και χώρους υγιεινής. Επίσης, στο χώρο έχουν φυτευτεί από το Τμήμα Κήπων και Πάρκων του Δήμου Λάρνακας πάνω από 150 δέντρα. Σκοπός του έργου αυτού είναι η αισθητική και η περιβαλλοντική αναβάθμιση του Αστικού Κέντρου, για καλύτερη και ποιο ποιοτική ζωή των κατοίκων της πόλης. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

 

Στην ομιλία του κατα την τελετή εγκαινίων ο ΠτΔ ανέφερε, «η ολοκλήρωση του έργου, σε συνάρτηση με την ολοκλήρωση και την προώθηση άλλων σημαντικών έργων υποδομής και κοινής ωφελείας, έχουν μεταλλάξει προς το καλύτερο την όλη εικόνα της πόλης, υπογραμμίζοντας την ποικιλόμορφη ανάπτυξη που σημείωσε γενικότερα τα τελευταία χρόνια. Το γεγονός αυτό δεν μπορεί παρά να μας ικανοποιεί ιδιαίτερα, αφού η συμβολή της Κυβέρνησης υπήρξε ιδιαίτερα υποβοηθητική ως προς τη γενικότερη οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική αναζωογόνηση της Λάρνακας με τελικούς αποδέκτες πάντοτε τους ίδιους τους δημότες της».

Πρόσθεσε ότι «η συμβολή αυτή επιβεβαιώνει την προτεραιότητα, τη σημασία και την επιμονή μας όσον αφορά την υλοποίηση της αναπτυξιακής πολιτικής των τοπικών Αρχών εκάστης επαρχίας. Συγκεκριμένα για τον Δήμο Λάρνακας, ενστερνιζόμενοι το όραμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όσων ενδιαφέρονται για τα κοινά, προωθήσαμε την υλοποίηση σειράς σημαντικών και αναγκαίων έργων υποδομής με πρόδηλα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά συνολικής δαπάνης πέραν των 78 εκατομμυρίων ευρώ, αποσκοπώντας στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων που έθεσαν οι Αρχές προς όφελος των δημοτών τους».

Ταυτόχρονα έκανε ιδιαίτερη αναφορά «στην άξια επαίνου προσφορά του Ιδρύματος «Χριστίνα Αποστόλου», το οποίο στεκόμενο για ακόμη μία φορά αρωγός και συμπαραστάτης των τοπικών αρχών και της πόλης γενικότερα, συνείσφερε στην αγορά των παιγνιδιών των παιδότοπων στον Δημοτικό Κήπο».

 

Από την πλευρά του ο κος Βύρας ανέφερε πως ”είναι με ιδιαίτερη χαρά που εγκαινιάζουμε σήμερα αυτόν τον όμορφο χώρο. Μετά από μια μακρά περίοδο στασιμότητας ο Δημοτικός Κήπος αποκτά την πραγματική εικόνα που του αρμόζει, τόσο στην πόλη αλλά κυρίως στις καρδιές των συνδημοτών μας, σηματοδοτόντας μια νέα εποχή στο σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων. Αρκεί να αναφέρουμε ότι εκατοντάδες συδημότες μας αλλά και επισκέπτες επιλέγουν καθημερινά το χώρο για να περάσουν το χρόνο τους”. 

Σχετικά νέα

X
Translate »