Αναπτυξιακά Έργα

Παίρνει μπρος το Metropolis Mall

Τις απαιτούμενες άδειες για ανέγερση του εμπορικού κέντρου Metropolis Mall στη Λάρνακα έλαβε η ιδιοκτήτρια εταιρεία με τις εργασίες ανέγερσης των κτιριακών υποδομών να ξεκινούν άμεσα. 
Η εταιρεία πήρε και την κατασκευαστική άδεια του έργου και έτσι μπορεί να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες ανέγερσης τις οποίες θα αναλάβει η εργοληπτική εταιρεία Αδελφοί Ιακώβου. Το γεγονός ότι οι απαιτούμενες άδειες έχουν εξασφαλιστεί, επιβεβαιώνεται και από τις τοπικές Αρχές της πόλης αλλά και από τον ίδιο τον Όμιλο που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη.
Ο νοτιοαφρικανικός Όμιλος Acsion, που ιδρύθηκε από τον κυπριακής καταγωγής Κυριάκο Αναστασιάδη συμπεριέλαβε στην ετήσια του οικονομική έκθεση το γεγονός πως έχει ληφθεί η κατασκευαστική άδεια για το εμπορικό κέντρο των 39.000 τ.μ., του οποίου η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί προς τα τέλη του 2020. Εκκρεμεί η άδεια για το οδικό δίκτυο, ωστόσο, πηγές αναφέρουν πως είναι θέμα 1-2 μηνών για να ληφθούν κι αυτές. Οι προσδοκίες της Acsion για το έργο φαίνεται να είναι ιδιαίτερα υψηλές αφού προσβλέπει σε διψήφιες αποδόσεις από αυτό αλλά και σημαντική άνοδο της καθαρής του αξίας όταν ολοκληρωθεί.
Τα έσοδα της Acsion όπως παρουσιάζονται στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας ξεπέρασαν τα 40 εκατ. ευρώ το 2019 ωστόσο τα τελικά αποτελέσματα επηρεάστηκαν θετικά από αναπροσαρμογές στη δίκαιη αξία των περιουσιακών στοιχείων με αποτέλεσμα τα ετήσια κέρδη να ανέλθουν σε 57.4 εκατ. ευρώ.
Οι μεγάλοι παίκτες του λιανικού εμπορίου προφανώς θα είναι ικανοποιημένοι από την έναρξη εργασιών του εμπορικού κέντρου, αφού στην επαρχία Λάρνακας οι διαθέσιμοι καλοί εμπορικοί χώροι είναι περιορισμένοι, ωστόσο, στο τέλος της μέρας το κατά πόσο θα καταστούν ένοικοι του νέου εμπορικού κέντρου είναι θέμα κόστους και της τελικής συμφωνίας που θα κάνουν με την ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Σχετικά νέα

X
Translate »