Περιβάλλον

Παιδότοποι και χώροι πρασίνου θα δημιουργηθούν εντός του 2020 στη Λάρνακα

Αρκετοί παιδότοποι και χώροι πρασίνου αναμένεται να δημιουργηθούν εντός του τρέχοντος έτους στη Λάρνακα, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος της πόλης, Ανδρέας Βύρας.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

 

Ο κ. Βύρας είπε πως «ο Δήμος Λάρνακας αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση περισσοτέρων πάρκων, παιδότοπων και χώρων πρασίνου, προκειμένου να δοθεί ώθηση στο όραμα μας για μια πιο πράσινη, πιο φιλική προς το περιβάλλον και πιο ανθρώπινη πόλη. Βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ο σχεδιασμός εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων χώρων και δημιουργίας νέων, ωστόσο αποφασίστηκε η υλοποίηση επιπρόσθετων έργων τα οποία προγραμματίζεται να γίνουν εντός του 2020».

Συγκεκριμένα στην οδό Σιούμπερτ στην περιοχή Μακένζι και στην Γιαννάκη Στεφανίδη – οικισμό Ζήνων θα δημιουργηθεί πάρκο με όλο τον εξοπλισμό και φύτευση, στην οδό Ρούμπενς και στην οδό Ακανθούς θα γίνει πράσινο σημείο, ενώ στην οδό Αργυροκάστρου – περιοχή Αγίου Νικολάου και στην Μυστρά (νέο Νοσοκομείο) πάρκο με ενίσχυση του πρασίνου».

Πρόσθεσε ότι «αποφασίστηκε επίσης όπως εντός του 2020 να αφαιρεθούν όλα τα επικίνδυνα παιχνίδια από όλα τα πάρκα, ενώ υπολογίζεται ότι θα ανακαινιστούν περισσότερα από 20 πάρκα. Ακόμα αποφασίστηκε η αναβάθμιση των υφιστάμενων παιδότοπων στις οδούς Καλύμνου, Θεόφιλου Γεωργιάδη, Δημητρίου Κουτουμάνου, Φανερωμένης και Ραφαήλ Σάντη».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας σημείωσε πως ταυτόχρονα «προχωρά ο σχεδιασμός για αναβάθμιση κεντρικών διαχωριστικών νησίδων με φύτευση πρασίνου και εγκατάσταση διακόσμησης στις οδούς Αλέξανδρου Παναγούλη, λεωφόρο Ευρώπης και λεωφόρο Νίκου και Δέσποινας Παττίχη ενώ τον Ιούνιο θα τοποθετηθεί πράσινο στη λεωφόρο Στρατηγού Τιμάγια. Ετοιμα θα είναι και τα σχέδια για ανακατασκευή και τοπιοτέχνηση πεζοδρομίων στην περιοχή Μακένζι».

Σημειώνεται ότι από τον Ιανουάριο ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης του κυκλικού κόμβου επί της Λεωφόρου Φανερωμένης. Οι εργασίες πραγματοποιούνται από την Εταιρεία Iacovou Group αφού έχει υποβάλει σχετική πρόταση αναλαμβάνοντας και το κόστος υλοποίησης και η αρχιτεκτονική μελέτη έγινε από τους C+ Studio Architects.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, «η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος του Δήμου Λάρνακας, για βελτίωση βασικών οδικών αρτηριών και άλλων σημείων της πόλης από Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, Ιδιώτες και Επιχειρήσεις στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής τους Ευθύνης. Θεωρούμε σημαντικές αυτές τις ενέργειες καθότι βοηθούν, όχι μόνο την πόλη, αλλά και τους ίδιους τους δημότες, καθιστώντας τους ενεργούς πολίτες και προαγωγούς της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε».

Παρόμοιο έργο, ανέφερε, «υλοποιήθηκε στον κυκλικό κόμβο παρά τον κινηματογράφο K-Cineplex με χρηματοδότηση από την εταιρεία Πετρολίνα. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος έχει ήδη γίνει κατορθωτή η αναμόρφωση άλλων κυκλικών κόμβων και νησίδων στη Λάρνακα και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί».

Η στενή συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με την τοπική Αυτοδιοίκηση, συνέχισε ο Δήμαρχος, «βοηθούν ευρύτερα το έργο που επιτελεί ο Δήμος Λάρνακας. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία να ακουστούν εισηγήσεις και απόψεις, οι οποίες στη συνέχεια θα λειτουργήσουν καταλυτικά στην υλοποίηση των έργων»

Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο

 

Σχετικά νέα

X
Translate »