Εκπαίδευση

Παγκύπρια διάκριση για το Δημόσιο Νηπιαγωγείο Δροσιάς στο μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2022” με τίτλο “Ταξιδεύοντας”.

Πέντε συνολικά σχολεία από την Κύπρο βραβεύτηκαν για τη διάκριση τους σε μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2022” με τίτλο “Ταξιδεύοντας”.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, το πρώτο βραβείο στην κατηγορία ειδικά σχολεία απέσπασε το Ειδικό Σχολείο “Ευαγγελισμός” Κύπρου για τη συμμετοχή “Αγάπησε, ζήσε, μη φοβηθείς, σε αυτό το ταξίδι της ζωής”, στην κατηγορία βραβεία νηπιαγωγείων το 2ο Βραβείο κέρδισε το Δημόσιο Νηπιαγωγείο Δροσιάς Κύπρου για τη συμμετοχή “Το ταξίδι μιας κούκλας, Αμμόχωστος” ενώ το 2ο Βραβείο κέρδισε και το Κολλέγιο Τέρρα Σάντα για τη συμμετοχή “Καλωσορίσατε στην πτήση μας” ενώ το 3ο βραβείο πήρε το Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού “Πασκάλ”  για τη συμμετοχή “Ταξίδι θα πει”.

Στην κατηγορία βραβεία λυκείων το 2ο βραβείο κέρδισε το Λύκειο Λατσιών Κύπρου για τη συμμετοχή “The Journey is Long”.

Ο Διαγωνισμός συνδιοργανώνεται για 8η χρονιά από το European School Radio, την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ), το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) και το Εθνικό Κέντρο Οπικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).

Στην τελετή βράβευσης χαιρετισμό απηύθυναν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου.

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα συμμετέχοντα σχολεία που απέστειλαν συνολικά 342 συμμετοχές φέτος στον Διαγωνισμό, και ειδικότερα στα 29 σχολεία που διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν για τις συμμετοχές τους, οι οποίες παρουσιάστηκαν ζωντανά στην Τελετή από τις μαθητικές ομάδες», αναφέρεται.

«Τα σχολεία της Ελλάδας (Αττική, Κέρκυρα, Καλαμάτα, Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Σέρρες, Κατερίνη, Κρήτη, Ρόδο, Σύρο) και της Κύπρου ανέβηκαν στη σκηνή, έπαιξαν μουσική και ερμήνευσαν τα τραγούδια τους, απέδωσαν παραστατικά τα ραδιοφωνικά τους μηνύματα είτε παρουσίασαν οπτικοποιημένες τις συμμετοχές τους σε βίντεο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »