CoronaVirus

Οργανωμένοι Γονείς Μέσης: Λήψη μέτρων για φυσική παρουσία στα σχολεία

Απαίτηση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης από την Πολιτεία, είναι η λήψη κάθε δυνατού μέτρου για διασφάλιση της εκπαίδευσης των παιδιών με φυσική παρουσία στα σχολεία τους κάτω από συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι αύριο ξεκινά η νέα σχολική χρονιά με ελπίδες και προσδοκίες.

«Δυστυχώς, όμως, και αυτή η χρονιά θα είναι γεμάτη προκλήσεις, αφού η πανδημία εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τον τόπο μας, καθώς και όλη την ανθρωπότητα. Τα σχολεία θα λειτουργήσουν, ακολουθώντας υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της υγείας μαθητών και προσωπικού. Στόχος της Συνομοσπονδίας, αλλά και απαίτησή μας από την Πολιτεία, είναι η λήψη κάθε δυνατού μέτρου για διασφάλιση της εκπαίδευσης των παιδιών μας με φυσική παρουσία στα σχολεία τους κάτω από συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας. Αυτό είναι το καλύτερο για την εκπαίδευση, την κοινωνικοποίηση και την ψυχολογία τους», προσθέτει.

Απευθυνόμενη προς τους γονείς, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία αναφέρει ότι η νέα σχολική χρονιά αναμφίβολα θα είναι δύσκολη για όλους.

«Όμως με λίγη πειθαρχία, αποφασιστικότητα και κατανόηση και τήρηση των οδηγιών των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας, όπως την προσκόμιση safe pass, πιστεύουμε ότι θα έχουμε μία όσο γίνεται «κανονική» κι ομαλότερη σχολική χρονιά. Το ζητούμενο είναι τα παιδιά να λάβουν την καλύτερη εκπαίδευση, να είναι χαρούμενα, ευτυχισμένα, μέσα σε ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον. Ως Συνομοσπονδία, κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τα διασφαλίσουμε αυτά», σημειώνει.

Απευθυνόμενη προς τα παιδιά, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία αναφέρει ότι αύριο αρχίζει η νέα σχολική χρονιά και «παρόλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες θα βρεθείτε ξανά στον χώρο του σχολείου σας, με τους φίλους και τους συμμαθητές σας».

«Όπως όλα τα παιδιά, σε όλο τον κόσμο, θα πρέπει και φέτος να κάνετε μία μικρή προσπάθεια για υπακοή στα υγειονομικά μέτρα. Η προσπάθεια αυτή όμως θα σας ανταμείψει στο πολλαπλάσιο, αφού θα προστατεύσετε την υγεία τη δική σας, των φίλων και των συγγενών σας και θα διασφαλίσει την φυσική σας παρουσία στον χώρο του σχολείου σας με την εκπαιδευτική διαδικασία να διεξάγεται μέσα στις τάξεις και όχι μπροστά από μία ηλεκτρονική συσκευή», σημειώνει.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία καλεί τα παιδιά να υπακούν στις οδηγίες των καθηγητών/τριών τους και να τους συμπεριφέρονται με τον απαραίτητο σεβασμό και να δείχνουν την εκτίμησή τους προς αυτούς.

«Μην ξεχνάτε ότι αυτοί οι άνθρωποι, ως η δεύτερή σας οικογένεια, ιδιαίτερα κατά την περσινή χρονιά έχουν κάνει τα πάντα για να συνεχίσετε την εκπαίδευσή σας, όταν η πανδημία μας έκλεισε όλους στα σπίτια μας. Αυτοί σας μεταδίδουν το πολύτιμο αγαθό της γνώσης και φροντίζουν να λάβετε όλα τα εφόδια για να πραγματοποιήσετε τα όνειρα και τους στόχους σας», προσθέτει.

Απευθυνόμενη προς τους εκπαιδευτικούς, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία αναφέρει ότι ως  Οργανωμένοι Γονείς Μέσης Εκπαίδευσης «επιθυμούμε να δηλώσουμε, για μια ακόμη φορά, την αμέριστη εκτίμηση και στήριξή μας στον εκπαιδευτικό και στο έργο που επιτελεί».

«Κατανοούμε τις δυσκολίες που έχετε να αντιμετωπίσετε και θα είμαστε δίπλα σας. Δεν ξεχνούμε το γεγονός ότι κατά την περσινή σχολική χρονιά κάνατε τα αδύνατα δυνατά για να προσφέρετε μόρφωση στα παιδιά μας. Όλοι μαζί, και φέτος, θα συνεργαστούμε στενά προς την ίδια κατεύθυνση. Ευχόμαστε σε όλους, γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς και προσωπικό σχολείων, καλή και ασφαλή νέα σχολική χρονιά», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »