Έχουμε θέμα

Ώρα μηδέν στη λεωφόρο Ελλάδος – Θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θύματα – Αδράνεια από τις αρχές

Παρολίγο τραγωδία χθες στη λεωφόρο Ελλάδος παρα το στρίψιμο προς τη Γεωργίου Θεοτόκα (στρίψιμο Πετρολίνα) ,  όταν αυτοκίνητο το οποίο ανέμενε στο αλτ προσπάθησε να διασταυρώσει για να εισέλθει στη λωρίδα προς Corso Italia με αποτέλεσμα, προπορευόμενο αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς Πελέτικο, προσπάθησε να αποφύγει τη σύγκρουση με αποτέλεσμα να πιάσει μια τρελή ανεξέλεγκτη πορεία, να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα πορείας και να καταλήξει σε σύγκρουση με σταθμευμένο όχημα εταιρείας, όπως φαίνεται στην πιο κάτω φωτογραφία.  Από θαύμα δεν είχαμε κάτι σοβαρό καθώς τα δευτερόλεπτα που εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα πορείας δεν περνούμε κάποιο όχημα. Ευτυχώς και ο οδηγός του οχήματος δεν τραυματίστηκε…αλλά ως πότε.

Δείτε πιο κάτω το σχετικό διάγραμμα της πορείας που ακολούθησε το όχημα

Εδώ και μήνες ενημερώσαμε για το σοβαρό πρόβλημα που εντοπίζεται στο συγκεκριμένο σημείο της λεωφόρου

Η συγκεκριμένη λεωφόρος τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αυξημένη τροχαία κίνηση. Το σοβαρό πρόβλημα εντοπίζεται στο στρίψιμο της Γεωργίου Θεοτόκα (Πετρολίνα) που οδηγεί στη νεόκτιστη περιοχή πίσω από Βεργίνα, όπου λόγω της μεγάλης ανάπτυξης της  οικιστικής περιοχής τα τελευταία 5 χρόνια, έχει αυξήσει σε μεγάλο βαθμό την τροχαία κίνηση στο σημείο. Ειδικά σε ώρες αιχμής (07:30 – 09:00 / 16:00 – 18:00)  το σημείο θυμίζει τριτοκοσμική χώρα καθώς η τροχαία κίνηση είναι εντελώς ανεξέλεγκτη με αποτέλεσμα πρώτο να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος δυστυχήματος (ατυχήματα γίνονται συχνά) και δεύτερο να δημιουργείται κίνηση. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο καθώς έχει ανοίξει παράνομα πρόσβαση στη βιομηχανική επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την κίνηση και αυξάνοντας τον κίνδυνο.

Ανάλογος κίνδυνος υπάρχει και στην πρώτη είσοδο της βιομηχανικής.

Ως σελίδα έχουμε ενημερώσει εδώ και 4 μήνες το βουλευτή κ. Πρόδρομο Αλαμπρίτη αλλά και το Δήμαρχο Αραδίππου ο οποίος όμως δεν έχει καμία δικαιοδοσία καθώς εμπίπτει στο τμήμα δημοσίων έργων. Ο κος Αλαμπρίτης προέβηκε σε ενημέρωση στον επαρχιακό διευθυντή δημοσίων έργων, αναφέροντας την επικινδυνότητα του δρόμου όμως το θέμα έμεινε μέχρι εκεί. Σε χθεσινή μας επικοινωνία με τον κο Αλαμπρίτη αναφέροντας του το σοβαρο περιστατικό που είδαμε με τα μάτια μας, μας ανέφερε ότι θα προχωρήσει με επιστολή προς τον επαρχιακό διευθυντή του τμήματος δημοσίων έργων.

Για το θέμα ενημερώσαμε σήμερα και το βουλευτή κο Χρίστο Ορφανίδη.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να δουν το θέμα σοβαρα γιατί η ημέρα που θα θρηνήσουμε θύματα στο συγκεκριμένο σημείο δεν είναι μακριά. Εμείς ως σελίδα θέλουμε να το προλάβουμε και να μην τρέχουμε (όπως πάντα) μετά από μια τραγωδία να βρούμε λύση. 

Σχετικά νέα

X
Translate »