Δελτία Τύπου

Ομιλία Πρωτοβουλίας “Αμμόχωστος για την Κύπρο”

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 31 Μαρτίου 2021 δημοσιογραφική διάσκεψη της Πρωτοβουλίας “Αμμόχωστος για την Κύπρο» όπου ανακοινώθηκε επίσημα η κάθοδος της Πρωτοβουλίας στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με Παγκύπριo ψηφοδέλτιο.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

H διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο χώρο nomads παρά το Ledra Palace, στην πράσινη γραμμή με σημαντική σημειολογική σημασία όπως τονίστηκε.

 

Η εκ των ιδρυτών της Πρωτοβουλίας κυρία Άννα Μαραγκού άρχισε την ομιλία της αναφέροντας ότι «μαζευτήκαμε εδώ με το βλέμμα και τη ψυχή στραμμένα στο άλλο μισό μας κομμάτι της πατρίδας μας που είναι και η πεμπτουσία του λόγου ύπαρξης της Πρωτοβουλίας».

 

Στη συνέχεια δήλωσε: Πήραμε αυτή την απόφαση γιατί θέλουμε να έχει ο τόπος αυτός μέλλον, για να κοιτάμε τα παιδιά μας στα μάτια χωρίς ενοχές. Για να μην έχουν λόγο να φεύγουν από τη γη τους, για να είναι περήφανα για την ιστορία και την εικόνα της πατρίδας τους. Είμαστε εδώ με προτάσεις καθαρές και ξάστερες και μοιραζόμαστε όλοι τις ίδιες θέσεις για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο χωρίς διαφοροποιήσεις και προσωπικές ατζέντες.

 

Γιατί είτε το θέλουμε είτε όχι η λύση περνά μέσα από την Αμμόχωστο. Χάθηκε η Αμμόχωστος, χάθηκε η ελπίδα για λύση. Όχι η όποια λύση. Λύση συγκεκριμένη, η οποία προκρίνεται από τα Ηνωμένα Έθνη, το Συμβούλιο Ασφαλείας, τον διεθνή παράγοντα και όλους τους προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αρνούμαστε να χαρίσουμε τη μισή μας πατρίδα στους κατακτητές. Γιατί άρχισαν να ακούγονται πλέον φωνές προς αυτή την κατεύθυνση. Εμείς αρνούμαστε να γίνουμε μειοδότες. Θέλουμε την πατρίδα μας ενιαία και επανενωμένη.

 

Στο ψηφοδέλτιο μας θα δείτε Λεμεσιανούς, Λαρνακείς, Κερυνειώτες, Λευκωσιάτες και Βαρωσιώτες όλοι με ένα κοινό όραμα, και ένα χρέος στην πατρίδα. Μαζευτήκαμε, ενώσαμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: την επανένωση του τόπου μας που θα φέρει και την πάταξη της διαφθοράς και την ευημερία του τόπου.

 

 

 

Ναι, πιστεύουμε και είμαστε ταγμένοι στην επανένωση του τόπου μας πάνω από όλα. Από τη στιγμή που αυτός ο τόπος θα απελευθερωθεί από τους ζυγούς του παρελθόντος, την κατοχή, τα ξένα στρατεύματα, τις εγγυήσεις, και θα γίνει ένα κανονικό κράτος, τότε μόνο θα ευημερήσει και θα προκόψει για το καλό όλων μας.

 

Για μια αληθινή και ουσιαστική έγνοια και πράξη για το περιβάλλον ενώπιον της λαίλαπας της κλιματικής αλλαγής.  Για μια υγεία για όλους και όχι για τους λίγους…Για ένα κράτος δικαίου όπου όλοι μα όλοι να μπορούν να απολαμβάνουν τη χαρά της ζωής σε τούτο τον παράδεισο που λέγεται Κύπρος.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Πρωτοβουλία και τις προγραμματικές της θέσεις θα βρείτε στην ιστοσελίδα famagustaforcyprus.org.

 

 

Εκ μέρους της Πρωτοβουλίας «Αμμόχωστος για την Κύπρο»,

Σχετικά νέα

X
Translate »